Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legújabb előzetesek

Utolsó kommentek:

ekszvájzed 2017.03.20. 11:51:19

Ezt az egyistenhites dumát (miszerint hogy nem árt, ha a gyerekek ilyesmiket hallanak a mozikban) azért elsütnéd-e az "Egyiptom hercegé"-vel kapcsolatban is? :)

Amúgy meg ajánlanám figyelmedbe, hogy Ehnaton magatartása és ideája is LÁZADÓ volt, a saját korában, de még mennyire. Belegondoltál-e már? ERETNEK VOLT, a szó összes értelmében.

Egyes történelmiregény-írók odáig mentek, hogy ővele hozták egy idősíkba Mózest, aki nem mástól, mint éppen őtőle kapta a judaizmushoz az ötletet ... Lásd ugyanekkor a filmben többször is feltörő MÉLYSÉGES pacifizmusát is.

Tehát egy lázadó ellen lázad a lányka, akire a lázadó ellen egyéb okokból lázadók vadásznak ...

S tessék észrevenni azt is, hogy Ehnaton áldozata (önfeláldozása) is mi mindent vetít előre, és mennyire más az ő elmúlása, mint a kor Egyiptomának hite gondolta, balzsamozással, múmiákkal, gazdag sírmellékletekkel ...

Na de mindegy, ha csak ennyi jött le az egészből 2008-ban. Én meg 48 évesen csak most néztem meg, igaz, valamicskét korábban olvastam / nézetem, pl. ismeretterjesztő filmet már Ehnatonról, meg a dinasztiája végzetéről is. Így volt csak igazán érdekes ez a szórakoztató médiában kevéssé taglalt tematika.

PS: Engem csak a modern nyelvi fordulatok, a franciás kifejezések (Pl. "etikett", "bravó", "agyő", stb) zavartak, de vannak, akiknek ez ettől lesz, mondjuk, még modernebb, mert ilyen lazán beszélnek benne ... Pedig csak frankofon a gyártók kétharmada.

Bejegyzés: Filmkritika: A NAPKIRÁLYNŐ (La reine soleil, francia, 2007) **

ColT · http://kilatasgaleria.blog.hu/ 2016.11.19. 10:56:14

Igazi trashfilm, ahol tényleg nem számítanak a történetbeli bakik, stb. Jóízű hentelés, ami sokkal-sokkal jobb napjaink kilúgozott szuper-üres szuper-látványos akciómozijainál, mert ez őszinte.

Bejegyzés: VHS paradise: Őrült Stone, avagy 2008, a Patkány éve

Koós István 2016.08.12. 12:40:04

Jó cikk! Tegnap megnéztem a filmet, nagyon gyengének találtam, örülök, hogy mások is így látják.

Bejegyzés: Delta

3xton 2016.05.12. 11:54:33

@Ad Astra:
a neveket miért írjátok át? az eredeti nem lenne jobb?
angolt sem fordítunk magyarra...

Bejegyzés: A felhúzhatós lány

n_dy 2016.04.15. 21:53:42

nagy kalap szar ... művészieskedő, mindenáron valami újat akar hozni ... ez a kibaszott sok lassú mozgás ...

Bejegyzés: Csak Isten bocsáthat meg

madártejföl 2016.04.13. 15:57:37

Rusznyák Csaba, ez egy remek "filmkritika" . Zsigerileg ugyanezt éreztem, mikor kínszenvedve végigültem a 3 órát - és ugyanezt gondolom azokkal kapcsolatban is, akik behugyoznak a gyönyörtől, és lesajnálnak másokat, mert "nem értenek a művészethez". :) Már önmagában is elég gáz, hogy a szenvedésre emlékszem leginkább, amit a film nyújtott anno - hisz azóta nem láttam - de a filmre már csak homályosan. Azt tudom, hogy mocskos módon überfos volt, egy katyvasz. Nekem Tom Hanks neve lett volna valamiféle garancia, de nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. "Felhőatlasza azért botrányos (és maradandó), AHOGYAN rossz." "Giccses, manipulatív, álentellektüel közhelygyűjtemény" - tökéletes megfogalmazás! (A "félbe vágott fejű kutyák" fölött virtuálisan zokogók, vagy a pofájukat trikolorra festők és az álentellektüelek kedvence ez a film, de nem fogom rosszul érezni magam azért, mert én rühelltem.

Várakozás, csillogó szemek, pozitív kíváncsiság, értetlenség, kis optimizmus némi naivitással keverve (lesz ez még jobb), hátrahőkölés (wtf), düh (a q-a anyátokat szívassátok!) és rezignáltság. Kb. ilyen hangulati lejtmenet volt ez a film számomra. Mikor az ember másfél-két óra tájékán rádöbben, hogy nem ilyen lovat akart; kidobott pénz, kidobott idő, mert ebből már tényleg nem lesz semmi, akkor azt mondom: download halleluja! Mert az idő a legfontosabb manapság. De hát én is belesétáltam a csapdába, megvettem a jegyet, mert volt egy csali. (akivel egyébként azóta együtt forgattam az Infernoban, így megbocsátottam neki). De a Felhőatlaszt még Tom Hanks kedvéért sem fogom megnézni még egyszer ebben az életben.

Bejegyzés: A Felhőatlasz az év nagyhanggal semmitmondó bullshitfilmje

convar · http://indavideo.hu/profile/convar 2015.12.29. 02:19:05

Sztem meg semmi gond a női asszisztens figurájával.

Bejegyzés: Jussi Adler-Olsen: Fácángyilkosok

Pongyi 2015.11.29. 19:55:54

Hát szerintem viszont marha jó kis trilógia lett.

Bejegyzés: Dan Wells: Partials – Részben ember

Pantagruel 2015.11.20. 14:11:55

Sziasztok! Tudnátok segíteni? Kiskoromban láttam egy filmet, amiben egy aranyember meg egy centrifuga utaztak együtt egy űrkávbójjal meg a kutyájával, a folytatásában meg volt egy kis virslievő gonosz robot, aki a mocsárban élt. Azt mondták, itt érdeklődjek ezen a fórumon, mert itt sokan néznek ilyen filmeket. Meg tudnátok mondani a címét? Vagy ha van még folytatása, akkor azt, mert meg akarok lepni vele valakit karácsonyra. Előre is köszi a segítséget!

Bejegyzés: Az Első Nagy Geekvándorlás

Geekblog 2015.10.19. 13:21:02

@bitmybone: Mert rég elköltöztünk:)
geekz.444.hu/

Bejegyzés: A rejtőzködő

Haus Fiegl Bikers 2015.10.17. 01:28:53

nekem nagyon bejott, hihetetlen otletek kergetik egymast, oldalrol oldalra.

Bejegyzés: China Miéville: Kraken

bitmybone 2015.10.16. 00:16:18

Aztarohadt...de rég beállt ez a hely! Már senki nem nézi a 80'-90'-es klasszikusokat?
Amúgy nekem ez a film eléggé bejött akkoriban. Megnéztem úgy kb. 15-ször...:-)
Claudia nénit pedig később a Babylon 5 sorozatban volt szerencsém látni. Régi szép idők.

Bejegyzés: A rejtőzködő

Flankerr 2015.09.02. 01:46:19

@zriff: Úgy látom megtaláltad a harcodat. Sok szerencsét hozzá.

Bejegyzés: Az Első Nagy Geekvándorlás

Jerryco 2015.09.01. 16:34:35

Életemben nem ültem be moziba Adam Sandler filmre, igaz giallok-ra sem. :) Nem emlékszem, mit láttam utoljára moziban, de biztos többet vártam tőle.

Bejegyzés: Filmkritika: SZERELMI VÉRSZOMJ (Lo strano vizio della Signora Wardh, olasz-spanyol, 1971) *****

petterisz 2015.08.31. 20:04:04

Köszi az ajánlót, korábban nem ismertem, és tetszett.

Bejegyzés: The Quiet Earth

zriff 2015.08.15. 14:17:59

@Rusznyák Csaba: A könyvesblogon, a könyvesmagazinban megjelenő egy általad írt hősnőkről szóló cikkben jóként írtál william moulton marstonról a wonder women megalkotójáról, pedig ma már közismert tény hogy zakkant volt. A karakterrel, és a kitalált világgal, csak a saját BDSM szexuális fantáziáit (gyönyörű női főszereplő, a lasszó, ami rabszolgává változtat, kötözések), és utópisztikus matriarchális téveszméit (ha a nők uralnák, a világot nem lenne erőszak) jelenítette meg. Egy szinten volt, mint az az ukrán idióta aki a femenes őrületet megalkotta, bár az utóbbi legalább végül bevallotta hogy az egész a csajozásról szólt. Joss whedonnál sem jobb a helyzet. Külföldi angol oldalakon már nyílt titok hogy csak a saját szex fétiseiről a fiatal jó testű lányokról, leszbikusságról, dominákról a femináci propagandával keverve, szól az egész munkássága, ráadásul nyíltan transzfób. Philip k dickről leírtad, hogy nem volt komplett, akkor ezekről miért hallgattad el a kínos dolgokat?

Bizonyos személyek életét, munkásságát tudom ajánlani, átnézni, tanulmányozni, mert merőben mást mondanak, mint a mai elmebeteg polkorrekt progresszív jogvédős hazugságok. Külföldieknél erin pizzey; esther vilar (the manipulated man); alan sokal (sokal affair); warren farrell (the myth of male power); christina hoff sommers (the war against boys); magyaroknál tamási erzsébet. Oldalak magyarul: férfihang, valódi egyenlőséget, angolul a voice for men.

Bejegyzés: Az Első Nagy Geekvándorlás

coloneldan 2015.06.15. 23:36:44

Volt egy 70-es évekbeli filmje amit anno nálunk is vetítettek. "Bizonyítási eljárás" volt a magyar címe (Ningen no shômei) Valamikor 84 környékén volt a mozikban és 86-87 felé a TV-ben !

Bejegyzés: Resurrection of the Golden Wolf