Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

OÁÁÁÁÁÁÁ!!! OÁÁÁÁÁÁÁ!!! Kétéves a Geekblog gigaposzt

2009.07.17. 08:05 Geekblog

2007 júliusában támadt egy ötletem: csinálni kellene egy ilyen izét... És azt hiszem, ezeknek a magas szintű minőségi elvárásoknak sikerült is megfelelnünk. Mára a Geekblog - ezek vagyunk mi, csak segítségképpen mondom - több ezer napi olvasóval büszkélkedhet (losers...), mi írjuk a legjobb netes kritikákat (fák jee), és úgy általában, szépek vagyunk és szenzációsak.

Törzsolvasóinkkal micsoda kalandokon estünk át együtt! A közös élmények! Hisz együtt anyáztuk Parrát, együtt kaptunk a fejünkhez Beyonder kétszázadik Tarantino-közeli bejegyzése láttán és egy emberként nyúltunk a szótár felé, Santito valamely obskúr francia képregényről szóló cikke olvastán. Ilyen emlékeket nem vehet készpénzért az ember.

Alább, hogy legyen valami tartalmi látszatja is a dolognak, az évforduló megünneplése okán összeállítottuk A FILMES GONOSZTEVŐK ABSZOLÚT LISTÁJÁT, amely természetesen messze nem abszolút, és egyáltalán nem kell vele egyetérteni.

Valamikor augusztus elején lesz egy sörözés, az évfordulót megünneplendő, amelyre szeretettel várjuk majd az olvasókat is. Részletek akkor.

Köszönöm tehát nekik két év munkáját: Beyonder, Bobszenkler, Chavez, Kemenes Tamás, Kerékgyártó Yvonne, Köbli Norbi, Linkovic Csumovszky, Nik, Parraghramma, Ramiz, Ringsider, Olorin, Santito, Sepi, Tóth Csaba, the_silencer, Tweek és Vilos Cohaagen.

Jók vagytok, na.

------ Wostry Ferenc

 

A FILMTÖRTÉNET LEGFASZÁBB FŐGONOSZAI

Christopher Lee

Most őszintén, ki szállhat szembe vele? Ő egymaga a modern éra legjobb Drakulája, a figurát megújító, megállíthatatlan, arisztokratikus vérszomjas óriás, illetve úgy általában az eurokult leghíresebb gonosztevője, rosszemberek tucatjainak megformálója. Nemrégiben lovaggá avatta a királynő. Sir Chris forever!

Peter Cushing

És akkor természetesen hogyan is feledkezhetnék meg a komplementeréről (bár ez így, hogy "komplementer", kissé tiszteletlen jellemzés, hiszen Cushing semmivel sem rosszabb szinész Lee-nél, sőt, ő *a* kedvenc szinészem, és a Hammer halhatatlan klasszikusainak, főleg a Frankenstein-filmeknek elmaradhatatlan, megállíthatatlan, leállíthatatlan antagonistája. Na meg persze ki más mondhatja el magáról, hogy egyedül neki köszönhető egy teljes bolygó elpusztítása? Még Darth Vadernek is elakadt a reszelős lélegzete.

(W)

Cary-Hiroyuki Tagawa

A nyolcvanas-kilencvenes évek hollywoodi filmgyártásának első számú, hazai gyártású (japán-amerikai apától), kvintesszenciális ázsiai főgonosza (mint ahogy Joan Chen és Tia Carrere ugyanezen vonal femme fatale-ja). A karizmatikusan pökhendi Chun Shin mester olyan B-filmek rosszarcú mid-bossaként kezdte, mint a Kickboxer 2 és a The Perfect Weapon, míg végül karrierje egészen az end boss fokozatig ívelt, ami a Showdown in Little Tokyo és a Mortal Kombat című emlékezetes opuszokban csúcsosodott ki (a legújabb hírek pedig a Tekken főgonosz, Heihachi Mishima megformálásáról regélnek).

Michael Ironside

A lassan a kétszázadik szerepénél tartó kanadai olyan legendás gonosztevők alakítója, mint Cronenberg Danny Revok-ja, a Spacehunter félig őrült és félig gép Overdogja, és Vilos Cohaagen jobbkeze, Richter, így nem csoda, ha annyira beleégett a kollektív köztudatba, hogy bár a mi magyar törpe-univerzumunkban csak könyvborítóra került a Boros-Szikszai páros jóvoltából, de a Superman: The Animated Series sorozatban ő adta a DC képregényuniverzum kozmikus főgonoszának, Darkseid-nek a hangját (a Splinter Cell Sam Fisherét pedig tudjuk be apró botlásnak).
(Santito)

Clancy Brown

It's better to burn out...than to fade away!” kiáltotta fülsértően reszelős hangján Kurgan, az orosz sztyeppék fekete lovagja miután kezet nyalt egy megdöbbent papnak, és ezzel a megnyilvánulásával egy életre szóló ars poetica-t kölcsönzött számomra. Kurgan über-badass karaktere azóta az egyik legnagyobb személyes favoritommá vált, és valljuk be, a Hegylakó is főleg miatta volt jó. Clarence J. Brown, a harmadik, tekintélyes, ám nagyrészt mégis csak másodosztályú filmekből álló pályáját számos hasonlóan ikonikus sátáni figura szegélyezi, ami nyilván sokban köszönhető meglehetősen férfias orgánumának, és hát a nem túl megnyerő kinézetének is. A Remény rabjai szadista smasszere („Igazán viccesen fogsz kinézni, mikor fogatlanul szopod majd a farkam”), a Csillagközi invázió ugyan nem gonosz, viszont kőkemény kiképző őrmestere („Az ellenség nem tudja megnyomni a gombot, ha lefoglaljuk a kezét”), a Pathfinder félelmetes megjelenésű viking vezére, és főleg a Carnivale istenien ördögi Justin Crow testvérének („Eljöttem, hogy ítélkezzem és megvessem a fajtátokat!”) szerepe minden egyes megtekintés alkalmával ugyanúgy képes megborzongatni az egyszeri nézőt és az elvakult rajongót egyaránt. Brown valójában sokkal többet érdemelne, hiszen messze jobb színész, mint amit a filmográfiája sugall, de az biztos, hogy ha a nevét nem is, a fizimiskáját szinte már mindenki ismeri.

Michael Wincott

Michael Wincott tökéletesen illik Clancy Brown mellé, hiszen szintén nem egy kimondottan jóképű, de egy ugyancsak jellegzetesen markáns hanggal megáldott színészről van szó, akit ezek miatt ugyanúgy főleg a negatív szerepeiről ismer széles e világ és abban megannyi filmszexuális ember. A karakteres arcú színész (akinek mellesleg a zs-kategóriás harcművész sztár Jeff Wincott az édesbátyja) személyemet először az egyik abszolút kedvenc filmemnek számító Holló darkos főgedrájaként győzött meg arról, hogy érdemes lesz felírni a nevét valahova. De a két évvel korábbi 1492: A Paradicsom meghódítása című Ridley Scott eposzban is gyakorlatilag elhomályosította a színésztársai játékát, mint Moxica, a bennszülötteket rabigába hajtani kívánó kegyetlen spanyol nemes. Wincott játszott maffiózót a Rómeó vérzikben, klasszikus irodalmi ellenlábast két Dumas feldolgozásban is (a Három testőrben Rochefort-ot, a Monte Christoban Dorleac-ot), megszállott ékszertolvajt, akit Eddie Murphy üldöz a Metroban (nem a földalattin üldözi, hanem az azonos című, gyengécske akciófilmben), még megszállottabb emberrablót, akit viszont Morgan Freeman hajkurászott A pók hálójában (ez szintén a film címe). Wincottot a hangja és az arcberendezése szintén arra ítélte, hogy életében főleg szeretve utált filmes gonosztevőket alakítson, aminek persze mi csak örülhetünk, pláne, mivel hiteles gonoszt eljátszani nem tud akárki.
(Chavez)

Ronny Cox
Újjáépítési program! Pótalkatrészek 25 évig! Kit érdekel működik-e vagy sem?!

A vasárnap délutáni matinék jóságos doktorbácsijából avanzsált a reagen-i csillagos-sávos világ gonoszává. Visszafogott elegancia, gátlástalan politikai és gazdasági hatalomvágy, neves iskola diplomája: bárki megmondja, hogy pénzügyminiszter vagy tömeggyilkos. És mint olyan, nem piszkolja be a kezét, csak kiadja a parancsot- míg mások végeznek az áldozatokkal. Ha Dick Jones vezeti a cégedet- nem lesz többé vetélytársad!

Rutger Hauer
Mondd utánam: Meg… akarok… halni.

A paulnewman-i arcél egyaránt alkalmassá tette művészfilmek és a „direct to DVD”- kategóriára, de Roy Batty és John Ryder után már mindenki őt akarta europid gonosznak- és meg is kapta. Kézzel- lábbal harcolt a „gáncsnélküli lovag” karakterekért, de hiába: Rutger örökre a mentálisan zavart elmék archetípusa marad. És pluszpont az Őrült Stone-ért!
(Vilos Cohaagen)

Danny Trejo

Csak nézz rá! Szeretnél vele találkozni egy sikátorban az éjszaka közepén? A francba, egy napsütéses mezőn sem szeretnék. Olyan az arca mintha bazaltsziklából faragták volna bunkóval, a mosolyától sírva fakadnak a gyerekek (meg a felnőttek), és csúnyábban tud nézni, mint Clint Eastwood. Nem is csoda, Trejo úgy került a sittről a filmvilágba, mint valami balhéba: egy másik börtönviselt filmes, a híres-hírhedt Edward Bunker figyelt fel rá, mint a Szökevényvonat egyik statisztájára, és emlékezett rá, hogy egy ideig együtt rohadtak egy cellában. Bűnronda fizimiskája azóta rosszarcú keménycsávók szerepének egész sorárával ajándékozta meg Trejót, családi ökörségekben (Kémkölykök, Hat nap, hét éjszaka) tökös akciófilmekben (Con Air, Hulla, hó telizsák) és vérmocskos geekálmokban (Desperado, Alkonyattól pirkadatig) egyaránt ő volt a legnagyobb mocsadék.

Peter Stormare

Ha valakit felkérnek a Sátán eljátszására, az többnyire biztos jele annak, hogy az illető jó úton van a nagy szarházikat megformáló színészek panteonjába. Igaz, Stormare pont a khm, kétes értékű Constantine-ban szemétkedhetett, mint a nagy patás (ráadásul a nagy pillanat Reevesnek jutott, ahogy bemutatott neki félúton a mennyországba), de volt ő még agyament ruszki gengszter a Bad Boys II-ben, maffiavezér A szökésben, gusztustalan snuff-film király a 8 MM-ben, emberrablói pályáról álmodozó nihilista pornósztár A nagy Lebowskiban, arrogáns, agresszív dinótáp Az elveszett világban és persze riasztóan csöndes, őrült, gyilkos vadember a Fargóban. És nem utolsó szempont, hogy nem csak csúnyán nézni tud, hanem tényleges színészi játékra is képes. Vessük csak össze a Bad Boys II eltúlzott paródiáját és a 8 MM hátborzongatóan kegyetlen és brutális, mégis elegánsan visszafogott rohadékát. Öröm nézni.
(Olórin)

Tim Curry

Bár első emblematikus szerepe a Rocky Horror Picture Show őrült dokija volt, életre szóló sebeket főképp Stephen King Az című regényének adaptációjában okozott. A cirka harmincévente feltámadó, gyerekekkel táplálkozó rémség megformálásában ugyan nem nehéz észrevenni a Rocky Horror campjének hatását – ripacskodás ezerrel –, de működött, és legalább annyit ártott a cirkuszi bohócok reputációjának, mint John Wayne Gacy áldásos tevékenysége. Curry azóta is ripacskodik tovább – hátborzongatóan túljátszott antagonista-szerepben láthatjuk pl. a Szétcsúszvában – de Pennywise-t azóta sem überelte.

Angus Scrimm

Későn jövőknek: Don Coscarelli már jóval a Bubba-Ho-tep előtt letett ezt-azt az asztalra. A ’79-ben indult és negyedik részével ’98-ban zárult Phantasm-széria csak a Freddy Krueger/Robert Englund duóhoz mérhető állócsillagot lőtt fel horrorklasszikusok sötét egére. A mind a négy alkalommal Scrimm által alakított „Magas Ember” keresztül-kasul utazgat Amerikán, hogy kihalt kisvárosokat maga mögött hagyva törpe-zombi-hadsereget gyártson, és maga legyen a „Holtak Ura”. Scrimm – aki tényleg baszott magas – senkivel össze nem téveszthető orgánuma és karizmája talán már magában elég lett volna a széria sikeréhez, de mindez megbolondítva repülő gyilokgömbökkel meg Reggie Bannisterrel: tuti recept. Hősünk manapság Larry Fessendennel kollaborál, de a dologból még nem sült semmi átütő – bár az I Sell The Dead felettébb ígéretesnek tűnik.
(sep)

 

Jack Nicholson

Tudom, hogy valami sokkal B-filmesebbet, geekebbek, kevésbé ismertet kellene most mondanom, de egyrészt egy pár kedvencemet már ellőtték a kollegák fentebb, másrészt amit Nicholson a Ragyogásban művel, az valami annyira kiborító és hátborzongató, hogy tizedszerre is összeszarom magam rajta (és nem érdekel, hogy épp mennyit drogozott akkoriban meg hogy alkesz volt-e vagy sem!). És akkor még a Joker-szerepről nem is beszéltünk, akit még a valóban rendkívüli Heath Ledger-változat sem tud elfeledtetni velünk.

Gary Oldman

A jó öreg VHS-korszakban két pofára zabáltam a maguknak igen alacsony minőségi szintet célul tűző B-kategóriás amerikai akciófilmeket, melyek közös jellemzője volt az ultra-maszkulin, sebezhetetlen, olajosan csillogú izomzatú főhősön kívül még az ultrageci, többszörösen unszimpatikus, általában orosz akcentusú Rosszbácsi (ez a kifejezés vajon mennyire volt széles körben elterjedt? ez azon szavak egyike, amiről sosem tudtam, hogy nem csak én és a családom használja-e). Gary Oldman Az elnök különgépében különösen markánsan testesíti meg a tipikus szovjet antagonistát magával az amerikai elnökkel szembeszállva, de nem csak a fentiek miatt áll a listán: ő az is, aki oly' bájosan ripacskodik az Ötödik elemben és olyan jéghidegen profin a Leon a profiban.
(Ramiz)


Dennis Hopper

Kevés hozzá hasonló pszichopata rohangál Hollywoodban, ma már ugyan lenyugodott, de a 60-as, 70-es években, amikor ipari mennyiségben tolta az orrába a kokaint, saját kollégái is rettegtek attól, hogy az amúgy is paranoiás és zavart színész-rendező egy elborultabb pillanatában rájuk támad egy nagykéssel. Karrierje kezdetén is sokszor osztották rá a gonosz szerepét, főleg westernekben, de soha nem érezte magát annyira elemében, mint Frank Booth-ként Lynch Kék bársonyában. Jellemző, hogy több színész is visszautasította az elmebeteg gengszter szerepét, Hopper viszont azzal hívta fel Lynch-et, hogy „Nekem kell játszanom Franket, mert Frank én vagyok!” A többi filmtörténelem.

Frank Silva

Frank Silva kilóg ebből a díszes kompániából, és nem csak a magassága miatt. Az ősz hajú, hosszúkás arcberendezésű férfiú soha nem készült színésznek, és ha egyetlen szerepét leszámítjuk, soha nem is vált azzá. Kellékesként dolgozott a Twin Peaks forgatásán, amikor is Lynch meglátta őt a díszletben ügyködni, és úgy megrémült a látványtól, hogy felkérte Bob szerepére. Annak, aki gyerekként vagy kamaszként látta először a Twin Peakset, valószínűleg örökre beleégett a retinájába az ágy mögött guggoló, démoni pofával vicsorgó Bob látványa. Silva sajnos már nem él, ’95-ben, 45 éves korában hunyt el, de bérelt helye van rémálmainkban.
(Beyonder)

Anthony Wong

Nem, basszátok meg, Anthony Wong nem az az űbercool rendőrfelügyelő, aki tökéletesre szabott Armani öltönyben pompázik Christopher Doyle kamerája előtt az Infernal Affairs-ben. Illetve nemcsak az! Számunkra sokkal fontosabb, hogy ő a hongkongi csúnyafilmek, a 90-es évek elején fénykorúkat élő „Category III" mozik vérrel és spermával koronázott királya. A szubzsáner valamennyi méltán elhallgatott rendezőjével dolgozott Danny Lee-től Ivan Lai-ig, legmaradandóbb gaztetteit pedig Herman Yau irányítása alatt követte el. Kettejük közös bűnlajstromát olyan párját ritkító ocsmányságok tarkítják, mint a legendás The Untold Story és a vágatlan formájában máig fellelhetetlen rape és exploitation fesztivál, az Ebola Syndrome. Mainstream szerepei hiába is rehabilitálták az elmúlt tíz évben, ő nekünk már mindig csak az az ember marad, aki miatt érintetlenül toljuk el magunktól a dim-sumot...
(ringsider)


92 komment

Címkék: szolgálati közlemény évforduló

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr781217973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dulifuliokoska 2009.07.17. 09:08:37

Eljátszik egy szerepet, amitől jól besz@rok, sőt, évekkel később is eszembe jut egy-egy jelenet, azután hazamegy, megeteti a macskát, megsimogatja a gyereke buksiját, és éjszaka megnéz egy horrorfilmet, hogyan csinálják a kollégák.
Öt versenyző olyan, akivel egyáltalán nem szeretnék találkozni sötétedés után.

Tetsu 2009.07.17. 09:10:49

Klassz. Anthony Wongnak kifejezetten örültem a végén...

victor vacendak 2009.07.17. 09:11:07

Én Sam Fishert nem nevezném botlásnak. A számítógápes játékgyártás történetében az egyik legjobb szinkronteljesítmény és színészválasztás, ugyan is. Olyannyira, hogy ha valaha film készül, az is megsínyli majd, hogy nem animáció Ironside hangjával.

öntelt radírpók 2009.07.17. 09:18:36

minden idők leggonoszabb gonosza Jockey Ewing, azt hiszem ez nem is kérdés

Adamek 2009.07.17. 09:19:40

A csúcs Denny Trejo, Michael Vincott hangjával :)

A nép fia 2009.07.17. 09:29:18

@öntelt radírpók: Ezt szerettem volna írni én is!

Épp a napokban beszélgettünk arról egy barátommal, ki a leggonoszabb a filmtörténelemben, és Larry Hagman neve örökre összefonódott az olajmágnás karakterével.

Dulifuliokoska 2009.07.17. 09:30:55

@Adamek: Danny Trejo jól indított:))
Imdb:
"A child drug addict and criminal, Danny Trejo was in and out of jail for 11 years."

broáf 2009.07.17. 09:31:14

most komolyan: Kihagytátok Berényi Miklóst???

ringsider · http://fussatokbolondok.blog.hu 2009.07.17. 09:33:01

drágaságaink,
nem karakterek, hanem színészek voltak vizsgálódásunk célkeresztjében!

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2009.07.17. 09:33:06

Jockey-rajongók: *film*történet... :)

Adamek 2009.07.17. 09:45:55

@Dulifuliokoska: Szerintem zseniális arcberendezés, akárki tervezte nagyot alkotott.
De Vincott hangja szintén karcol, mint 6napos kemény kula a fajanszot.
Még 1-2 jó gonosz arc: Tobin Bel (pl.: A cég, Fűrész)
Vagy Christopher Walken maffiózós szerepei.
Matt Dillon-nak volt egy pszichopatkós-ölős szerepe egyszer régen amiben nagyon jól tolta a debilt.

Locassen 2009.07.17. 09:48:29

Tim Curry a legjobb gonoszt Richelieu bíborosként alakította.

Balfake 2009.07.17. 09:49:37

Király, de a népneveket még mindig kisbetűvel írjuk, az ékszertolvajt meg egybe.

öntelt radírpók 2009.07.17. 09:52:27

@ringsider: akkor Larry Hagman, így már oké?

játszik még: Robert Patrick (gonosz nézés a T2-ben utolérhetetlen)

Bruno Ganzot csak azért nem írom, mert a Führer nem klasszikus főgonosz-karakter a Bukásban

Dulifuliokoska 2009.07.17. 09:52:55

@Adamek: nálam Christopher Walken az alap.
Ő a legnagyobb kedvencem.
Kösz, hogy megemlítetted!

Adamek 2009.07.17. 09:55:14

@Locassen: És ki volt a bérgyilkosa, Rochefort?
Michael Vincott :)

öntelt radírpók 2009.07.17. 09:56:12

@Wostry Ferenc: Clancy Brown-nál a Carnivale is be van hivatkozva, az *film*?

szabiaki (törölt) 2009.07.17. 10:00:55

végre egy olyan írás mikor nem kényszeredett poénkodás, hanem valódi humor és irónia van a posztban.

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2009.07.17. 10:05:40

@öntelt radírpók: Ha jól látom, nála a Carnivale utolsóként van megemlítve, már-már utóhangként. A bekezdés 90%-a a filmjeiről szól.

Bergeroth 2009.07.17. 10:09:02

Egy ilyen felsorolásból kihagyni olyan filmeket, mint Rutger Hauer a Szárnyas Fejvadász főreplikánsa.
Michael Ironside, mint az Emlékmás főgonosza. Ejj...ejjj....
Pedig egyik sem zs kategória.
Legközelebb tessék jobban utánanézni a dolgoknak.

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2009.07.17. 10:16:41

@Bergeroth: Fú, kisfiam, te igen gyér vagy... Rutger Hauernél a "Roy Batty" szerinted kicsoda? Vagy nem tudod? Mert akkor neked kellett volna "jobban utánanézni"... (bírom, amikor az ilyen nagymellényűek pofára esnek :)) Az meg, hogy Ironside-nál nincs külön kiemelve egy film, amit te éppen szeretsz, mikor szinte az egséz filmográfiája gonoszok eljátszásából áll - megpróbálunk majd élni a tudattal...

Adamek 2009.07.17. 10:22:30

@Bergeroth: Mind2 meg van említve :)

Bergeroth 2009.07.17. 10:25:17

@Wostry Ferenc:
Az van kiscsikó, hogy nem olvastam végig az egészet, csak beleolvasgattam.
Arcocskádból meg vegyél vissza, mert nem áll jól.

terran 2009.07.17. 10:26:22

boldog szülinapot :D

én csak kábé fél éve olvasom a blogot

2009.07.17. 10:29:03

Ritka szarul vannak egymáshoz tördelve a bekezdések és a fényképek!
Úgy kell találgatni, hogy melyik kép kit ábrázol! (Hiába: nem mindenki olyan "művelt", hogy egyből felismeri a színészek fizimiskáját!)

lord_soth 2009.07.17. 10:29:08

Patent, egyet tennék hozzá:

"
- Hát ezzel meg mit csináljunk, Frank?
- Most már hallotta a nevemet.
"

reelreviewsradio.com/blog-images/Frank.jpg

kompi · http://filmtrailer.hu 2009.07.17. 10:33:57

Remek összeállítás, méltó az évfordulóhoz:D
Sört neki!

ringsider · http://fussatokbolondok.blog.hu 2009.07.17. 10:37:17

@terran: köszünjük...
végre valaki az igazi mondanivalóval is foglalkozik...:-D

Santito · http://geekz.blog.hu 2009.07.17. 10:43:04

@Bergeroth:

kiscsikó, szerinted ki a jó bánat "Vilos Cohaagen jobbkeze, Richter"?

@Adamek:

nem tudtam mi ez a borzasztó hiányérzet, aztán rádöbbentettél, hogy Christopher Walken kimaradt a felsorolásból...
no mindegy, jön még ő a mi utcánkba... :)

@victor vacendak:

Botlás, úgymint Sam Fisher jófiú, nem villain...
bár a Conviction-ben ez még változhat...

@Balfake:

köszi, javítjuk...

Linkovic Csumoszky · http://geekz.blog.hu 2009.07.17. 10:51:45

@Bergeroth: végig se olvasod és még pökhendi módon te próbálod osztani a lapot... nagyon vicces csávó vagy te.

@ANOka: akinek nem vágódnak be a hipotalamuszába azonnal ezek az arcok, azok jobb, ha sürgősen visszanavigálnak az index főoldalára időjárásról vagy valami bulvárról olvasni.

báró Csekonics 2009.07.17. 10:53:46

@öntelt radírpók: igen, őt akartam írni én is.
Robert Patrick nálam azóta is akárhol tűnik fel (pl. Unit) csak T1000-es :-D

Bar Kochba 2009.07.17. 10:58:39

Happy Birthday Geekz!

Christopher Walken és John Voigt szerintem még kellettek volna.

És a következő post a főgonosz színészNŐK lesznek?

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2009.07.17. 11:07:04

@Bergeroth: ha nem olvasod végig, akkor minek szólsz hozzá? csak, hogy okoskodhass?

amúgy jó a felsorolás. :)

2009.07.17. 11:13:54

Á, aztabetegkurvaéletbe!!!
Szuper!

Jó, lehet azon meditálni, hogy kik maradtak ki az összeállításból, de ezek ugye a szerkesztők személyes kedvencei. Másoknak esetleg másvalaki(k).

De azért ezek az arcok nagyon ott vannak!
Én nem tudnék választani :)

@ANOka:
Pedig egyszerű a logika. Felül a két kép, alul a szöveg; az első név és leírás az első képhez, a második a másodikhoz tartozik. Mindez balról jobbra, fentről lefelé.

Bergeroth két kommentje mindent visz :'D

És persze boldog születésnapot a geekz-nek!!!

Adamek 2009.07.17. 11:15:41

Kéne még 2 alfejezet.
Rosszlányok
Hazai rosszfiúk

Tiboldi 2009.07.17. 11:15:47

És a magyarokkal mi az ábra? Katica úr, (Egy óra múlva itt vagyok) Oszi és Dezső (Bors Máté)... Ebből is látnék egy összeállítást...

Elanor_ 2009.07.17. 11:16:12

Christopher Walken!!!

Gábriel arkangyal Az angyalok háborúja 1-3-ban feledhetetlen
vagy a Fej nélküli lovas Az álmosvölgy legendájában
soroljam? :D
ő úgy tud nagyon rossz lenni, hogy akkor is tökéletesen hiteles, ha éppen jó csókát alakít :)

amúgy grat a bloghoz :D

Tiboldi 2009.07.17. 11:16:37

Adamek, egyre gondoltunk :)

hakaba 2009.07.17. 11:23:15

Boldog szülinapot, csodás összeállítás! :)

Bergeroth meg menjen innen.

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2009.07.17. 11:39:18

@xstranger: Igen, ez kétségtelen, hogy Lugosi hiányzik a listáról. Utólag tűnt fel.

Adamek 2009.07.17. 11:46:48

Salvatore Borgese, Luciano Catenacci,
Giovanni Cianfriglia, Claudio Ruffini, Ricardo Pizzutti, Salvo Basile
Csak pár név a BS&TH filmekből mint állandó rosszfiúk :)

Adamek 2009.07.17. 11:48:25

@xstranger: Vagy ha nem ő miatta akkor Erdély miatt.
Tény, hogy neki itt helye van.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.07.17. 11:55:21

Születésnapot kívánok! Boldogat!

Lemúr Miki · http://hosszutav.blog.hu/ 2009.07.17. 12:04:51

Sok gonosz bácsi van itt, de Willem Dafoenál (Bobby Peru szerepében) nincs gonoszabb.

NickelADeón 2009.07.17. 12:10:02

Számomra teljes volt a lista, egy nem olyan régi gonosz karakter maradt ki, de ő csak ebben a filmben olyan, Javier Bardem - az ő gonosz alakításától kirázott a hideg a Nem vénnek való vidékben...

Chavez 2009.07.17. 12:20:17

Lugosi azért nem annyira megátalkodott, a Drakula filmekben szerintem mindenki vele szimpatizál, nem lehet kicsit se gyűlölni.

De valóban sokaknak bérelt helye van még itt, szóval lehet, hogy majd egyszer valamikor lesz még a cikknek folytatása.

reznik 2009.07.17. 12:27:45

David Carradine csak általános Tarantino utálat miatt maradt ki? :-)

amúgy boldog szülinapot, kedvenc blogom íróinak sok kitartást

[mano] · http://kepregeny.net 2009.07.17. 13:06:42

Egyébként már kérdezni akartam, hogy miért geekblog, ha egyszer geekz?

A fenti kép meg nagy kamu, az emberi ujj nem is tud úgy égni mint egy gyertya, kipróbáltam...

gyáá 2009.07.17. 13:07:39

Boldog szülnapot.
legjobb blog(ok egyike)

Geekblog 2009.07.17. 13:18:30

@[mano]:

ez a szerkesztőségben is folyamatos vita tárgyát képezi, de nem akarjuk, hogy vallásháborúvá fajuljon egy betű értelmezése... :)

az én álláspontom szerint a blog neve Geekz és célcsoportját tekintve geekblog...
de én csak egy hang vagyok a sok közül... :)

Forgács W. András · http://geekz.444.hu 2009.07.17. 13:27:51

Walken for President:))

"I want more cowbell!"

Nostro · http://www.flickr.com/photos/terraflex/ 2009.07.17. 14:09:11

Szerintem Őt sem kellene kihagyni, bár kevés igazán gonosz szerepe volt. De azokban aztán...
Alan Rickman.
www.freewebs.com/sirpsycho/Hans_Gruber_(Die_Hard).jpg

www.movietrain.net/images/rickman.jpg

clive. 2009.07.17. 14:25:24

Boldog szülinapot.

Én felírtam volna Lugosi Bélát és Michele Placidot (Arrivederci amore ciao, Az ismeretlen...)is. Henry Fondát szintén, mert a Volt egyszer egy vadnyugattal filmtörténelmet írt - én csak erről tudok, mint gonosz alakítás vagyis annyiszor nem alakított gonoszt, mint a listában szereplő nevek többsége.

droidkiller 2009.07.17. 14:31:23

boldog szülinapot!

nézem a neveket, de ez a Tweek nem ugrik be. linkeljetek tőle valamit plíz.

RoFä 2009.07.17. 14:55:29

Nagyon jo!!! Es... Orult Stone...FUCK YEAH!!!
"We need bigger guns"

Javaslatok meg:
- A szinte mindig intellektualis, gyomor-, es epebajos gecit jatszo Chris Cooper

- Willem Dafoe, no comment

Chavez 2009.07.17. 15:20:31

@clive.: A jó Cattani felügyelőt? Biztos szemétkedett filmekben, de a nagyvilág elsősorban úgy ismeri, mint:
A férfi, aki egyedül szállt szembe a maffiával!!! (villámlás, hatásos hangeffekt, meg ilyenek)

Más:
(Nem hagyott nyugodni a különírt "ékszertolvaj"-om, mert ekkora hibát nem követnék el, de aztán megnéztem, és a hülye word külön írja, szóval ott kavarodtam meg.)

inmfc · http://calacitra.blog.hu 2009.07.17. 15:24:06

Boldog születésnapot kívánok én is! Hajrá, és csak így tovább!

clive. 2009.07.17. 17:10:55

Na és David Hess?:)

garael 2009.07.17. 18:12:31

"Kézzel- lábbal harcolt a „gáncsnélküli lovag” karakterekért, de hiába: Rutger örökre a mentálisan zavart elmék archetípusa marad."

Azért egyszer sikerült neki, a Sólyomasszonyban ugye éépen ezt a karaktert játszotta.

Egyébként érdekes, hiszen azért maradt meg nagyon bennem, mert valamilyen asszociációs dolg miatt nagyon emlékeztetett Albert Flórira (hehe, tényleg), másrészt a flmben bemutatott harci jelenetekben a mozgása kiváló volt ( akkoriban már régóta vívtam, és végre találtam egy olyan történelmi filmet, ahol a színész nem csak bénán csattogtatta az ellenfél fegyveréhez a kardját.)

Flankerr 2009.07.17. 18:21:20

Én is hepi börszdéj, és további sok-sok kiváló cikket kívánok!

clay 2009.07.17. 18:50:17

David Hess tényleg belefért volna.

Egyébként meg boldog szülinapot! :)

elefes 2009.07.17. 19:23:10

Túl ittas vagyok, hogy végigolvassam, de a nevek nagyon telibe találnak.
Boldog születésnapot - kibaszott jó, hogy vagytok, nap-mint-nap alapvetés egy nyomorult geek életében.
Ha lesz sörözés, mezei földönfutó gonoszok is csatlakozhatnak?
Lakatos

Pikszi · http://afeketezongora.blogspot.com/ 2009.07.17. 20:18:29

Bár én ide csak voyeurködni meg gratulálni járok, azér csak gratulálok megint, no.
3 témába vágó plakát, sok szeretettel, pardon, merő rosszindulatból :) :
picasaweb.google.com/sztojkovicspikszi/Geek#

yautya 2009.07.17. 20:57:05

Pár "übergonoszokat" is játszó színész akiket kihagytatok, de kedvelek: Billy Drago, Bruce Payne, Vernon Wells, Robert Englund, Anthony Hopkins, Doug Bradley, Jürgen Prochnow, Brian Tompson és még sokan mások.

Amúgy jó a lista. :)

Father Merrin 2009.07.17. 21:09:38

Boldog szülinapot!
Amúgy én úgy tűnik megtaláltam az Ebola Syndrome vágatlan változatát - 100 perc 46 mp-es, míg az IMDB szerint 98 perces a vágott.

Chavez 2009.07.17. 21:37:34

Billy Drago szóbakerült, csak aztán nem akartunk végtelen hosszú listát írni, így kimaradt. Róla egyébként sokáig azt hittem, hogy meghalt, mert valamelyik film végén a stáblistán keretben volt a neve, és csak az övé. Szerencsére él. Sőt, azóta megtudtam, hogy az ő fia játszotta a Miért éppen Alaszka-ban Ed-et, a filmbuzi indián srácot.

ringsider · http://fussatokbolondok.blog.hu 2009.07.17. 21:46:05

@Father Merrin: a mindig tájékozott Kenneth Brorsson szerint bizonyos kivágott jelenetek valószínüsíthetően örökre elvesztek, de kíváncsivá tettél Atyám! :-)
részletek?

Father Merrin 2009.07.17. 22:00:39

@ringsider: a cinemageddon-on találtam, még nem bírtam megnézni, de annyira felkeltette az érdeklődésem, hogy lekaptam. Most viszont olvasom, hogy kiadtak egy olyan DVD-t, amin a törölt jelenetek is megtalálhatóak - ezeket illesztették bele - gondolom valamelyik fan - a filmbe. Tehát az úriembernek igaza van, viszont ez is több, mint a semmi! Nekem elég meggyőzőnek tűnik - képek:
img32.imageshack.us/img32/371/snapshot20090522174046.jpg
img193.imageshack.us/img193/744/snapshot20090522174106.jpg
img42.imageshack.us/img42/8997/snapshot20090522174120.jpg
img35.imageshack.us/img35/7636/snapshot20090522174152.jpg
img268.imageshack.us/img268/9380/snapshot20090522174205.jpg
img33.imageshack.us/img33/1346/snapshot20090522174303.jpg
img200.imageshack.us/img200/8166/snapshot20090522174322.jpg
i40.tinypic.com/2h3mset.png
i41.tinypic.com/b5ig6h.png

besucher 2009.07.17. 23:47:40

Kissé szágyellem, hogy Alan Rickmant kihagytátok. Még ha a Harry Pottert nem is vesszük komolyan, mekkora alakítást nyújtott a Robin Hoodban? Na és a Die Hardban?

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2009.07.18. 00:43:21

Boldog születésnapot.

Fasza kis összeállítás. Én csak egy színészt hiányolok : James Earl Jonest - főleg a hangját hisz ő szolaltatta meg Vadert és Mufasat és ö volt a fő geci a Conanban.

Raticus 2009.07.18. 03:22:58

Tudom,tudom,mindenki hiányol valakit,de azért én is hadd egészítsem ki a névsort két névvel.ár egy kicsit kilóg a lóláb,mert egyikőjük sem főgeci : Tor Johnson és Chuck Norris.

Raticus 2009.07.18. 04:12:47

Ja és sok boldogot Geekz!

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2009.07.18. 04:53:14

@Pikszi: Ezek nagyon jók! :) Ez a Vienna Horror Film Festival létezik? Gugli semmit nem tud róla.

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2009.07.18. 04:54:45

@elefes: Persze, sörözésre jöhet aki csak akar. Ha túlságosan lerészegedsz, és rajzolni kezdenél vagy ilyesmi, lefogjuk majd a kezed. :)

Leo Decimus 2009.07.18. 15:36:33

Korrekt lista - részemről Michael Madsent tenném még mindenképp hozzá, aki már csak életműve terjedelméből kifolyólag is legalább kéttucat filmben volt gonosztevő. A Jan Kounen-féle Bluberryben pl. zseniálisan játsza a fizikai és sprirituális síkon egyaránt megátalkodott ragadozó szerepét.

scorsesefan 2009.07.18. 20:27:19

Megkésve, de törve nem: boldog születésnapot! Az időponttól függően a sörözésre én is odatolnám a geek pofimat...

Pikszi · http://afeketezongora.blogspot.com/ 2009.07.19. 11:09:04

@Wostry Ferenc: A plakátokat egy Roman Beck nevű grafikustanonc barkácsolta egy reklámversenyre. Utóbbiaknak van egy olyan szokásuk, hogy fiktív termékre készült kampánnyal is lehet nevezni, úgyhogy attól tartok, a Vienna Horror Film Festival nem létezik. (Tudom, hogy most nagy fájdalmat okoztam, ezért tiszteletteljesen elhallgatok.)

kerekgyarto yvonne 2009.07.19. 15:39:04

öröm veletek a blogolás:) jeeee!

chuck-d 2009.07.20. 04:38:49

azért a Dzsoki rajongókat leoltani, miközben ott a Twin Peaks rosszarcúja, Bob, aki másban nem is rosszarckodott. de ezt leszarom, mert csak poén lenne, viszont Őt én is hiányolom:
www.youtube.com/watch?v=KVtEEM4Blz4

elefes 2009.07.29. 22:45:06

Háhá, Clancy Brown lesz a Goon hangja.

hano 2009.08.05. 13:16:52

Rutger Hauer a Szárnyas fejvadász óta nagy kedvenc, Örült Stone zseniális, és még ott a Sin City is. Bob a Twin Peaksből és Jack Nicholson a Ragyoásból, pedig gyerekkorom meghatározó karakterei:) Esetleg egy nem emberi, de velejéig romlott gonosz: a 2001 Űrodüsszeia gonosz robotja:)

kIára 2009.08.20. 17:58:17

Véletlenül bukkantam erre a trailerre:
House of The Long Shadows -- www.youtube.com/watch?v=w92pA9VEKAQ

Négy főgonosz egy filmben? Vincent Price, Christopher Lee, Peter Cushing, John Carradine. (ön)paródiának tűnik, de megnézném. érdemes khm... megszerezni és persze megnézni?
süti beállítások módosítása