Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

Konzolelőzetes: FABULA NOVIS CRYSTALLIS FINAL FANTASY XIII

2008.03.10. 17:59 Santito

A Square-Enix fúziója óta csak úgy záporozik ránk a jóság a japán játékfejlesztők Ghidorah-jától*, a leginkább várakozások övezte címek azonban a Fabula Novis Crystallis Final Fantasy XIII projekt részét képezik. Egészen pontosan három játékról van szó (Final Fantasy XIII, Final Fantasy Versus XIII és a Final Fantasy Agito XIII), melyek közül az első kettő a PS3 tulajokat örvendezteti majd meg, a harmadik pedig egy egyelőre meg nem határozott mobiltelefon platformra érkezik. A történetek ezúttal a megszokottól eltérően ugyanabban az univerzumban játszódnak, de csak lazán kapcsolódnak egymáshoz, mert míg az első Coccon City ellenállóit főszerepelteti, az eddigi legsötétebb hangulatúnak beharangozott Versus protagonistája egy dinasztia utolsó sarjaként tör egyszemélyes hatalomra városa felett, az Agito pedig az Akademia nevű mágikus egyetem tizenkét hallgatójának sorsát követi.

Final Fantasy XIII és a Final Fantasy Versus XIII trélerei valójában csupán elő-előzetesek, hiszen 2008 vége-2009 eleje előtt nem nagyon lehet számítani a 2006-ban bejelentett Final Fantasy-k érkezésére. Mindenesetre az FF8-ból jól ismert Gunblade fejlesztett verziója, a motorrá átalakulni képes, megidézhető Shiva, a monumentális high-tech/fantasy környezet, valamint a dögös és ultrapozőr főhősnő már eleve magasra állítja a várakozásfaktort...

*King Ghidorah avagy King of Terror a japán kaiju filmek háromfejű óriássárkánya, Godzilla egyik legerősebb ellenfele

6 komment

Címkék: ps3 japán fantasy konzol előzetes

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr8373982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

virtualdog 2008.03.10. 19:44:32

FF7 VS FF8... shall we? :D

Én, mint megrögzött PC-s, csak ezt a kettőt ismertem és mindkettőt nagyon bírtam (de a grafikája és a szereplői miatt az FF7 győzött, hiába az FF8 gyönyörű animációs betétei és lovely hősnői).

exactlee 2008.03.10. 23:06:08

FF6 :D Én meg csak azzal játszottam. :)

Cthulhu 2008.03.11. 07:49:31

Sejj én csak az 1-el játszotam eddig (PSP) de az nagyon nem jött be.

Santito · http://geekz.blog.hu 2008.03.11. 08:49:40

Hát az 1987-es eredetileg Super Nintendo-ra készült első részből megítélni a sorozatot elég nagy melléfogás lenne...

ajánlom az FF7-et, bár nekem az FF8 a személyes kedvencem...

Corwin 2008.03.11. 10:24:17

Bizony!
PSP-n javallott inkább az FF Tactics:The War of the Lion.
De ha van PSP-d, akkor hamarosan elégedetten ölthetsz nyelvet a PC-re: egy-két hét, és megjön végre angolul a Final Fantasy VII Crisis Core.
Ez a Final Fantasy VII előzményeit meséli el, és volt szerencsém kipróbálni a japán verziót (ott már tavaly óta van:(), és ez a leggyönyörűbb játék, amit PSP-re készítettek eddig! (ugye a történetből keveset értettem - japánul elég nehéz követni:-), persze, persze, tudom, olvastam a kapcsolódó oldalakat...)
Mindenképpen megéri kipróbálni...
www.crisiscore.com/
süti beállítások módosítása