Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek:

Sigismundus · http://csakugyirkalok.blog.hu/ 2017.09.17. 08:29:39

Az a " Greg Bear: Moving Mars " kép megjelent aztán az Izzó Króm- William Gibson novellás könyv borítójaként is. Emlékszem anno szerepjátékos köreinkben azonnal feltűnt, hogy ez egy idegenbolygófelszínes+sugárpisztolyos kép, ez egy cyberpunk könyvhöz mennyire 'tájidegen". De az akkori kiadók szerint az akkori olvasónak ez is jó volt nyilván.

Bejegyzés: Paletta 1.: A Boros-Szikszai alkotópáros

Nárai · http://filmsztar.com 2017.09.14. 17:49:55

Van ám it száj karate

Bejegyzés: Álomháború

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2017.09.04. 09:22:28

Azért Lynn Collins lehetett volna a tökéletes Pocahontas ezzel az arccal és testtel.

Bejegyzés: John Carter

sveikukac 2017.08.30. 14:18:06

Ebben a kategóriában zseniális még Spielberg alkotása, a "Párbaj", ami - ha jól tudom, a Mester első nagyfilmje. Több oldalnyi ódát írhatnék róla, de inkább nézzétek meg!

Bejegyzés: Száguldás a semmibe

ekszvájzed 2017.03.20. 11:51:19

Ezt az egyistenhites dumát (miszerint hogy nem árt, ha a gyerekek ilyesmiket hallanak a mozikban) azért elsütnéd-e az "Egyiptom hercegé"-vel kapcsolatban is? :)

Amúgy meg ajánlanám figyelmedbe, hogy Ehnaton magatartása és ideája is LÁZADÓ volt, a saját korában, de még mennyire. Belegondoltál-e már? ERETNEK VOLT, a szó összes értelmében.

Egyes történelmiregény-írók odáig mentek, hogy ővele hozták egy idősíkba Mózest, aki nem mástól, mint éppen őtőle kapta a judaizmushoz az ötletet ... Lásd ugyanekkor a filmben többször is feltörő MÉLYSÉGES pacifizmusát is.

Tehát egy lázadó ellen lázad a lányka, akire a lázadó ellen egyéb okokból lázadók vadásznak ...

S tessék észrevenni azt is, hogy Ehnaton áldozata (önfeláldozása) is mi mindent vetít előre, és mennyire más az ő elmúlása, mint a kor Egyiptomának hite gondolta, balzsamozással, múmiákkal, gazdag sírmellékletekkel ...

Na de mindegy, ha csak ennyi jött le az egészből 2008-ban. Én meg 48 évesen csak most néztem meg, igaz, valamicskét korábban olvastam / nézetem, pl. ismeretterjesztő filmet már Ehnatonról, meg a dinasztiája végzetéről is. Így volt csak igazán érdekes ez a szórakoztató médiában kevéssé taglalt tematika.

PS: Engem csak a modern nyelvi fordulatok, a franciás kifejezések (Pl. "etikett", "bravó", "agyő", stb) zavartak, de vannak, akiknek ez ettől lesz, mondjuk, még modernebb, mert ilyen lazán beszélnek benne ... Pedig csak frankofon a gyártók kétharmada.

Bejegyzés: Filmkritika: A NAPKIRÁLYNŐ (La reine soleil, francia, 2007) **

ColT · http://kilatasgaleria.blog.hu/ 2016.11.19. 10:56:14

Igazi trashfilm, ahol tényleg nem számítanak a történetbeli bakik, stb. Jóízű hentelés, ami sokkal-sokkal jobb napjaink kilúgozott szuper-üres szuper-látványos akciómozijainál, mert ez őszinte.

Bejegyzés: VHS paradise: Őrült Stone, avagy 2008, a Patkány éve

Koós István 2016.08.12. 12:40:04

Jó cikk! Tegnap megnéztem a filmet, nagyon gyengének találtam, örülök, hogy mások is így látják.

Bejegyzés: Delta

3xton 2016.05.12. 11:54:33

@Ad Astra:
a neveket miért írjátok át? az eredeti nem lenne jobb?
angolt sem fordítunk magyarra...

Bejegyzés: A felhúzhatós lány

n_dy 2016.04.15. 21:53:42

nagy kalap szar ... művészieskedő, mindenáron valami újat akar hozni ... ez a kibaszott sok lassú mozgás ...

Bejegyzés: Csak Isten bocsáthat meg

madártejföl 2016.04.13. 15:57:37

Rusznyák Csaba, ez egy remek "filmkritika" . Zsigerileg ugyanezt éreztem, mikor kínszenvedve végigültem a 3 órát - és ugyanezt gondolom azokkal kapcsolatban is, akik behugyoznak a gyönyörtől, és lesajnálnak másokat, mert "nem értenek a művészethez". :) Már önmagában is elég gáz, hogy a szenvedésre emlékszem leginkább, amit a film nyújtott anno - hisz azóta nem láttam - de a filmre már csak homályosan. Azt tudom, hogy mocskos módon überfos volt, egy katyvasz. Nekem Tom Hanks neve lett volna valamiféle garancia, de nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. "Felhőatlasza azért botrányos (és maradandó), AHOGYAN rossz." "Giccses, manipulatív, álentellektüel közhelygyűjtemény" - tökéletes megfogalmazás! (A "félbe vágott fejű kutyák" fölött virtuálisan zokogók, vagy a pofájukat trikolorra festők és az álentellektüelek kedvence ez a film, de nem fogom rosszul érezni magam azért, mert én rühelltem.

Várakozás, csillogó szemek, pozitív kíváncsiság, értetlenség, kis optimizmus némi naivitással keverve (lesz ez még jobb), hátrahőkölés (wtf), düh (a q-a anyátokat szívassátok!) és rezignáltság. Kb. ilyen hangulati lejtmenet volt ez a film számomra. Mikor az ember másfél-két óra tájékán rádöbben, hogy nem ilyen lovat akart; kidobott pénz, kidobott idő, mert ebből már tényleg nem lesz semmi, akkor azt mondom: download halleluja! Mert az idő a legfontosabb manapság. De hát én is belesétáltam a csapdába, megvettem a jegyet, mert volt egy csali. (akivel egyébként azóta együtt forgattam az Infernoban, így megbocsátottam neki). De a Felhőatlaszt még Tom Hanks kedvéért sem fogom megnézni még egyszer ebben az életben.

Bejegyzés: A Felhőatlasz az év nagyhanggal semmitmondó bullshitfilmje

Pongyi 2015.11.29. 19:55:54

Hát szerintem viszont marha jó kis trilógia lett.

Bejegyzés: Dan Wells: Partials – Részben ember

Pantagruel 2015.11.20. 14:11:55

Sziasztok! Tudnátok segíteni? Kiskoromban láttam egy filmet, amiben egy aranyember meg egy centrifuga utaztak együtt egy űrkávbójjal meg a kutyájával, a folytatásában meg volt egy kis virslievő gonosz robot, aki a mocsárban élt. Azt mondták, itt érdeklődjek ezen a fórumon, mert itt sokan néznek ilyen filmeket. Meg tudnátok mondani a címét? Vagy ha van még folytatása, akkor azt, mert meg akarok lepni vele valakit karácsonyra. Előre is köszi a segítséget!

Bejegyzés: Az Első Nagy Geekvándorlás

Geekblog 2015.10.19. 13:21:02

@bitmybone: Mert rég elköltöztünk:)
geekz.444.hu/

Bejegyzés: A rejtőzködő

Haus Fiegl Bikers 2015.10.17. 01:28:53

nekem nagyon bejott, hihetetlen otletek kergetik egymast, oldalrol oldalra.

Bejegyzés: China Miéville: Kraken