Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

OSCAR 2008: Egyéb díjak, közel a szívünkhöz

2008.02.19. 11:13 ringsider

Miután a Film, színház muzsikától kezdve a Nők lapja kulturális rovatáig mindenki közreadta Oscar-tippjeit úgy döntöttünk, mi sem hallgathatunk tovább!

Számba vettünk tradíciókat, megfűszereztük a megérzéseinkkel, hozzácsaptuk szívünk választását és elkészítettük saját listánkat.

Következzék hát a Geek történetének első Oscar-countdown-ja: a vasárnapi díjátadásig mindennap elmondjuk előérzeteinket néhány díjjal kapcsolatban.

 

 

 


A legjobb fényképezés:

A jelölt-lista hihetetlenül kiegyensúlyozott, tulajdonképpen senki győzelme nem lenne óriási meglepetés, nem hiszem, hogy a többi jelöltön kívül bárki zokon venné, ha a csodálatos Vágy és vezeklés-t fényképező Seamus McGarvey vagy ha a Spielberg- fogságból felszabadított Janusz Kaminski neve kerülne elő a borítékból.

A legnagyobb esélyes  kétségkívül a kétszeresen jelölt Roger Deakins; amennyiben mondjuk Robert Elswit elhozná előle a díjat, az riasztócsengőként előre jelezné a Vérző olaj esélyeit a végső győzelemre. 


a tippünk:
Roger Deakins
Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford

 

 

 


A legjobb vágás:
 

Ebben a kategóriában némileg tisztábbak az erőviszonyok: a frissen átadott Eddie-díjjal a zsebében az A Bourne-ultimátumot brilliánsan ütemező Christopher Rousse erős favorittá lépett elő.

Egyedüli vetélytársai véleményünk szerint a vágópult mellett Roderick Jaynesként praktizáló Coen-fivérek lehetnek, akiknek esetleges győzelme a Nem vénnek való vidék "söprését" vetítné elő.

a tippünk:
Christopher Rouse 
A Bourne-ultimátum

 

 

 


A legjobb látvány:
 

Ha a jelölt látványtervezők között olyan legendákat találunk mint Dante Ferretti (Sweeney Todd) vagy Dennis Gassner (Az arany iránytű) sosem egyszerű a döntés, pláne ha a helyzetet tovább nehezíti a parádésan díszletezett Amerikai gengszter és a Vágy és vezeklés.

Ám mi mégis úgy érezzük, idén egyértelműen hatalmas, lángoló olajfúrótornyok uralták a vásznat!

a tippünk:
Jack Fisk
Vérző olaj


A legjobb jelmez:

 

A ismét egy nehéz kategória, és nem csak azért mert csupa nagyszerű teljesítmény, csupa színpompás jelmez verseng egymással. Ki tudná eldönteni, hogy mi a nagyobb érdem: a középkor vagy a 60-as évek pompás megidézése?

Egy biztos, idén felöltöztették Edith Piaf-ot, Sweeney Todd-ot és Erzsébet királynét is, de szívünket mégis egy felejthetetlen zöld ruha rabolta el!

a tippünk:
Jacqueline Durran
Vágy és vezeklés

 

 

 

 


Holnap következnek a forgatókönyvek!

11 komment

Címkék: oscar 2008

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr49345387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

virtualdog 2008.02.19. 21:49:35

Ebből a Vérző (véres?) olajból van már nézhető verzió?

ringsider · http://fussatokbolondok.blog.hu 2008.02.19. 21:55:08

van, a cinema cityben meg a művészben...:-D

Beyonder 2008.02.20. 10:37:25

Az Oscarból engem csak a főbb díjak érdekelnek (azokat se veszem túl komolyan), de az ilyenek, mint pl. a legjobb vágás, teljesen értelmetlenek. A jó vágás az, ha fel se tűnik a vágó munkája. Hogy lehet ezt díjazni?

ringsider · http://fussatokbolondok.blog.hu 2008.02.20. 10:49:49

Összefostad magad a No Country-n mondjuk a szállodás jeleneten, és beleborzongtál a kitartott pillanataiba? Elámultál a Szkafander és pillangó folyamatosságán a nézőpontváltások dacára? Vettél lélegzetet a bourne üldözései közben?

Beyonder 2008.02.20. 11:18:06

Ezek mind a rendezőt dicsérik, a vágó munkája láthatatlan. Beszélgettem erről a témáról egy magyar vágóval, ugyanezt mondta.

I love you Madeleine · http://torrance.freeblog.hu/ 2008.02.20. 12:25:06

No-no, kélem, ne üssük el a dolgok élit. Inkább aszongya meg ez a Bijondel, hogy hogy csillogott tegnap a vélző olaj. Akál tizes skálán.

Beyonder 2008.02.20. 14:09:19

Jöjj és lásd:
geekz.blog.hu/index.php/2008/01/03/beyonder_filmnaploja?p=282864

Rövid kritikám, amelyet új, junkiebuzi című blogomra készült:
-------------
Hát, gyerekek! Olyan lett ez a film, hogy az beszarás. Persze tudtuk, hogy nagy a hype, az imdb userei dobálták a kilenceseket, de ez ütött még így is rendesen. A sztori semmi extra, de ez a Daniel Day gyerek nagyon fullos színész, meg a többiek is odateszik magukat rendesen. Brutál a zene is, a látvány is, csak a sztori sovány egy kissé. Na persze nem mondom, hogy unalmas, meg minden, csak lehetett volna jobb is. Mondjuk ahogy kezdődik az elég unalmas, később aztán felpörög a sztori, és akkor jó lesz. A 2/3-ánál aztán megint nem annyira jó, de aztán a végén kicsivel jobb. A legvégén meg a legjobb.
De nem akarok itt oltani fölöslegesen, ez még így a hibákkal együtt is egy nagyon nagy jóság. Azt nem tudom lesz-e belőle alapvetés, de ez a paul thomas jól küldi továbbra is. Én azt mondom gyerekek, hogy lesz itt oszkár bőven! Próbálja be mindenki!

10-ből 8 és felet dobok neki, de újranézéssel ez még nőhet.

ringsider · http://fussatokbolondok.blog.hu 2008.02.20. 14:34:06

az a kérdés hogy odabasz e a nókántrinak???

I love you Madeleine · http://torrance.freeblog.hu/ 2008.02.20. 15:18:43

Na, ez a livjú majnem úgy hangzik, mint egy kullensen meglögzött filmőlülté, csak kicsit el lett kapkodva az összegzés - gondolok itt a pillanatnyi hangulatodla, a cukolnád kötvényeid állásála, a flonthatásla, meg hogy mennyile zavalt a nézőtéli hijányom. Mel bisztos, hogy ezek függvényébe is 8.5?

Ugye, hogy ugye. Igazán jó klitikához kell az akkulácija, kélem szépen.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.02.22. 10:16:42

Vérző olaj filmet meg kéne nézni, mivel annyira éltetik ezt is, de az majd még csak jövőhéten lesz a moziba.No sebaj, szerintem a V.O. fog nyerni sokat, meg a No country...
süti beállítások módosítása