Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

Drive - Gázt!

2011.09.09. 15:50 VilosCohaagen

Mikor feltűnik a vattacukorszín felirat, már gyanítom, hogy retrófilm következik, ám csalódok.  Mert ugyan ez retrófilm a javából - beköszön a Bullitt, a Gengszterek sofőrje, A kaszkadőr, urambocsá’  a full Besson-iskola (Nikita, Leon, A profi, A szállító) - de ez a mozi nem  elégszik meg a felnyírt hajú, betonra zselézett frizurákkal. A kisbolt kínálatának színkavalkádja és a Rubik-kocka feltűnése egyértelműsíti: a Drive-val belekanyarodunk a műnyolcvanas-évekbe…

Egy tapasztalt sofőr a film főszereplője, akinek egyetlen kötődése a külvilághoz a barátja, Shannon, aki  munkát és mellékest szokott szerezni neki. Mikor azonban a sofőr szomszédasszonyának (akihez gyengéd szálak fűzik) férje kikerül a börtönből, belekényszerül az események egy olyan örvénybe, amely egyre lejjebb húzza.

Az első látásra katatón Névtelen Sofőr a kulcsember. Figurája a film első felében tipikus mai húszas–harmincas félfelnőtt, aki a saját területén világbajnok, de társadalmi beilleszkedésre képtelen. Segítőkész, ért a motorszereléshez, játszik a szomszédasszony gyerekével - bármelyik egyedülálló anya elfogadná pótapának. De egyúttal ez is a probléma. Mert a Sofőr annyira akarja ezt a kapcsolatot a szomszédasszonnyal meg a fiával, hogy bármit feláldoz érte. Belekeveri magát egy ismeretlen játszmába, és nincs tisztában a játékszabályokkal. Nem érdekli a pénz, csak a nő.

Ezért is hibátlan a liftjelenet, mert ő is tisztában van azzal, hogy sosem lesz már több esélye megcsókolni Irene-t. Gosling sofőrkesztyűben és napszemüvegben pont egy fogpiszkálónyira van Steve McQueentől. Lágyan cool, de az egyre vériszamosabbá koszolódó skorpiómintás dzsekijében elveszti csibészesnek szánt mosolyát, egyre erősebben kopik a lelke.

A forgatókönyv annyira fakó és izzadtságszagú, mint egy kibolyhosodott, pörköltszaftos izomtrikó. A tény, hogy a film nem válik hótt szánalomfesztivállá, a rendezés érdeme. A dogmaellenes dán  Refn hova is sietne, a kulcsjelenetekben kényelmesen lubickol. Nu-disco számokkal festi alá a sztorit, így maradhat emlékezetes a gyerek cipelése a lépcsőházban, a liftbeli csók és a fontosabb kivégzések.  Különösen szívszorító a Los Angeles-i, ezerszer látott vízlevezető csatornában való krúzolás, mikor a Sofőr ízelítőt ad "családjának" abból, ami egyetlen kincse: az energiát, ami csak az övé.

A fényképezés mind az autós üldözéseknél, mind a légifelvételeknél pazar, bár az abszolútumok továbbra is Frankenheimer kameraszögei maradnak. Refn szokásához híven oldalra komponálja hőseit, senki nincs a középpontban. Egy mellérendelt viszonyrendszerben mozgunk, ahol mindenki mellékszereplő, mindenki kényszer alatt cselekszik, csak épp adott helyen és időben beleártják magukat a másik életébe. Mindig rosszkor.

Gosling tökéletesen érzi, hogy figurájában Walter Neff naiv hite ötvöződik Piszkos Harry tőmondataival és Paul Kersey bosszúvágyával.  Karizmája és állkapocsizma a sztori előrehaladtával egyre jobban megfeszül. Az eredetileg komikus Brooks hibátlanul hozza a kíméletlen üzletembert, Cranston szokásosan remek a mentorszerepben.

Refnnek sikerült az amerikai alapanyagot európaira formálnia. Ha így folytatja, egy alaposabb forgatókönyvvel a segge alatt sztárrendező is lehet.

62 komment

Címkék: akció thriller

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr843213902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. betonfelhő Ph.D. 2011.09.09. 17:01:37

Szóval, olyan nagyon nem tetszett, de azért jó?

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2011.09.09. 18:01:29

Baszki, ilyen unottan cikkezni egy ennyire szenvedélyes darabról... nem semmi.

Maya-- 2011.09.09. 18:26:06

én úgy vettem ki, hogy jól van rendezve, Gosling meg nem rossz, mondjuk ő általában ráérez a figuráira..de majdnem elaludtam a cikk olvasása közben, vajon miért van ez így írva, azt jelentené, hogy uncsi a film?

na mindegy, még élünk, megnézzük, s meglátjuk..de vajon miért ilyen a cikk :S

virtualdog 2011.09.09. 22:16:18

Semmi gond a cikkel, nem kellenek mindig szuperlatívuszok és csili-vili költői képek. Én tuti megnézem, végre egy film a mozikban, ami érdekel!

Maya-- 2011.09.10. 07:02:16

@Ramiz: én is megnézem, nem erről van szó, de szerinted, ilyen uncsi kell legyen egy cikk?..én olvastam itt olyan cikket ami nem csili-vili költői képek-en alapult, de jó volt olvasni, sőt rengeteg eset van, ahol egy kurvarossz filmről eszeveszett jó kritikát nyomnak le.
jó..legyen úgy, hogy semmi gond a cikkel, akkor nekem nem tetszik, és kicsit haragszom is, mert ezt a filmet nagyon várom.

Rusznyák Csaba 2011.09.10. 09:43:39

@aeon flux: Nem mindenki taglózott le annyira a film, hogy szenvedélyesen áradozzon róla. Pl. engem sem.

Nagyon jó a Drive, de nekem ez a Refn már sokkal modorosabb rendező, mint az, aki a Pusher filmeket csinálta. Ez már a Bronsonnál és a Valhalla Risingnál is feltűnt, de azért ez jobb azoknál.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2011.09.10. 10:16:35

Hogyne, persze, a vélemény az vélemény, de ennél sokkal jelentéktelenebb filmek sem érdemelnek ilyen litánia jellegű recenziót.

Zalaba_Ferenc · http://aeonflux.blog.hu 2011.09.10. 10:18:49

Parapipibobó-izé... Menyusnak kellett volna adni a feladatot: láttam, hogy ő is jelen volt, és az ő írásai mindig szórakoztatók. :)

[corristo] 2011.09.10. 10:24:42

teljes félreértés a filmet a Nő, és nem az adrenalinfüggés felől magyarázni. a csávó ugyanazért megy bele a legdurvább melóba, amiért jeremy renner visszamegy a bombák földjére: mert a napi adrenalinfix nélkül szart sem ér a nő, meg a gyerek.

(a katatón szó pedig valami egészen mást jelent, mint a
cikkben szeretné a szerző, de ez más kérdés.)

Maya-- 2011.09.10. 10:35:32

igen:)..annak a Parapipibobó-izé... Menyus kellett volna írja, akit látot aeon flux,öö..jelen.

[corristo] 2011.09.10. 10:47:21

@Maya--: ez a cikk nem uncsi, inkább kicsit iskolás. tök vicces például, hogy a szerző egyetlen egyszer sem reflektál ara, hogy a film milyen faszán forgatja ki az elvárásokat - noha a cikk első mondata is erről szól. pedig hát elég szépen játszik az elvárásokkal a csávó: balhémozi, autóversenyzős sportfilm, szerelmi háromszöges thriller féltékeny sittes férjjel, romantikus dráma, bosszúfilm - mindet fölvillantja a film valamelyik pontján, mindegyik elvárással eljátszik egy picit, aztán hagyja a fenébe.

Maya-- 2011.09.10. 11:06:57

@[sy]: ja, írtam egy nagy hülyeséget, azt vedd amit először írtam, hogy a cikk nyomán én azt szűrtem le, hogy uncsi a film..tehát nem valami, mmint a film.
na de, az marad, hogy a cikk sem valami...

(máskülönben azt írták rólam a tegnap, hogy a mondatszerkesztéseim miatt idegesítő a személyiségem, úgyhogy én sem vagyok valami..nagy dobás:))

Gevin · http://mediaviagra.blog.hu/ 2011.09.10. 18:20:44

@Rusznyák Csaba: Refn is csiszolódik, farag a stílusából, érettebb rendezővé válik. plusz gondolom azért itt most saját magától is más volt az elvárás, na meg ugye ez egy elég nagy kiugrási lehetőség..a Bronson más volt, A Valhalla Risingról nem tudok nyilatkozni, de ahogy olvasgattam, nem nyerte meg a nézők java részét vele. Modorosabbá válhat, de eladni remélem soha nem fogja magát, mert kurva sok tehetség szorult a szerencsésbe.

Drive -> jövő hét mozi.

Rusznyák Csaba 2011.09.10. 20:37:00

@Gevin: Az a baj, hogy - nekem legalábbis - csak úgy TŰNIK , mintha Refn érettebb rendezővé válna.

bélszájú 2011.09.11. 00:00:00

nem értem, a Bronsont miért sorolják a gyengébbek közé. nem láttam még, de ennyivel jobb a Pusher-trilógia? pedig már a Bronsonnak is hatalmas atmoszférája van, rá is rántott Refnre szépen (meg Hardyra persze)

W.A. 2011.09.18. 01:51:47

Szerintem ez baromi jó volt. A fantasztikus nyitójelenet után a közepére kicsit lelassul, de Cliff Martinez zenéje rengeteg tesz azért, hogy egyben maradjon (a Traffichez való zenei hasonlóság feltűnő) és Gosling is tökéletesen illik a szerepbe.

Különben nekem sokkal jobban tetszik ez, hogy Refn egyfajta művész-akciómozival kísérletezik, mint a dokumentarista Pusher-filmek, amikből az első után számomra gyorsan kihalt az ötlet.

McCl@ne 2011.09.19. 17:14:28

Véleményem szerint nem volt egy jó ötlet pont itt, ezen az amúgy kiváló blogon ezt a filmet "ennyivel" elintézni. Túl korán került fel az írás és túlságosan érdektelen ahhoz, hogy kialakulhasson egy tartalmas beszélgetés... Az országos premier óta egy komment érkezett.

Amúgy tegnap láttam én is, 150 km-t vezettem érte, mert Veszprém megyében nem játsszák sehol, de érdemes volt. Fantasztikus élmény volt az elsőtől az utolsó percig, maga a nagybetűs STÍLUS!
Több kritikának is sikerült egyébként félreértelmeznie dolgokat, de a lényeg attól még változatlan: zene, kép és színészi játék, jelenlét ennyire precíz és tökéletesre hangolt összjátéka nagyon ritka gyöngyszem.
Jobban meg kéne becsülnie a közönségnek, bár nyilván naiv vagyok, a pláza népe nem is igazán volt oda érte...

szoni_ 2011.09.19. 18:08:39

jah, szerintem is gyorsan ki lett végezve...
vagy lehet tényleg kevesen mennek el megnézni, esetleg soknak nem tetszik...

Kagain 2011.09.19. 19:08:54

Talán majd pár év múlva kap egy új cikket a film. Megérdemelné, szerintem is.

Tiger Woods 2011.09.19. 21:17:15

@aeon flux: a kritikusnak szar. amíg te beülsz a moziba és kikapcsolod az agyad, hogy felhőtlenül szórakozhass, addig az ott melletted a szart is kiizzadja magából úgy megfeszül, hogy kipréseljen magából pár használható gondolatot. szal kis toleranciát plíz!

nálam 8/10. fasza film.

szoni_ 2011.09.19. 21:26:41

@[sy]: sztem az lett volna teljes félreértés ha az adrenalinfüggés felől magyarázta volna a cikk...

bizonyos szempontból kiforgatja az elvárásokat, habár én inkább azt mondanám, nem klisésen fogja meg, de nem erre helyezi a hangsúlyt...

Maya-- 2011.09.19. 23:24:17

üldögélek én is nagy csendben.., lehet, hogy ehez a filmhez ez passzol:), de én azért ide írnám, hogy Gosling szuper!, na mégegyszer: Gosling szuper..legalább 10 csillag.

a rendezőt Gosling választotta, ha ő jónak tartotta, akkor nekem is jó!:)..s tényleg, bűnrossz a forgatókönyv, de olyan jól "kijátszodják" nagy sztatikusan magukat, hogy ez a film nálam benne lesz a legjobb 10-ben az idén, ez hétszentség!

W.A. 2011.09.20. 02:07:19

@McCl@ne: "a pláza népe nem is igazán volt oda érte"
Nálunk a vetítés elején kiment egy izmos, kopasz belvárosi értelmiségi a nőjével - gondolom, valami Száguldó robbanás 3 típusú élményre számított. Nehéz túllépnem azon, hogy valaki nem egyszerűen nem érdeklődik a minőségi kulturális élmények iránt, hanem ha véletlenül találkozna vele, szabályosan elmenekül előle. Na de sebaj.

Gevin · http://mediaviagra.blog.hu/ 2011.09.20. 10:47:44

@Rusznyák Csaba: megnéztem és sajnos nekem is inkább csak úgy "TŰNIK". De én ezt a fajta modorosságot a Bronson-nál egyáltalán nem éreztem, mert az kurva nagyot tudott ütni. De az is tény, hogy túl magasra pakoltam az elvárásokat a Drive-al kapcsolatban, így egy közepes csalódás várt a moziban. persze ettől a film jó, csak sehol nem #évfilmje..

Choule 2011.09.20. 16:13:20

Szerintem sem az év filmje. Rossznak persze nem mondható, de túlzás ennyire menőnek tartani. Nekem az alapötlete tetszik a filmnek: a fiú egy modern védőangyalt képviselt benne. Sztem nyitva kellett volna hagyni, a nézőre kellett volna bízni, h a fiú szerelemmel, v másféle szeretettel vonzódik a csajhoz. Szal a film megírásán változtatni kellett volna. Nekem a zenéje sem tetszett (a nyitó jelenet zenéje nagyon jó volt), de persze ez aztán végképp szubjektív.
A dráma nálam nagyon veszélyes műfaj, meg lehetett volna ezt istenien is csinálni, úgy, h az év filmje lehessen. De így, ebben a formában nem az.

szoni_ 2011.09.20. 16:23:44

igen, nekem is az ötlet tetszik inkább...voltak jelenetek, amiket kicsit kínosan éltem meg...voltak jelenetek, amelyek túl lettek húzva, viszont sok az új megoldás, pl. az első üldözős jelenet király, nagyon tetszett, hogy nem rögtön sziréna, kergetőzünk, mint állat, hanem csöndben megáll az autóval, lámpa, gyújtás le...csak akkor lép, ha kell...
A legjobban az zavar, hogy ez ilyen cool filmnek van reklámozva, amolyan menő cuccnak...meg az is fura, hogy kicsit tarantinosnak mondják néhol...

Gevin · http://mediaviagra.blog.hu/ 2011.09.20. 16:30:35

@szoni_: pedig Tarantino-hoz még 200 km-ről sincs köze a filmnek.

"voltak jelenetek, amiket kicsit kínosan éltem meg...voltak jelenetek, amelyek túl lettek húzva, viszont sok az új megoldás, pl. az első üldözős jelenet király, nagyon tetszett, hogy nem rögtön sziréna, kergetőzünk, mint állat, hanem csöndben megáll az autóval, lámpa, gyújtás le...csak akkor lép, ha kell..." - abszolút egyetértek.

Choule 2011.09.20. 16:33:36

Azért tartják menőnek, mert véres és mert a főszereplő alig beszél (ami egyébként megintcsak jó ötlet), de arról megfeledkeznek, hogy 60 perc a filmből abból áll, hogy rózsaszín zene alatt a férfi és a nő egymást nézi...ezt romantikának hívják. Ezt kellett volna vhogy ügyesebben megoldani, hogy ne érezze magát az ember kínosan. Vmi nem attól lesz drámai, mert olyan aranyosan nézik egymást...ez így rózsaszín...

szoni_ 2011.09.20. 16:37:23

@Choule:
jah, Los Angeles az angyalok városa ;)

Igen, a romantikára nem jól ment rá a hangsúly, először azt éreztem, hogy ez egy bűnözős filmbe rejtett romantikus film lesz, abból is a kicsit mézesebb fajta...aztán azért csak belépett a képbe a férj, és a reakciók alapján csak vissza-vissza tér a néző figyelme a főhősre...

Maya-- 2011.09.20. 17:39:09

nekem most úgy megtetszett ez a "tűnik" dolog:)..
pl. ha forró pundigot töltesz a poharakba, az 1 perc múlva, úgy tűnik, hogy hideg..ez komoly, de ha belekanalazol, esküszöm, leégeted a pofád, olyan forró:P, de mégis úgy TŰNIK, hogy hideg..na ilyen a film is.
nem az aminek tűnik..ott van benne minden, csak csendben formálódik:)..és igen, Gosling az eszeveszetten kalkulált driver, és nem is leszel süket:)..szuper film, csak nem annak tűnik, most így belegondolva, lehet, hogy jó a cikk, csak nekem másnak tűnik:))
vagy az is lehetséges, hogy nem egy szuper film, de annak TŰNIK:)

Choule 2011.09.20. 18:28:25

@Maya--: Az alapján amit írtál, úgy tűnik, egész jó fej vagy.
De lehet, hogy csak úgy tűnik. :)

ringsider · http://fussatokbolondok.blog.hu 2011.09.21. 08:56:18

ez egy kurva jó film! Vilos írása tök jó, csak épp nem abból a szemszögből nézi a filmet, ahogy (szerintem) nézni kellene...ez a miami vice párdarabja, csak annál még elemeltebb, akinek az se tetszett, annak ez se fog...

ringsider · http://fussatokbolondok.blog.hu 2011.09.21. 09:04:39

@Wostry Ferenc: Feri, kíváncsi vagyok te mit mondol...:-) arra készülj fel, hogy felhangzik benne az oh my love az addio zio tom ostről, de azért ez nem a kill bill...;-)

Rusznyák Csaba 2011.09.21. 09:31:53

@ringsider: szerintem a Miami Vice szar, ez viszont jó:)

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2011.09.21. 11:17:18

Miami Vice egy kurva jó, teljesen félreértett film, Addio Zio Tomról tudok, mindenki mehet a...

Rusznyák Csaba 2011.09.21. 11:20:23

@Wostry Ferenc: még HA lenne rajta mit félreérteni, de nem...

szoni_ 2011.09.21. 13:01:12

ja és még egy jó pont:

a vége nagyon tetszik! Sokat javít a menetközben kialakult benyomásaimon...szóval azért érdemes kivárni a végét, én is láttam egy-két szállingozó embert a teremben...

Maya-- 2011.09.21. 19:00:33

a Miami Vice?..Farrellel és Foxx-al?, az egy álcázott pornó:), nekem tetszik.. nem épp olyan szar, csak egy kicsitt Mann eltrehánykodta vagy egyet kisérletezett:)
amúgy én jobban tolerálom, ha egy jó rendező néha elbasz valamit, mint egy balfasz rendezőnek néha lesz egy jó filmje.

amúgy komolyra fordítva a szót, ez a film jobban tetszett mint a Miami Vice.

Hegyi 2011.09.25. 18:35:04

Beírom ide, hátha rákeres valaki és elolvassa itt dolgokat, és meg akarná nézni a filmet, hogy ne tegye.
A Drive SZAR! Lehet csűrni csavarni, hogy lassú meg lírai, meg mitom én, de szar attól még szar.

scorsesefan 2011.09.25. 21:55:13

@Hegyi: Ajánlj má' akkor valami jót, ezt már úgyis láttam kétszer...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.09.28. 13:51:38

hát engem a film nem fogott meg.
a főhős mintha folyamatosan alva járna, minden mozdulat, mondat előtt perceket gondolkodik, konkrétan azt hittem, hogy hülye a csóka.

Choule 2011.09.28. 19:34:21

Ja, kicsit túlértékelik ezt a filmet sztem is. Nem lesz vmi attól művészi, mert órákig egymást bámulja két ember.
És ezzel nem azt mondom, hogy a lassú lefolyású filmeket nem szeretem. Sőt...de ez itt gáz volt.

Maya-- 2011.10.01. 16:35:38

@doggfather: nem férek a bőrömben..mégiscsak muszáj replikázzak neked :))

nem Gosling játszik a filmben, hanem az ARCA..és az nagyon jól játszik, fogadjuk, hogy Oscar jelölés lesz ebből..s nem potyára van rajta, az a retros skorpiós dzseki sem:)..ő a skorpió. szuper film, na jó, ne legyen az év legjobb filmje, de hogy eddig a legcool-labb az biztos!
ez amolyan művész-akciós film, retro hangulatban..máskülönben lehet azért emlegetik sokan Tarantinot, mert még neki van meg ez a különleges képessége, hogy a már meglévő dolgokat összekotyvassza a saját stílusában...azt mondtam, hogy -lehet- :))

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.10.01. 18:05:50

@Maya--: lehet zseniális, írtam is az elején, hogy engem nem fogott meg. ennyi.
nem kell meggyőzni, nem is tudsz, majdnem elaludtam rajta.

Maya-- 2011.10.01. 18:58:06

@doggfather: nem is meggyőzni akartalak, csak arról írtam, hogy miért "gondolkodott" perceket a csóka :)..máskülönben, nem csak te aludtál rajta, ez komoly.
hanem többen, mint amire én számítottam volna.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.10.01. 20:10:27

@Maya--: ez az, hogy nem gondolkodott, hanem forrestgumpra vette a figurát.

Maya-- 2011.10.01. 22:10:04

@doggfather: meh..Goslingnek nincs is dobozos csokija, csak egy fogpiszkálót rág egész idő alatt:)..amúgy sejtem, hogy mire gondolsz.

spoiler-spoiler-spoiler-spoiler

nincs sok duma benne, s ráadásul ami van az is gagyi, olyan mintha én írtam volna :)..szerintem csak azért tették bele, hogy ne legyen némafilm, NA DE pótolják mindennel amivel csak tudják, láttad milyen faszásul filmeztek fentről, lentről..színeztek, hallod még a srác pulzusát is(bár én jobban szerettem volna, ha az enyém emelkedik:)), hallod a kesztyűt a kalapácson..ne mond, hogy nem szuper!
nekem borzasztóan tetszett, hogy ez az abszolút nyugodt srác, csak úgy átvált, és simmán egyik percről a másikra szarrá tud verni egy koponyát..szerintem ez nem semmi.
az is nagyon tetszett, hogy nem engedte senkinek, hogy lekezeljék, vagy forrestgumposra vegyék :)..s mindezt nagyon csendben..semmi nagyképűsködés nélkül éri el.

jó..kitudnám figurázni, de tényleg tetszett a film, és Gosling nem bugyuta..na :)

szoni_ 2011.10.03. 17:55:16

@doggfather:
Én meg akarlak győzni!:D Arról, h nem annyira rossz...

"a főhős mintha folyamatosan alva járna, minden mozdulat, mondat előtt perceket gondolkodik, konkrétan azt hittem, hogy hülye a csóka. " - jah, hát nem a tarantino-karakterek túlnyújtott "verbális pettingjei" jellemzik:)
Megértem, h hülyének láttad, de talán azért nézted annak, mert sztem nagyon nem illik bele semmilyen emberi társadalomba - főleg ha a '80-90-es, vagy későbbi időket nézzük -, szinte egyáltalán nem megalkuvó, és ha belegondolsz, valamilyen szinten mindenki az, kénytelen az lenni...valaki aztán annyira, hogy torzul vele együtt személyisége is... A sofőr saját értékrendje éppen ezért bombabiztos, egy percig nem filózik azon, mire hogyan kéne reagálnia, ki a jó ember és ki a rossz, ha azt, aki szívéhez közel áll veszély fenyegeti, közbelép, majd továbbáll...
a valóságban nem nagyon fogsz találni olyat, akitől az alapvető emberi gyengeségek ilyen távol állnak, ez annyira idegen már, hogy idiótának néz ki...vagy azt mondod magadban: ilyen nem létezik...:)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.10.04. 10:20:12

@Maya--: @szoni_: mindenkinek nem tetszhet a film fogadjátok el. :D:D

Maya-- 2011.10.04. 16:23:21

@doggfather: persze, hisz ez normális...de nem gondolnád át mégegyszer:)..mondjuk ezt megpróbáltam már egy pár emberrel, de az mondták, hogy még mindig a film altató hatása alatt vannak, úgyhogy ne fáradozzak potyára:)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.10.04. 16:36:19

@Maya--: azóta is eszembe jutott többször is, de még mindig nem tetszős. Sorry.

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2011.10.04. 19:12:44

hát, megnéztem... hát... hát.

Maya-- 2011.10.05. 17:39:21

hát..úgy tűnik, hogy inkább ne :)

Kaland-Játék-Kockázat · http://kjkk.blog.hu 2011.10.08. 22:43:22

Én autós akciófilmre számitottam, de nem azt kaptam. Végülis nem volt rossz: a zene, képek, stb igazán leszivja az embert, sokáig a hatása alatt voltam.

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2011.10.08. 22:50:15

@Konya Sándor: nem volt rossz, de nem is volt túl jó - pont, mint a Refn összes filmje. Totális korai Michael Mann utánérzés, Walter Hillel vegyítve, csak még annyira sem mély, sőt, csupa felület, semmi mélység. A "My Love"-ot meg szerintem totál rossz helyen használta el. Tényleg Albert Brooks volt a filmben a legjobb.

K.Leslee 2011.11.18. 20:26:32

Hogy ez mekkora film lehetett volna, ha kihagynak pár klisét és feszesebbre írják az egészet. Mintha a film ellaposodott volna a végére. A jelenetek viszont nagyon ütősek(mikor benéz a kávézó ablakán, liftjelenet, az egyetlen autós üldözés).
Ryan Gosling szerintem óriási(kedvencem, ahogy a Blue Valentine-ban játsza a tipikus amerikai sörhasú seggfejet fehérfejű sas-os pólóban:-). Carey Mulligan szintén jó, mint mindig. Üdítő élmény volt a sok szar között.

Bankó · http://cinegoredottk.wordpress.com/ 2011.12.04. 21:16:21

Na, megnéztem végre! Igazából faja volt, az hogy Refnnek pedig megtetszett az alapanyag, nem csodálom. A Bleederssel tökéletesen harmonizál. Ott Mads Mikkelsen volt a magányos, csendes hős, aki csak a videótékán belül, filmek közt él igazán, és aki egy értelmes szót alig tud kinyögni, pláne a szomszéd boltos csajnak. Magányosan él egy lyukban, pont mint Gosling, a két karakter gyakorlatilag egy és ugyanaz. A női oldal is szintén hasonló, a hősnek a reményt és a hétköznapi értelemben vett életet jelenti. Rohadt ötletes mikor spoiler Brooks csak egy mozdulattal felvágja a csávó ereit, a Bleedersben pedig az AIDS-es vérrel játszanak egy kicsit. Nekem bejött a tempója, bár néha arra ocsudtam, hogy ez az alapanyag egy max 80 perces mozihoz lett volna csak elegendő. Idáig a Valhallát éreztem kakukktojásnak Refn filmjei közül, de inkább a bronson című kurva hosszú videóklipp lesz az! Franc se tudja mi lesz 20 év múlva a közízlés, biztos lesznek generációk akik újból és újból előveszik és kultuszt teremtenek köré, de ha szép lassan elveszne azon sem csodálkoznék, bár vannak jelenetek, amiket néha érdemes lesz elővenni!
süti beállítások módosítása