Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

Carpenter A Dologról mesél

2009.09.29. 18:33 Linkovic Csumoszky

A 2008-as bradford-i Fantasztikus Filmek fesztiválján a szervezők John Carpenter-el készítettek interjút A Dolog levetítésének apropóján. Carpenter anekdótázik, mesél az előkészületekről, a forgatás nehézségeiről és jónéhány érdekes momentumot elárul a film készítése kapcsán. Kattintás után videó.

8 komment

Címkék: interjú horror werk

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr291416300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Raticus 2009.09.29. 22:01:11

A dologban minden benne van amiért a horror vértől iszamós műfaját szeretjük:ipari nehéz-satuként megragadó suspense,fantasztikus effektek,zene és színészek;minden együtt van hogy egy jót rettegjünk és szórakozzunk.Csak úgy egyszerűen minden idők egyik legjobbja,abból az időből amikor Carpenter még tudott nagyot alkotni.Nálam sziklaszilárdan ott van a Top 3-ban.Ömlengésem végére egy kérdés:most akkor szerintetek Childs-nak a végén van-e lehelete,vagy pediglen nincs?

Linkovic Csumoszky · http://geekz.blog.hu 2009.09.29. 22:36:40

@Raticus: Carpenter eloszlatta egyszer ezt a legendát, de hát a fenébe is: tényleg nincs lehellete.

Raticus 2009.09.30. 03:30:49

Most néztem meg a végét:

www.youtube.com/watch?v=1LyS6FYzuf0

Ha jól megnézitek 2:46-2:47-nél,miután MacReady azt mondja:"Why don't we just wait here for a little while... see what happens... ",Childs sóhajt ÉS látszik a lehelete.De bátorkodtam megnézni minden filmbuzi elektronikus bibliáját,az IMDb-t is.Ott azt írják készült egy képregény-folytatás a filmhez (de szeretném rátenni a kezeimet),és ott Childs-ról kiderül,hogy fertőzött.Viszont a 2002-es videójátékban megtalálható Childs emberi holtteste.Szóval a rosseb tudja.

Nostro · http://www.flickr.com/photos/terraflex/ 2009.09.30. 12:51:23

A Dolog nálam is a legnagyobb filmélmények közé tartozik, így most eléggé izgatott lettem, mert eddig nem figyeltem a lehelet különbségeket.
Abban szerintem mindannyian egyetértünk, hogy a filmek többségében semmi sincs véletlenül, kezdve a világítástól, a jelmezig minden. Most néztem meg a belinkel videót, és bizony nagyon nagy mértékű különbség van a két lehelet között. Ráadásul a két szereplő dialógusuk közben nem szerepel együtt egy képen sem, aminek ráadásul pszichológiai hatása is van a nézőt tekintve. Én kizárnám a véletlen lehetőségét, és remélem direkt, a szereplőkkel külön-külön vették fel a jelenetet, különböző hőmérsékleti viszonyok között.
Nem értem olyan jól az angol. Beszél erről Carpenter?

Nostro · http://www.flickr.com/photos/terraflex/ 2009.09.30. 12:57:23

Persze az is lehet, hogy a szereplők nem értek rá egyszerre, és tényleg külön vették fel, véletlen más hőmérsékleten.
Mi meg gyártjuk rá a mítoszokat. :)
Ne legyen igazam, mert úgy még erősebb a film vége.

Nukleáris Baromfi 2009.10.01. 03:19:34

A minap vettem meg a filmet DVD-n. Van rajta egy 80 perces doksi, amin mindezeket (nyilván) kissé részletesebben kifejtik. Nem bántam meg, hogy kiadtam érte egy ezrest.

Mindenkinek ajánlom szeretettel.

Yodz 2009.10.27. 13:49:47

@Raticus: Halvány lehellet az, a MacReadyéhez képest agykorlatilag semmi. Más mondatnál meg nincs. A videojátékot ne tekintsük hivatalos folytatásnak. Szerintem Childs fertőzött...
süti beállítások módosítása