Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

Filmbemutató: WHERE IN THE WORLD IS OSAMA BIN LADEN? (2008)

2008.03.03. 14:00 virtualdog

Michael Moore hozta divatba az erőteljesen ideologizált, már-már propagandaszerű felhangokkal rendelkező dokumentumfilmes stílust: leginkább ez és talán Osama Bin Laden démonizálása ihlette meg Morgan Spurlockot, a Super Size Me készítőjét, hogy egy politikai témákat feszegető dokumentumfilmet készítsen. A főhős-riporter nem kisebb misszióra vállalkozik, mint hogy megtalálja Osamát, aki Bush szerint "bármelyik barlangban ott rejtőzhet". A Hol a francban lehet Osama Bin Laden? eddigi bemutatóin állítólag csekély sikert aratott - lehet, hogy a cinikus humorból csak az előzetesbe fért? -, mindenesetre a Bush-éra háborúit egyre élesebb hangnemben kritizáló amerikai filmek köre újabb érdekes, politizálgató dokumentumfilmmel bővül.

 


3 komment

Címkék: filmbemutató 2008

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr24356909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Beyonder 2008.03.03. 20:38:03

Fárasztó ez a májkelmúros jópofáskodás. Esett volna legalább 2-3 hétre fogságba valahol arabföldön, ahol megcsiklandozták volna a körömágyát, úgy lenne valami izgalom is a filmben. :)

Ramiz 2008.03.04. 11:29:44

Vicces lenne, ha feltűnne egy youtube-os videó, amin Osama reagál a filmre: "Itt vagyok, köcsög, épp a Times Square-en iszogatom a sörömet a Hard Rock Caféban!" :D
süti beállítások módosítása