Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

Barátság - új, magyar, majdnem-horror rövidfilm

2009.11.19. 17:00 Wostry Ferenc

Melyik régi ismerősödbe mártanál bicskát? - ezt a dilemmát boncolgatja ez az új magyar kisjátékfilm. A készítők megkértek, tolmácsoljam: kiváncsiak a véleményetekre, a kommentekben apró részletekig menő módon fejtsétek ki, mit gondoltok a filmről.

9 komment

Címkék: magyar krimi rövid teljes film

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr181534303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.11.19. 18:28:21

Egy darabig azt hittem, hogy a kisebb csávó új lakásban várja haza kis feleségét, és vacsira le akarja vágni az udvaron szaladgáló Gábort, a libát. Mivel irtózik a vértől, ezért felhívta régi haverját, hogy tegye meg ő az aktust... aztán jött ez a melodramatikus rész, hogy így a csajok, meg írtam neked cd-t meg főztem levest, blabla. Azt hittem, mindjárt kúrnak. De nem, a vége poén ötletes, mi több filozofikus.

Jó az ötlet, bár én inkább a liba-trancsírt néztem volna, ha már. Az elejének semmi ritmusa nincs, hol a sztuszpenz? Főleg, hogy amikor sűrűsödni kellene, a kiscsávó lelkizése folyik, nyúlik. Az egész film pont olyan, mint egy átlag magyar művészfilmes zsánerfilmje, ez a legnagyobb hibája.

Buddhát hangfalra nem rakunk! De hajrá.

kholiq 2009.11.19. 18:48:06

Borzasztó. Amatőr színjátszók, funkció nélküli párbeszédek (?), a feszültség teljes hiánya, az egészet utóhangozni kellett volna, néha érthetetlenül visszhangos volt, a fürdőszobás részek full amatőrfilmes megoldásokkal játszanak (világítás, remegő kezű operatőr, kihagyott ziccer, amikor pont azt nem látjuk, hogz a vért lemossa a késről). Vágóképek, snittek nem léteznek. Hát ennyi.

OriginalBateman 2009.11.20. 19:12:29

Érdekes ötlet, még akár jó is lehetett volna. a fényképezéssel van a legkevesebb baj, de túl sok a totál. Amikor példának okán, nyitja a sört, ott simán lehetett volna közeli vágókép a nyitásról. Igen, az előttem szólónak igaza van. Nincs ritmusa, nincs meg a feszültségkeltés, ami pedig kellene. A szinészek hiteltelenek, nem érződik közöttük a feszkó. A némaság nem egyenlő a feszültséggel. Ennek ellenére gratula, mert a vizuális megjelenés szerintem teljesen oké. Egy kis baki is van a végén; amikor gyilkol a nagydarab, nincs rajta a köpeny, majd amikor mossa a kést a köpeny ujja tök véres. további jó próbálkozást!;)

2009.11.20. 22:11:46

persze hogy véres, mert miután elvágta a torkát, felvette a kabátot a daraboláshoz. ez egyértelmű!
Egyébként nem jó, azonnal leVÁGTAM, h az eleje a vége.

Médiageci · http://twitter.com/mediageci 2009.11.21. 01:07:48

Az elején tényleg nagyon Túl a barátságon feszengés megy, talán szándékosan, összekacsintósan. A hanggal én sem voltam teljesen kibékülve, de lassan megszokom, hogy a netes videóknál (és egyre gyakrabban az AC3-mas DVD-knél is), végig nyomkodnom kell a hangerőt le és fel. A párbeszédeken lehetett volna javítani, nem tűnnek életszerűnek, ritmusban sem. A játékot nem véleményezem, gondolom amatőrök. A kamera a fürdőben szerintem szándékosan remegett (ha igen, ez ügyes volt), rásegít a slusszpoénra.

Kicsit hosszú, én is napokig tologattam, mire végre megnéztem, nyilván fesztiválon végignézi mindenki, de YouTube-on már nagyon jó ajánlás kell hozzá (a Geekblog számomra ilyen), hogy ennyit végigüljön az ember, maga a film nem fokozza elég erősen a feszültséget, talán jobban meghúzva, vagy tempósabban jobban működne. A poén viszont nekem bejött, persze nem röhögésre ingerlő csattanó, de egész jó és meglepő ötlet.

Remélem ezt az alkotók nem tekintik fikának, korábban már megfogadtam, hogy többet nem nagyon véleményezek magyar filmet, építő szándékú kritikával sem, különösen amatőrt, félamatőrt, nem akarom senki kedvét elvenni a filmezéstől. Szóval lehetne rajta javítani, de azért nem rossz kezdet, van benne fantázia, csak így tovább.

@OriginalBateman: Te teljesen végignézted? Mert benne van a válasz a köpenyes kérdésre, épp ez a poén és a lényeg.

qbr 2009.11.21. 20:30:17

Az ötlet tetszett, meg összességében sem volt rossz, de szerintem is kicsit túl hosszú. Ennek kb. 6 percbe bele kellett volna férnie, egy internetes videónál (hacsak nem überlebilincselő), ez a max felső határ. Kicsit még vágni kell rajta.

Horemheb 2009.11.22. 07:46:16

Az elején a már említett "Túl a barátságon"-légkör béna, és a későbbiek fényében pedig kifejezetten értelmezhetetlen.

A színészek játéka hiteltelen, a házigazdát játszó színész egyenesen csapnivaló.

A párbeszédek elképesztően életszerűtlenek, szinte már kínosan bénák. A mélypont a "Mit kell csinálnom, hogy ezt megbeszéljük?"-rész. Ezt ráadásul a nagyon gyenge színész adja elő, már-már általános iskolai szavaló-verseny színvonalon. Igaz, a szöveg amúgy is lehetetlenné teszi a hiteles előadást. Borzalmas.

A fényképezés viszont nem rossz, és a színek is jók.

Jók a zenei aláfestő hangeffektek.

A Blende-logó pedig nagyon kúl. :)

Beyonder 2009.11.22. 16:29:28

Azért az elég kemény, hogy a többség már 10 percig se tud koncentrálni. Mit akartok, 1 perces kisfilmeket?

A többi kritikával nagyjából egyetértek, volt azért pár ügyes beállítás (amikor pl. a házigazda ripacskodik, és a másiknak kilóg a feje a képből), nem ártott volna a többit is ugyanígy megtervezni, illetve feleannyi dialóg is elég lett volna.
süti beállítások módosítása