Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

Judge Minty

2013.05.25. 10:39 Geekblog

jminty.jpgMiközben abban reménykedünk, hogy Karl Urban nemrég tett nyilatkozatát, miszerint a Dredd folytatása a korábbi hírekkel ellentétben mégsem halott ügy, előbb-utóbb hivatalosan is megerősítsék, néhány lelkes rajongónak hála úja ellátogathatunk Mega City One-ba; de főleg a Cursed Earth-re. Egy ideje már elérhető a Judge Minty című fan-film, ami egyfajta Dredd spin-off, ha úgy tetszik, és nem mellesleg a 2000AD áldásával készült, egy 1980-as, természetesen John Wagner írta képregény alapján. A sztoriban a kiöregedett bíró elhagyja a nagyvárost, hogy a mutánsokkal, bűnözőkkel, őrültekkel, szörnyekkel teli senkiföldjére vigye a törvényt - akkor is, ha beledöglik.

Steven Sterlacchini filmjének nyilván megvannak a rajongói produkciók tipikus hátulütői, és ezalatt nem csak az alacsony költségvetést kell érteni, hanem pl. az operatőri és vágói munkát is (több beállítás nagyon suta, sokszor tévéfilmes jellegű az egész), összességében mégis toronymagasan emelkedik ki a hasonló művek közül. Stílusos, kemény, hangulatos és szórakoztató, Edmund Dehn nagyszerű a címszerepben (maga a mellékszereplő Dredd, akit Greg Stalpes képregényrajzoló játszik, sajnos kevésbé meggyőző), ráadásul a CGI sem rossz, Mega City One-ról is kapunk egy-két lenyűgöző látképet, a Cursed Earth pedig nagyszerűen megvalósított posztapokaliptikus helyszín (külön piros pont jár a Killdozerért). Ha van ma szabad fél órád, erre töltsd!

6 komment

Címkék: scifi akció rövid teljes film szombati videó

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr25317212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chavez 2013.05.25. 17:45:54

Készülőben van egy másik JD fan-film is, ami már inkább a filmes esztétikumot követi. Itt a teasere:
www.youtube.com/watch?v=xfOK1rXDaDo

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.25. 17:52:08

nah ezt meg is kell nézni akkor gyorsan!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.05.26. 14:16:58

közben megnéztem és tényleg nagyon jó!

Érdekes, hogy kijött egy jó Megtorló (war zone), majd csináltak egy jó kisfilmet (dirty laundry). kijött egy jó dredd (urban rulez!!), majd kijött egy jó kisfilm. :D
Micsoda párhuzam.

Chavez 2013.05.26. 15:59:36

@doggfather: Tényleg komoly hasonlóság van a kettő között. Pl. a War Zone egy olcsó, de képregényhű durva akcióorgia, egy nem túl neves rendezőtől, nagyszerűen eltalált főszereplővel, a Dredd pont ugyanez. Mindegyiknek volt egy korábbi, felemásra sikerült, de bizonyos tekintetben szerethető változata is. (A Punishernek kettő is.)
És mindegyiknek egyformán kicsi az esélye a folytatásra, holott ugyanannyira megérdemelnék.

borisz 2013.05.29. 16:37:15

tényleg egész vállalható.
süti beállítások módosítása