Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó kommentek:

Desrix 2018.01.22. 20:26:17

@avsk:
1. Hozzáadni csak akkor lehet, amikor toborzást hajtasz végre (vagy a toborzás kártya kijövetelekor, vagy a csillagos hatalomszerzés parancs alternatív használatával). Utánpótlás esetén csak a hordókat kell összeszámolni, és ha kevesebb lett, akkor muszáj seregeket levenni.

2. Sajnos nem. Gyalogság csak szomszédos szárazföldi tartományt támogathat, a hajót csak közlekedésre használhatja. A hajók viszont tudnak támogatni szomszédos szárazföldre, tehát a példában a hajó tudna csak támogatást adni Zúgó ellen, ha támogatás parancsot kap.

Bejegyzés: Sok taktika, semmi cici - a Trónok harca-társasjáték kritikája

avsk 2018.01.22. 19:46:01

Nekem csak két kérdésem lenne.
1. A játékszabállyal kapcsolatos. Az utánpótlással ugyebár átrendezzük a hordókat ( minden játékos oda amennyi hordót épp birtokol). Na mármost. A kártyán az szerepel, hogy "módosítsátok az utánpótlás sort és hangoljátok össze vele a seregeket". Akkor most csak levehetünk bábukat a játéktérről ( ha a hordók száma kisebb mint amennyi seregünk van) vagy hozzá is adhatunk/kiegészíthetünk ( ha több a jelenlegi hordónk száma a seregeinkhez képest)? Vagy a seregek számát CSAK és KIZÁRÓLAG toborzással lehet megoldani ( kártyák és csillaggal megjelölt uralom megszilárdítása parancs, ha van vár/erőd)?
2. Támogatás parancs. Nyújthatok támogatást egy baráti vagy szövetséges erőknek úgy, hogy egy tenger melletti tartományban állok, a tengeren hajóm állomásozik és a tenger túloldalán harc kezdeményeződik. Vagyis a hajóm segíthet a támogatás parancs kivitelézésében? Példa.:Tengerszemből támadást indítok Zúgó ellen. A Vasember-öböl az én birtokomban van( felügyelem) egy hajómmal. Pyke-ból a gyalogságom aktivizálhatja a támogatás parancsot, hogy segítsen a Zúgó elleni harcban?

Bejegyzés: Sok taktika, semmi cici - a Trónok harca-társasjáték kritikája

Porco Rosso 2017.11.13. 01:58:14

Bocsánatot kell kérjek mindenkitől.Anno a gyárral szerződött futárként rengeteget cipeltem a film anyagait,ha idejében látok belőle 10 azaz: tíz másodpercet... Beleugrattam volna vele Dunába.

Bejegyzés: Filmkritika: KIS VUK (magyar, 2008) * (bár legszívesebben valami mínuszt adnánk)

Sigismundus · http://csakugyirkalok.blog.hu/ 2017.09.17. 08:29:39

Az a " Greg Bear: Moving Mars " kép megjelent aztán az Izzó Króm- William Gibson novellás könyv borítójaként is. Emlékszem anno szerepjátékos köreinkben azonnal feltűnt, hogy ez egy idegenbolygófelszínes+sugárpisztolyos kép, ez egy cyberpunk könyvhöz mennyire 'tájidegen". De az akkori kiadók szerint az akkori olvasónak ez is jó volt nyilván.

Bejegyzés: Paletta 1.: A Boros-Szikszai alkotópáros

Nárai · http://filmsztar.com 2017.09.14. 17:49:55

Van ám it száj karate

Bejegyzés: Álomháború

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2017.09.04. 09:22:28

Azért Lynn Collins lehetett volna a tökéletes Pocahontas ezzel az arccal és testtel.

Bejegyzés: John Carter

sveikukac 2017.08.30. 14:18:06

Ebben a kategóriában zseniális még Spielberg alkotása, a "Párbaj", ami - ha jól tudom, a Mester első nagyfilmje. Több oldalnyi ódát írhatnék róla, de inkább nézzétek meg!

Bejegyzés: Száguldás a semmibe

ekszvájzed 2017.03.20. 11:51:19

Ezt az egyistenhites dumát (miszerint hogy nem árt, ha a gyerekek ilyesmiket hallanak a mozikban) azért elsütnéd-e az "Egyiptom hercegé"-vel kapcsolatban is? :)

Amúgy meg ajánlanám figyelmedbe, hogy Ehnaton magatartása és ideája is LÁZADÓ volt, a saját korában, de még mennyire. Belegondoltál-e már? ERETNEK VOLT, a szó összes értelmében.

Egyes történelmiregény-írók odáig mentek, hogy ővele hozták egy idősíkba Mózest, aki nem mástól, mint éppen őtőle kapta a judaizmushoz az ötletet ... Lásd ugyanekkor a filmben többször is feltörő MÉLYSÉGES pacifizmusát is.

Tehát egy lázadó ellen lázad a lányka, akire a lázadó ellen egyéb okokból lázadók vadásznak ...

S tessék észrevenni azt is, hogy Ehnaton áldozata (önfeláldozása) is mi mindent vetít előre, és mennyire más az ő elmúlása, mint a kor Egyiptomának hite gondolta, balzsamozással, múmiákkal, gazdag sírmellékletekkel ...

Na de mindegy, ha csak ennyi jött le az egészből 2008-ban. Én meg 48 évesen csak most néztem meg, igaz, valamicskét korábban olvastam / nézetem, pl. ismeretterjesztő filmet már Ehnatonról, meg a dinasztiája végzetéről is. Így volt csak igazán érdekes ez a szórakoztató médiában kevéssé taglalt tematika.

PS: Engem csak a modern nyelvi fordulatok, a franciás kifejezések (Pl. "etikett", "bravó", "agyő", stb) zavartak, de vannak, akiknek ez ettől lesz, mondjuk, még modernebb, mert ilyen lazán beszélnek benne ... Pedig csak frankofon a gyártók kétharmada.

Bejegyzés: Filmkritika: A NAPKIRÁLYNŐ (La reine soleil, francia, 2007) **

ColT · http://kilatasgaleria.blog.hu/ 2016.11.19. 10:56:14

Igazi trashfilm, ahol tényleg nem számítanak a történetbeli bakik, stb. Jóízű hentelés, ami sokkal-sokkal jobb napjaink kilúgozott szuper-üres szuper-látványos akciómozijainál, mert ez őszinte.

Bejegyzés: VHS paradise: Őrült Stone, avagy 2008, a Patkány éve

Koós István 2016.08.12. 12:40:04

Jó cikk! Tegnap megnéztem a filmet, nagyon gyengének találtam, örülök, hogy mások is így látják.

Bejegyzés: Delta

3xton 2016.05.12. 11:54:33

@Ad Astra:
a neveket miért írjátok át? az eredeti nem lenne jobb?
angolt sem fordítunk magyarra...

Bejegyzés: A felhúzhatós lány

n_dy 2016.04.15. 21:53:42

nagy kalap szar ... művészieskedő, mindenáron valami újat akar hozni ... ez a kibaszott sok lassú mozgás ...

Bejegyzés: Csak Isten bocsáthat meg

madártejföl 2016.04.13. 15:57:37

Rusznyák Csaba, ez egy remek "filmkritika" . Zsigerileg ugyanezt éreztem, mikor kínszenvedve végigültem a 3 órát - és ugyanezt gondolom azokkal kapcsolatban is, akik behugyoznak a gyönyörtől, és lesajnálnak másokat, mert "nem értenek a művészethez". :) Már önmagában is elég gáz, hogy a szenvedésre emlékszem leginkább, amit a film nyújtott anno - hisz azóta nem láttam - de a filmre már csak homályosan. Azt tudom, hogy mocskos módon überfos volt, egy katyvasz. Nekem Tom Hanks neve lett volna valamiféle garancia, de nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. "Felhőatlasza azért botrányos (és maradandó), AHOGYAN rossz." "Giccses, manipulatív, álentellektüel közhelygyűjtemény" - tökéletes megfogalmazás! (A "félbe vágott fejű kutyák" fölött virtuálisan zokogók, vagy a pofájukat trikolorra festők és az álentellektüelek kedvence ez a film, de nem fogom rosszul érezni magam azért, mert én rühelltem.

Várakozás, csillogó szemek, pozitív kíváncsiság, értetlenség, kis optimizmus némi naivitással keverve (lesz ez még jobb), hátrahőkölés (wtf), düh (a q-a anyátokat szívassátok!) és rezignáltság. Kb. ilyen hangulati lejtmenet volt ez a film számomra. Mikor az ember másfél-két óra tájékán rádöbben, hogy nem ilyen lovat akart; kidobott pénz, kidobott idő, mert ebből már tényleg nem lesz semmi, akkor azt mondom: download halleluja! Mert az idő a legfontosabb manapság. De hát én is belesétáltam a csapdába, megvettem a jegyet, mert volt egy csali. (akivel egyébként azóta együtt forgattam az Infernoban, így megbocsátottam neki). De a Felhőatlaszt még Tom Hanks kedvéért sem fogom megnézni még egyszer ebben az életben.

Bejegyzés: A Felhőatlasz az év nagyhanggal semmitmondó bullshitfilmje

Pongyi 2015.11.29. 19:55:54

Hát szerintem viszont marha jó kis trilógia lett.

Bejegyzés: Dan Wells: Partials – Részben ember