Utolsó kommentek

  • David Sumner: @megnevezhetetlen: @mrscottpilgrim: Ez az, véletlenül se próbáljatok normális hangnemben fogalmazn... (2020.09.20. 10:08) Vasember 3.
  • Count di Luna: Nagyon jó (és odabaszós) film. Nakadai Tatsuya remek színész, nehéz elhinni, hogy még csak 30 volt... (2020.07.24. 05:17) Harakiri
  • Count di Luna: Szerencsém volt moziban látni egyetem alatt, méghozzá vágatlanul (sok klasszikust vetített az egye... (2020.07.24. 04:54) Kurosawa retrospektív: A hét szamuráj
  • Androsz: @pragmaP: Ismerem, amiről beszélsz, de ennek a könyvnek a fordítása teljesen rendben van, nem emlé... (2019.09.13. 17:59) FlashForward - A jövő emlékei
  • Carada: @Carada: Módosítanom kell a fenti kommentemet: nincs kétségem a plágiumot illreően. Érdemes összeh... (2019.04.07. 00:34) Üzenet az űrből
  • Utolsó 20

Szocializálj velünk!

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek:

David Sumner 2020.09.20. 10:08:50

@megnevezhetetlen: @mrscottpilgrim: Ez az, véletlenül se próbáljatok normális hangnemben fogalmazni. Szívesen elolvasom, sőt, be is fogadom mindkét, különböző választ, de így nem tudom, mit vártatok.

Bejegyzés: Vasember 3.

Count di Luna 2020.07.24. 05:17:30

Nagyon jó (és odabaszós) film. Nakadai Tatsuya remek színész, nehéz elhinni, hogy még csak 30 volt, mikor a főszerepet alakította. Teljesen hihető mint öregedő férfi, akinek már unokája is van.

Én láttam a remake-et, és sokkal jobb, mint amire számítottam. Vannak különbségek itt-ott, de néhány zseniális húzás is (pl. Hanshiro a fia megmaradt kardját viszi a végső leszámoláshoz - a másik ugye eltört - és annak ellenére, hogy bambusz, amikor kihúzza, az egész klán tudja, hogy itt kő kövön nem marad.

Bejegyzés: Harakiri

Count di Luna 2020.07.24. 04:54:55

Szerencsém volt moziban látni egyetem alatt, méghozzá vágatlanul (sok klasszikust vetített az egyetemi mozink) és tényleg fantasztikus élmény. Nagyon megmarad az emberben a látványvilág. Persze, A hét mesterlövészt előbb láttam, és azt is szeretem, de még csak nem is ugyanabban a ligában játszanak. Ez tényleg a filmtörténet egyik legnagyobb remekműve.

Bejegyzés: Kurosawa retrospektív: A hét szamuráj

Androsz · http://migransozo.blog.hu 2019.09.13. 17:59:57

@pragmaP: Ismerem, amiről beszélsz, de ennek a könyvnek a fordítása teljesen rendben van, nem emlékszem semmi bosszúságra.

Most olvastam, a sorozat kissé begyorsított megnézése után. Kíváncsi lettem arra, hogy a regény is ilyen ostobán "Lost-os" volt-e. És nem. A tudományos fejtegetésektől vissza nem rettenőknek megér egy olvasást.

Bejegyzés: FlashForward - A jövő emlékei

Carada 2019.04.07. 00:34:40

@Carada: Módosítanom kell a fenti kommentemet: nincs kétségem a plágiumot illreően. Érdemes összehasonlítani a filmben felhangzó dallamot Leia témájával. Én tudom, hogy "minden hangjegy foglalt", de azért... Szóval, szerintem a film egy közepesenél rosszabbul sikerült másolata a Csillagok háborújának.

Bejegyzés: Üzenet az űrből

Carada 2019.04.07. 00:07:13

Kölyökkorom egyik meghatározó filmje volt az Üzenet az Űrből. A liabe diók, a keresztvitorlázatú hajók, amik az Űr végtelenjét szelik...
Hála a (még) szabad internetnek, közel ötven évesen újra meg tudtam nézni.

Hát izé... Hát, srácok, szerintem gagyi. Nem a CGI hiánya miatt, hiszen 1978-ban sehol nem volt CGI, hanem úgy az egész. 11 hónappal korábban mutatták be a Star Wars-f; nem az én tissztem eldönteni, hogy a japán film mennyire sima plágium, vagy inkább ugyanazon ötlet egy időben való megjelenése (mint arra számtalan példa van a technika történetében), de úgy az egész film... Gagyi. A karakterek, a történet, a... Minden.

Rémes csalódás volt újra megnézni.

Bejegyzés: Üzenet az űrből

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2019.01.03. 23:55:43

@Gábor Miski: Igen, így van, Rusznyák csaba nagyon melléfogott a "megfejtésével". A The Endlessből egyértelműen kiderül, hogy valami egészen másról van szó, bár hogy pontosan miről, az persze nem. DE amikor a francia régész arról beszél, hogy a társai keresték a szörnyet, és alighanem meg is találták azt, akkor azzal tulajdonképpen ki is mondja a film... Itt nem az emberek a szörnyek, az emberek itt csak játékszerei valami másnak.

Bejegyzés: Resolution

Gábor Miski 2018.08.23. 23:00:04

@Rusznyák Csaba: Logikusnak tűnt ez a magyarázat, amíg meg nem néztem a rendező duó The Endless c. filmjét.
Spoiler
Egyértelmű, hogy nem a néző rángatja a gyeplőt. A film pedig lényegében a Resolution folytatása, csak a sok kérdésre az utóbbiban válaszokra is lelhetsz. Nem mindenre, ezért is sanszos egy befejező rész, amiből kiderül, ki is a "mumus" valójában.

Bejegyzés: Resolution

Reactor 2018.05.06. 00:52:09

Megjelent a 2017-es TV-sorozat-adaptáció. Na azt nyugodtan elhordhatjátok mindennek, mert egy nagy rakás fos az egész. Egyetlen darab szörny nincs benne, az egész cselekmény vontatott és értelmetlen, totál ellentmondanak egymásnak az epidózok, és a legkevésbé se félelmetes. Gyakorlatilag egy szánalmas próbálkozás hogy a 2007-es film sikerének farvizén némi zsozsót zsebelhessenek be.
Mondani se kell, borzalmas pofáraesés lett a vége, az 1. évad után nem is folytatták tovább. Ha az IMDb felé jártok, nyomjatok rá egy nagy kövér 1 csillagot.

Bejegyzés: Filmkritika: A KÖD (The Mist, USA, 2007) ***

takacsveca93 2018.02.17. 22:27:23

Tetszett a bejegyzés, bár nem értem , hogy miért jobb a 444.hu -s domain, mint a blog.hu -s :) De azért ott is olvasni foglak titeket! Találtam egy jó oldalt, újságokkal www.ujsagomat.hu/expert/

Bejegyzés: Az Első Nagy Geekvándorlás

Desrix 2018.01.23. 22:45:35

@avsk: Szívesen! :) Igen, vannak, de nem hagyományos kiegek.
boardgamegeek.com/boardgame/103343/game-thrones-board-game-second-edition/expansions

Az A Dance with Dragons a Sárkányok tánca idejére teszi a kezdést, alternatív setuppal (Baratheon északon kezd, ilyesmik) és alternatív házkártyákkal.

Az A Feast for Crows pedig egy 4 személyes változat, az Arryn-ház benne az újdonság, illetve az, hogy objektíva lapok teljesítése után jár pont.

Amit láthattál, az valszeg a rajongói 9 személyes változat, amit hivatalosan nem lehet kapni, de házilag összeállítható.
boardgamegeek.com/thread/1176521/new-map-9-players-part-essos-added

Bejegyzés: Sok taktika, semmi cici - a Trónok harca-társasjáték kritikája

avsk 2018.01.23. 21:09:35

@Desrix: köszi a gyors választ :-). Amúgy vannak kiegészitök a játékhoz? Mintha rémlene, hogy plusz kártyákat is lehet venni. Angol nyelven meg láttam egy videot ahol a Tully házzal is lehet lenni. Az milyen kieg.?

Bejegyzés: Sok taktika, semmi cici - a Trónok harca-társasjáték kritikája

Desrix 2018.01.22. 20:26:17

@avsk:
1. Hozzáadni csak akkor lehet, amikor toborzást hajtasz végre (vagy a toborzás kártya kijövetelekor, vagy a csillagos hatalomszerzés parancs alternatív használatával). Utánpótlás esetén csak a hordókat kell összeszámolni, és ha kevesebb lett, akkor muszáj seregeket levenni.

2. Sajnos nem. Gyalogság csak szomszédos szárazföldi tartományt támogathat, a hajót csak közlekedésre használhatja. A hajók viszont tudnak támogatni szomszédos szárazföldre, tehát a példában a hajó tudna csak támogatást adni Zúgó ellen, ha támogatás parancsot kap.

Bejegyzés: Sok taktika, semmi cici - a Trónok harca-társasjáték kritikája

avsk 2018.01.22. 19:46:01

Nekem csak két kérdésem lenne.
1. A játékszabállyal kapcsolatos. Az utánpótlással ugyebár átrendezzük a hordókat ( minden játékos oda amennyi hordót épp birtokol). Na mármost. A kártyán az szerepel, hogy "módosítsátok az utánpótlás sort és hangoljátok össze vele a seregeket". Akkor most csak levehetünk bábukat a játéktérről ( ha a hordók száma kisebb mint amennyi seregünk van) vagy hozzá is adhatunk/kiegészíthetünk ( ha több a jelenlegi hordónk száma a seregeinkhez képest)? Vagy a seregek számát CSAK és KIZÁRÓLAG toborzással lehet megoldani ( kártyák és csillaggal megjelölt uralom megszilárdítása parancs, ha van vár/erőd)?
2. Támogatás parancs. Nyújthatok támogatást egy baráti vagy szövetséges erőknek úgy, hogy egy tenger melletti tartományban állok, a tengeren hajóm állomásozik és a tenger túloldalán harc kezdeményeződik. Vagyis a hajóm segíthet a támogatás parancs kivitelézésében? Példa.:Tengerszemből támadást indítok Zúgó ellen. A Vasember-öböl az én birtokomban van( felügyelem) egy hajómmal. Pyke-ból a gyalogságom aktivizálhatja a támogatás parancsot, hogy segítsen a Zúgó elleni harcban?

Bejegyzés: Sok taktika, semmi cici - a Trónok harca-társasjáték kritikája

Porco Rosso 2017.11.13. 01:58:14

Bocsánatot kell kérjek mindenkitől.Anno a gyárral szerződött futárként rengeteget cipeltem a film anyagait,ha idejében látok belőle 10 azaz: tíz másodpercet... Beleugrattam volna vele Dunába.

Bejegyzés: Filmkritika: KIS VUK (magyar, 2008) * (bár legszívesebben valami mínuszt adnánk)

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2017.09.17. 08:29:39

Az a " Greg Bear: Moving Mars " kép megjelent aztán az Izzó Króm- William Gibson novellás könyv borítójaként is. Emlékszem anno szerepjátékos köreinkben azonnal feltűnt, hogy ez egy idegenbolygófelszínes+sugárpisztolyos kép, ez egy cyberpunk könyvhöz mennyire 'tájidegen". De az akkori kiadók szerint az akkori olvasónak ez is jó volt nyilván.

Bejegyzés: Paletta 1.: A Boros-Szikszai alkotópáros

Nárai · http://filmsztar.com 2017.09.14. 17:49:55

Van ám it száj karate

Bejegyzés: Álomháború

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2017.09.04. 09:22:28

Azért Lynn Collins lehetett volna a tökéletes Pocahontas ezzel az arccal és testtel.

Bejegyzés: John Carter

sveikukac 2017.08.30. 14:18:06

Ebben a kategóriában zseniális még Spielberg alkotása, a "Párbaj", ami - ha jól tudom, a Mester első nagyfilmje. Több oldalnyi ódát írhatnék róla, de inkább nézzétek meg!

Bejegyzés: Száguldás a semmibe