Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek:

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2022.04.05. 15:52:24

A zsaruk becsülete, Kiképzés (light), A bűn mélyén.
Három film amiből erősen merített ez az alkotás, sőt igazából azokból lett összeollózva. Ugyanekkor hiába pakolták tele jó színészekkel a kisebb szerepekben is, olyan lassan indul be, és olyan sokáig tart mire mindenkit megsimerünk, hogy addigra unalomba fullad. Emelett nincs benne egy szereplő sem aki kicsit is pozitív, akivel azonosulni lehetne így még a sorsuk sem érdekes.

Bejegyzés: Brooklyn mélyén

josé73 2021.09.16. 15:12:30

@travis: Bizony, amikor Hemingway a háború alatt Eisenhower táborában tartózkodott, és üres borosüvegekbe slagolt. Aztán részegen néha összekeverte a palackokat, és jókat húzott saját vizeletéből.

Bejegyzés: Filmkritika: 1408 (USA, 2007) ***

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2021.05.07. 13:59:34

A színészek nagyon jók, a forgatókönyv szikár, de erős, a rendezése is visszaadja ezt.
Amerikai, meg francia játszik benne orosz maffiást Londonban. Na ezt se lehet már sokáig ebben a nagy PC-ben.
Sok tekintetben Az erőszakos múlt "folytatása" (rendező, főszereplő, maffia itt is ott is, stílusa a történetnek), ugyanekkor egy totálisan új film ami nyomokban se tartalmazza az "első részt".

Bejegyzés: Filmkritika: GYILKOS ÍGÉRETEK (Eastern Promises, angol-kanadai-amerikai, 2007) ****

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2021.04.21. 15:53:33

Jó 5 perc téjkép, majd egy brutális intermezzó, és onnantól vágni lehet a feszültséget. Egy hatalmas várakozás a film, de nem tud leülni egy pillanatra sem. A szereplők mindannyian nagyon jók.

Bejegyzés: Last Train from Gun Hill

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2021.03.19. 13:44:48

A film egy hétköznapi dráma, nem túl izgalmasan fényképezve, és elmesélve, amibe annyi sci-fi került, hogy hirtelen van egy másik föld is az égen. Ez a kettes föld úgy tűnik tükör, rajta minden ugyanaz, mint itt. És ezzel a húzással egy igen érdekes filozófiai kérdéseket feltevő film lehetne, de nem. A végéig megmarad az alap dráma, és annak feloldozásáért küzdő főszereplő. Mire sci-fibe váltana már késő, már unalmas.

Bejegyzés: Felettünk a Föld

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2021.02.15. 13:54:51

Futballhuligánból nagymenő gengszter. Igaz történet alapján, és mivel a készítők között volt maga Carlton Leach (róla szól) is, ezúttal lehet igaz dolgok is vannak benne, ami nem mindig szokott az "igaz történetekben" lenni.

Van neki további 3 része, látta valaki? Érdemes megnézni vagy ebből elég ennyi?

Bejegyzés: Futballmaffia

David Sumner 2020.09.20. 10:08:50

@megnevezhetetlen: @mrscottpilgrim: Ez az, véletlenül se próbáljatok normális hangnemben fogalmazni. Szívesen elolvasom, sőt, be is fogadom mindkét, különböző választ, de így nem tudom, mit vártatok.

Bejegyzés: Vasember 3.

Count di Luna 2020.07.24. 05:17:30

Nagyon jó (és odabaszós) film. Nakadai Tatsuya remek színész, nehéz elhinni, hogy még csak 30 volt, mikor a főszerepet alakította. Teljesen hihető mint öregedő férfi, akinek már unokája is van.

Én láttam a remake-et, és sokkal jobb, mint amire számítottam. Vannak különbségek itt-ott, de néhány zseniális húzás is (pl. Hanshiro a fia megmaradt kardját viszi a végső leszámoláshoz - a másik ugye eltört - és annak ellenére, hogy bambusz, amikor kihúzza, az egész klán tudja, hogy itt kő kövön nem marad.

Bejegyzés: Harakiri

Count di Luna 2020.07.24. 04:54:55

Szerencsém volt moziban látni egyetem alatt, méghozzá vágatlanul (sok klasszikust vetített az egyetemi mozink) és tényleg fantasztikus élmény. Nagyon megmarad az emberben a látványvilág. Persze, A hét mesterlövészt előbb láttam, és azt is szeretem, de még csak nem is ugyanabban a ligában játszanak. Ez tényleg a filmtörténet egyik legnagyobb remekműve.

Bejegyzés: Kurosawa retrospektív: A hét szamuráj

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2019.09.13. 17:59:57

@pragmaP: Ismerem, amiről beszélsz, de ennek a könyvnek a fordítása teljesen rendben van, nem emlékszem semmi bosszúságra.

Most olvastam, a sorozat kissé begyorsított megnézése után. Kíváncsi lettem arra, hogy a regény is ilyen ostobán "Lost-os" volt-e. És nem. A tudományos fejtegetésektől vissza nem rettenőknek megér egy olvasást.

Bejegyzés: FlashForward - A jövő emlékei

Carada 2019.04.07. 00:34:40

@Carada: Módosítanom kell a fenti kommentemet: nincs kétségem a plágiumot illreően. Érdemes összehasonlítani a filmben felhangzó dallamot Leia témájával. Én tudom, hogy "minden hangjegy foglalt", de azért... Szóval, szerintem a film egy közepesenél rosszabbul sikerült másolata a Csillagok háborújának.

Bejegyzés: Üzenet az űrből

Carada 2019.04.07. 00:07:13

Kölyökkorom egyik meghatározó filmje volt az Üzenet az Űrből. A liabe diók, a keresztvitorlázatú hajók, amik az Űr végtelenjét szelik...
Hála a (még) szabad internetnek, közel ötven évesen újra meg tudtam nézni.

Hát izé... Hát, srácok, szerintem gagyi. Nem a CGI hiánya miatt, hiszen 1978-ban sehol nem volt CGI, hanem úgy az egész. 11 hónappal korábban mutatták be a Star Wars-f; nem az én tissztem eldönteni, hogy a japán film mennyire sima plágium, vagy inkább ugyanazon ötlet egy időben való megjelenése (mint arra számtalan példa van a technika történetében), de úgy az egész film... Gagyi. A karakterek, a történet, a... Minden.

Rémes csalódás volt újra megnézni.

Bejegyzés: Üzenet az űrből

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2019.01.03. 23:55:43

@Gábor Miski: Igen, így van, Rusznyák csaba nagyon melléfogott a "megfejtésével". A The Endlessből egyértelműen kiderül, hogy valami egészen másról van szó, bár hogy pontosan miről, az persze nem. DE amikor a francia régész arról beszél, hogy a társai keresték a szörnyet, és alighanem meg is találták azt, akkor azzal tulajdonképpen ki is mondja a film... Itt nem az emberek a szörnyek, az emberek itt csak játékszerei valami másnak.

Bejegyzés: Resolution

Gábor Miski 2018.08.23. 23:00:04

@Rusznyák Csaba: Logikusnak tűnt ez a magyarázat, amíg meg nem néztem a rendező duó The Endless c. filmjét.
Spoiler
Egyértelmű, hogy nem a néző rángatja a gyeplőt. A film pedig lényegében a Resolution folytatása, csak a sok kérdésre az utóbbiban válaszokra is lelhetsz. Nem mindenre, ezért is sanszos egy befejező rész, amiből kiderül, ki is a "mumus" valójában.

Bejegyzés: Resolution

Reactor 2018.05.06. 00:52:09

Megjelent a 2017-es TV-sorozat-adaptáció. Na azt nyugodtan elhordhatjátok mindennek, mert egy nagy rakás fos az egész. Egyetlen darab szörny nincs benne, az egész cselekmény vontatott és értelmetlen, totál ellentmondanak egymásnak az epidózok, és a legkevésbé se félelmetes. Gyakorlatilag egy szánalmas próbálkozás hogy a 2007-es film sikerének farvizén némi zsozsót zsebelhessenek be.
Mondani se kell, borzalmas pofáraesés lett a vége, az 1. évad után nem is folytatták tovább. Ha az IMDb felé jártok, nyomjatok rá egy nagy kövér 1 csillagot.

Bejegyzés: Filmkritika: A KÖD (The Mist, USA, 2007) ***

takacsveca93 2018.02.17. 22:27:23

Tetszett a bejegyzés, bár nem értem , hogy miért jobb a 444.hu -s domain, mint a blog.hu -s :) De azért ott is olvasni foglak titeket! Találtam egy jó oldalt, újságokkal www.ujsagomat.hu/expert/

Bejegyzés: Az Első Nagy Geekvándorlás

Desrix 2018.01.23. 22:45:35

@avsk: Szívesen! :) Igen, vannak, de nem hagyományos kiegek.
boardgamegeek.com/boardgame/103343/game-thrones-board-game-second-edition/expansions

Az A Dance with Dragons a Sárkányok tánca idejére teszi a kezdést, alternatív setuppal (Baratheon északon kezd, ilyesmik) és alternatív házkártyákkal.

Az A Feast for Crows pedig egy 4 személyes változat, az Arryn-ház benne az újdonság, illetve az, hogy objektíva lapok teljesítése után jár pont.

Amit láthattál, az valszeg a rajongói 9 személyes változat, amit hivatalosan nem lehet kapni, de házilag összeállítható.
boardgamegeek.com/thread/1176521/new-map-9-players-part-essos-added

Bejegyzés: Sok taktika, semmi cici - a Trónok harca-társasjáték kritikája

avsk 2018.01.23. 21:09:35

@Desrix: köszi a gyors választ :-). Amúgy vannak kiegészitök a játékhoz? Mintha rémlene, hogy plusz kártyákat is lehet venni. Angol nyelven meg láttam egy videot ahol a Tully házzal is lehet lenni. Az milyen kieg.?

Bejegyzés: Sok taktika, semmi cici - a Trónok harca-társasjáték kritikája

Desrix 2018.01.22. 20:26:17

@avsk:
1. Hozzáadni csak akkor lehet, amikor toborzást hajtasz végre (vagy a toborzás kártya kijövetelekor, vagy a csillagos hatalomszerzés parancs alternatív használatával). Utánpótlás esetén csak a hordókat kell összeszámolni, és ha kevesebb lett, akkor muszáj seregeket levenni.

2. Sajnos nem. Gyalogság csak szomszédos szárazföldi tartományt támogathat, a hajót csak közlekedésre használhatja. A hajók viszont tudnak támogatni szomszédos szárazföldre, tehát a példában a hajó tudna csak támogatást adni Zúgó ellen, ha támogatás parancsot kap.

Bejegyzés: Sok taktika, semmi cici - a Trónok harca-társasjáték kritikája

avsk 2018.01.22. 19:46:01

Nekem csak két kérdésem lenne.
1. A játékszabállyal kapcsolatos. Az utánpótlással ugyebár átrendezzük a hordókat ( minden játékos oda amennyi hordót épp birtokol). Na mármost. A kártyán az szerepel, hogy "módosítsátok az utánpótlás sort és hangoljátok össze vele a seregeket". Akkor most csak levehetünk bábukat a játéktérről ( ha a hordók száma kisebb mint amennyi seregünk van) vagy hozzá is adhatunk/kiegészíthetünk ( ha több a jelenlegi hordónk száma a seregeinkhez képest)? Vagy a seregek számát CSAK és KIZÁRÓLAG toborzással lehet megoldani ( kártyák és csillaggal megjelölt uralom megszilárdítása parancs, ha van vár/erőd)?
2. Támogatás parancs. Nyújthatok támogatást egy baráti vagy szövetséges erőknek úgy, hogy egy tenger melletti tartományban állok, a tengeren hajóm állomásozik és a tenger túloldalán harc kezdeményeződik. Vagyis a hajóm segíthet a támogatás parancs kivitelézésében? Példa.:Tengerszemből támadást indítok Zúgó ellen. A Vasember-öböl az én birtokomban van( felügyelem) egy hajómmal. Pyke-ból a gyalogságom aktivizálhatja a támogatás parancsot, hogy segítsen a Zúgó elleni harcban?

Bejegyzés: Sok taktika, semmi cici - a Trónok harca-társasjáték kritikája
süti beállítások módosítása