Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

Villámkritika: Az Argo-akció, Rontó Ralph, Az utolsó műszak, Vadállatok

2012.12.10. 06:00 Rusznyák Csaba

argo2012.jpgAz Argo-akció

Ha 10 éve valaki azt mondja nekem, hogy mára Ben Affleckből egy kiváló rendező lesz, csak elnéző mosollyal megsimogatom a fejét, és csendben hívom az ápolókat. A poén rajtam csattan: már a Hideg nyomon és a Tolvajok városa is érett, profi, nagyszerű munkák voltak, az Argo-akció pedig, direktori szempontból talán a legjobb közülük. Affleck visszafogott, mégis erőteljes, dokumentarista stílusban meséli el a ’79-es teheráni túszválság idején a kanadai nagykövetségbe menekült hat amerikai diplomata történetét, akiket egy CIA specialista egy humbugfilm forgatócsoportjának álcázva menekített ki az országból. Leszámítva a lazább, kikacsintós, önreflektív filmes poénkodásokat (John Goodman és Alan Arkin brillíroznak), az Argo-akció hagyományos, régimódi, abszolút szabályos thriller, a szavak legjobb értelmében véve. Vannak ugyan apró hibái (ld. a siralmasan klisés közjátékot a reptéri helyfoglalással), viszont pont a már százszor látott jelenetekben (mint amikor a dühöngő tömeg körülvesz egy köztük araszolva haladó autót) mutatkozik meg, hogy Affleck mennyire mesterévé vált a szakmának. És az utolsó fél órában, amiben csak annyi történik, hogy a szereplők mennek, várnak, és gépre szállnak, mégis olyan izgalmas, hogy kis túlzással a teljes 2012-es hollywoodi termés csak valahonnan nagyon lentről, csodálkozó áhítattal pisloghat fel az Argóra.

Rontó Ralph

wreck-it-ralph.jpgAsszem, ami a geekz profilját illeti, ez valahol a periférián helyezkedik el, de muszáj megemlékezni róla. Már csak azért is, mert az utolsó Disney-film, amiről elvarázsolva jöttem ki a moziból, Az oroszlánkirály volt, annak meg lassan 20 éve, és az egércég animációs részlege azóta csak a Pixarnak köszönhetően tudott felszínen maradni (de az utóbbi években már a Pixar is kurvul rendesen). A 8-bites játékának főgonosz szerepét megunó Ralph árkádjátékokon és árkádjáték-evolúción átívelő odüsszeiája azonban szerencsére bőven nem éri be annyival, amennyivel az utóbbi évek gyalázatos dizni-vackai (élükön az elviselhetetlen A hercegnő és a békával), vagyis nem csak aranyos és vicces próbál lenni, hanem gyors, izgalmas, fordulatos, látványos, metafikciós és ötletes is egyben – és mind sikerül is neki. Valakik arrafelé rájöttek végre, hogy már pár évtizeddel túl vagyunk azon a korszakon, amikor szerelem és házasság után pihegő, éneklő állatokkal körülvett hercegnők történetivel aratni lehet a piacon. A Rontó Ralph olyannyira nem jellemző az egércégre (mind hangvételét, mind színvonalát illetően), hogy azt hinném, a Dreamworksnek abból az almából került ki, amiből az Így neveld a sárkányodat. Csak talán még annál is szórakoztatóbb. Ha a Disney ezután ebbe az irányba megy, arra csak annyit tudok mondani: nagyon ideje volt.


Vadállatok

savagesstone.jpgOliver Stone nagyjából emberemlékezet óta nem csinált vállalható filmet, szóval miért éppen az utóbbi évek egyik legtökösebb regényének adaptációjával tett volna kivételt? Az, ahogy Don Winslow Barbár állatok című könyvét (amely cím a forgalmazónak nyilvánvalóan nem volt elég jó, de annyi baj legyen), mindenhogyan kizsigereli, majdnem nagyobb bűn, mint a WTC-s giccsmaratonja vagy az anthony hopkinsos történelemórája. Még csak nem is az a legnagyobb baj, hogy a befejezést olyan gusztustalanul elhollywoodizálja, hogy az eredeti ismerete nem is szükséges hozzá, hogy a néző lehányja a térdét. Tényleg nem. Azon a ponton már tökmindegy, mert a regényhű finisnek is csak akkor lenne értelme, ha a nyílt szerelmi háromszögben lubickoló, a mexikói drogkartellel szembemenő szereplők közötti kapcsolat legalább csak annyira méltó lenne Winslow-hoz, mint Paolo Coelho Cormac McCarthyhoz. De még annyira se. Nincs mélységük, karizmájuk, hiányzik mögülük a háttér (pl. a csaj anyja) és a színészek is csak sármos borostaarccal és dögös női testtel tudnának kiríni, ha nem amúgyis ilyenekkel lenne tele minden amerikai film.  A Vadállatok tökéletes példája annak, hogy nem elég egy regény cselekményét – a finálétól eltekintve – szinte pontról-pontra lekövetni az adaptáláskor. Súlytalan az egész.


Az utolsó műszak

endofwatch1.jpgAzóta, hogy a Kiképzés forgatókönyvével katapultálta a nevét a „megjegyzendők” közé, David Ayer leginkább nézhető Los Angeles-i zsarudrámákat rendezett (Az utca királyai, Nehéz idők), és pár hónappal ezelőttig úgy tűnt, pályafutása végéig el is lébecol ezen az „oké, de semmi kiemelkedő” színvonalon. Aztán szembeküldte a nézővel Az utolsó műszak című hétköznapi rendőrhorrorját, és jó alaposan képen törölte vele. A film, ami képileg ugyan a kifáradt found footage koncepción alapul, de ami a Chronicle-höz hasonlóan átlépi annak kereteit,  két közzsaru történetét meséli el, akik nap, mint nap az angyalok városának legrosszabb környékén gyűrik az aszfaltot. Az epizodikusan építkező forgatókönyv azért működik, mert nem csak az utca mocskába ránt be, hanem a nagyszerű Gyllenhaal és az eszméletlenülszenzációs Pena alakította karakterek fejébe, lelkébe, életébe is, és úgy prezentálja őket, mint hús-vér embereket, nem úgy, mint – jó amerikai szokás szerint – hősöket. Amikor a tetteikkel kapcsolatos pátosz éppen annak határára érne, hogy beterítse a filmet, Ayer valamivel azonnal rákontrázik, és visszahozza őket a földre, nekünk, hozzánk, közénk. Így dolgozza ki belőlünk a katarzist is a finálé után, amiben az addigi részek összeállnak egy nagy, kegyetlen, brutális, rettenetes egésszé. Az év egyik legjobb filmje.

42 komment

Címkék: animáció akció thriller vígjáték dráma filmkritika villámkritika

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr374948930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ringsider · http://fussatokbolondok.blog.hu 2012.12.06. 08:29:29

az Utolsó műszak is csalódás volt nekem, mint idén a legtöbb körbeajnározott film -jó, de közel sem annyira mint ahogy mondják. Az Argo az perfekt!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.12.10. 08:21:20

shame on me, de még egyet se láttam ezek közül. De majd a két ünnep között.
Mondjuk a rontó ralph a trailer alapjáén se érdekelt. De a többi!

David Sumner 2012.12.10. 08:46:10

Az End of Watch akkora csillagos ötös, mint a ház. Olvastam egy helyen (Feri, a mozigépész Facebook-oldalán - Igen, kedves olvasó, már ez a VOX-os név elárulja, mennyire kell komolyan venni az ömlengéseit. Semennyire.), hogy a vége giccses. Mondom, mi van??? Ez akkor lenne igaz, ha Ayer megadná magát az álomgyári sablonoknak, és a hitelességre fittyet hányva szarna a karakterek hitelességére, és mondjuk akcióba fojtaná az egész filmet. De hogy ez mennyire nincs így, arról minden ítész elmondta már a véleményét.

SPOILER! Engem úgy gyomorszájon rúgott a finálé utáni jelenet, ahogy zsarufilm nem igen szokott. Ugyanis remek hangnemváltás van benne. Látjuk, hogy szerencsétlenek hogyan végezték 24 óra leforgása alatt, miközben reggel minden normálisnak tűnt, és nevetgéltek, azt hitték, ez egy nyugis műszak lesz. De, ha van hely, ahol az ilyesmi képlékeny, akkor L.A. mocskos utcáin a másodperc törtrésze alatt kerülhetsz a mennnyből a pokolba. És nem is feltétlenül kell járőrnek lenni ahhoz, hogy ezt bárki átérezze: egy átlagember is gyakran indít egy napot vidáman, aztán zárja azt keserűen. Gyllenhaalék pedig emberiek voltak, nem super trooperek, ezért nagyon jó a befejezés. Ha valaki nem tartja a főszereplőket emberinek, az nem tudom, mivel múlatta az idejét, de hogy nem az End of Watch-csal, az biztos. SPOILER VÉGE!

Szóval ez a Feri amúgy is rengeteg hülyeséget hord össze, mint a Voksz általában (Jut eszembe, egy csomó régi lapszám porosodik az alsó szobában. Ideje begyűjteni őket gyújtósnak.), ami önmagában még nem is sokkol, de hogy valaki ennyire ne legyen képes alapvető hangulatokat, sőt, a filmnyelvet felismerni, az már csúnya. Vagy végül is a fickó L.A.-ből jött, és ott ő volt a legkeményebb utcai kopó, aki túlélt hatezer sorozatlövést. :D

Will McAvoy 2012.12.10. 10:59:29

Az utolsó műszak 6 évadnyi The Shield és 4 évadnyi Southland után számomra se volt valami nagy durranás, sőt, inkább megmosolygtató hogy előbbiekhez képest mennyire amatőrök voltak benne a negatív szereplők is. Egyáltalán nem azt mondom, hogy béna vagy túlhypeolt, de kiképzett gyomornak nem okozhatott olyan túl nagy meglepetést (mondjuk én kb. a felétől feleség korai elhalálozására tippeltem).

Fül~orr~régész 2012.12.10. 11:34:06

Hát azért, az Argoról annyit érdemes lenne elmondani, ha már ennyire magasztalják mindenhol, hogy az irániakat primitív vadembereknek állítja be (egy kb 8000 éves kultúráról beszélünk), míg az amerikaiak persze hősök (mert gyáván elrejtőztek a kanadai követségen és hónapokig ott dőzsöltek), azt a tényt meg csak úgy mellékesen említi meg az első kb 2 percben, hogy USA+GB-nek az olajra fájt a foga, és ezért csináltak puccsot Iránban...
De persze sajnáljuk nagyon a hős amerikaiakat... Már csak Bruce Willis hiányzik koszos trikóban.

ringsider · http://fussatokbolondok.blog.hu 2012.12.10. 11:37:03

ha egy zsarufilmet láttam volna életemben, akkor talán...a két főszereplő kémiáján kívül, ami valóban ad egy kis többlet hangulatot neki semmi extra pozitívum nem volt benne, de ha nagyon akarnám a hülyeségeken tudnék hosszasan csámcsogni

Rusznyák Csaba 2012.12.10. 11:42:44

@mozifanatikus: Hat évadnyi Shielddel és egy rakás kemény zsarufilmmel/sorozattal kiképzett gyomornak is ütött.

@erik ssonfan: "mert gyáván elrejtőztek a kanadai követségen és hónapokig ott dőzsöltek"
Tényleg kár egyébként, hogy nem olyan bátrak és tökösek mint te, mert akkor simán a vállukra vettek volna pár géppuskát, hogy véres utat vágjanak maguknak a határig (vagy megdöntsék az egész kormányt, ha már épp úgyis ott vannak).
(Vagy lehet, hogy csak a szád jár?)

Fül~orr~régész 2012.12.10. 11:46:53

@Rusznyák Csaba: jár a szám, mert tényeket közlök? láttad egyáltalán a filmet, vagy csak valami amcsi review-t olvastál?

Mourinho már nem a király 2012.12.10. 11:51:20

Ezt a Vadállatok-at tényleg jól elszúrta OS. Már alapból a keretes rész egy szarság volt, ott már éreztem, hogy itt baj lesz. Hollywoody giccs lett sajnos, pedig a trailer alapján azt hittem jó lesz. Kár érte :/

Rusznyák Csaba 2012.12.10. 12:05:26

@erik ssonfan:
gyávának bélyegezni egy bürokratát, aki nem szívesen megy ki az utcára egy ellenséges országban, hogy szitává lövesse magát, nem tény. de én azt se vettem észre, hogy hősként ábrázolták volna őket (max Afflecket), persze ez lehet, hogy azért van, mert amcsi rivjúkból ollózom össze a cikkeimet.

Grabbe · http://www.hirstart.hu/ 2012.12.10. 12:06:03

Az Argót a héten megyek megnézni. Úgy tűnik, jól gondoltam, hogy egy jó filmet választottam ismét :-)

David Sumner 2012.12.10. 12:12:18

@mozifanatikus: Kiképzett gyomrom van, mégis meglepetést okozott.

David Sumner 2012.12.10. 12:16:22

@ringsider: Semmilyen hülyeséget nem vettem észre benne, de ez akkor legyen az én "bajom". :) Hogy a főszereplők kémiáján kívül semmi extrát nem nyújt? Nos, sebaj, rajtuk alapszik az egész film, és mivel ők prímák, így...

szkristof92 2012.12.10. 12:39:07

Az utolsó műszak mocsokjó és mocsokkemény mozi, a Vadállatok-ból Stone számomra csak egy szimpla iparosmunkát tákolt (kár érte), az Argo-t pedig sürgősen pótolnom kell, ahogy Ralph-ot is.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2012.12.10. 13:00:31

Az utolsó műszak nekem is nagyon tetszett és az utolsó fél mondatig teljesen egyetértettem az Argo-ról írtakkal. De egyszerűen az egész film a leírtak ellenére annyira semmi extra, hogy én nyugodt lélekkel képtelen lennék (még kis túlzással is) ilyeneket mondani, hogy "a teljes 2012-es hollywoodi termés csak valahonnan nagyon lentről, csodálkozó áhítattal pisloghat fel az Argóra"
Pedig tuti, hogy be fog zsákolni egy-két Oscart, de sztem bőven tucattörténet, és még annak se jó, csak Affleck zsenialitása elvitte a hátán.
Meg ha már klisék
SPOILER!
nagyon gáz volt a végén az a tipikus "mindenki örömködik" jelenet, meg hogy hirtelen ennek a mentőakciónak a hatására megoldódik a főszereplő minden kapcsolati problémája. Utóbbinál már legszívesebben a fejem vertem volna a falba.

Rusznyák Csaba 2012.12.10. 13:08:52

@danialves: Úgy rémlik, utoljára olyasmi feszültséget a United 93-as fináléjában éltem át moziban, ami sok szempontból ugyanez a kategória: tudtam, mi fog történni benne, és MÉGIS...

Alikam 2012.12.10. 13:48:31

Argo-akció?

Nem értem a hype-ot körülötte, össze tudná nekem valaki foglalni, mitől olyan jó?

Csak azért kérdem, mert én is megnéztem és kb. egy jó iparosmunkának tartom, de semmi extra, sőt, inkább unalmas.

Alikam 2012.12.10. 13:49:33

@Grabbe: nagyon jó filmet választottál. Pl. ha aludni akarsz, akkor ezen a filmen garantáltan jól fogsz durmolni.

Grabbe · http://www.hirstart.hu/ 2012.12.10. 13:51:32

@Alikam: Látom Neked nem tetszett - de hát ugye ízlések és pofonok... Azért adok neki egy esélyt, minthogy inkább válasszam a torrentet.

Alikam 2012.12.10. 13:53:52

@Grabbe: egyszer-nézős, unalmasabb, visszafogottabb film. Moziba semmiképpen nem ajánlanám. Ott a pörgős, látványos filmeket kell nézni.

Inkább várd ki a DVD-t.

Beyonder 2012.12.10. 13:56:41

Az Argo nagyon jól indul, a folytatás is kiváló, a hangulat, kosztümök, humor is hibátlan, de az utolsó 20 perc olyan gyengén van megírva (az az a rész, ahol kénytelenek voltak a megtörtént eseményektől eltérni, hogy legyen valami kis thrilleres izgalom is a sztoriban), hogy azzal nálam ki is írta magát az év végi toplistából. Amúgy Affleck karaktere se túl érdekes, ezt a szerepet akár Steven Segal is eljátszhatta volna az egyetlen arckifejezésével.

waldorfbalcon 2012.12.10. 14:14:54

Az Argo nem rossz, bár van néhány igen csak kínos dolog benne, ami éppen a valóságközeliségen torzít alaposan. Pedig ami jó benne, az is éppen ebből fakad.

A jenkik nem bírták ki, hogy ne magukat hozzák ki első helyen hősként a sztoriból, a kanadaiak meg megmaradnak kedves fogaós bácsiknak. Pedig Kanadának óriási szerepe volt az egész akcióban, és nagyon sok kockázatot vállaltak az egész szervezésében. Emberek ki-be mozgatásával ők térképezték fel a biztonsági előírásokat, biztosítottak forgalmi mintázatot, hogy ne tűnjön fel a kis csapat, szerveztek, konspiráltak orrba-szájba. Ebből szinte semmi nem maradt meg a filmben. Az is mókás, hogy mindenkit élethűre maszkoltak, csak a mexikói főhős Mendezből lett hófehérke Ben Affleck :)

Kimaradt annak említése, hogy bizony volt ott eg csúnyán beégett túszmentő akció a háttérben, amit Carter benézett. Mivel kifelé a valóságban nem volt feszkó, nyilván filmesíteni kellett, ami igen, kicsit sablonos lett, de egyáltalán nem rossz.

Szóval magukhoz képest rendben van a mozi, sőt. De Hollywood, azért Hollywood.

Aki ilyenből jót akar látni, szerintem nézze a Bloddy Sunday-t (Véres vasárnap) Greengrasstől, de azért ezzel sem jár rosszul.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2012.12.10. 14:25:20

@Rusznyák Csaba: Azzal még pont egyetértettem :)
De akkor is, számomra ennél kicsit különlegesebb kellett volna, hogy legyen, ahhoz, hogy valami überkirály filmnek tartsam.

@waldorfbalcon: "A jenkik nem bírták ki, hogy ne magukat hozzák ki első helyen hősként a sztoriból"
Ez mennyire igaz, még olvastam is, hogy a kanadaiak tiltakozása miatt utólag rakták bele a végére azt a mondatot, hogy végül is a kanadaiaknak mekkora szerepük volt ebben.

"Kimaradt annak említése, hogy bizony volt ott eg csúnyán beégett túszmentő akció a háttérben"
Ha most a Delta Force-os akcióra gondolsz, az 1. említve volt, 2. három hónappal később került sor rá, mint a filmbeli események

endberg 2012.12.10. 14:33:59

Spoiler alert!

Savagesben a legnagyobb vicc, hogy csinál egy nyálas ál-endinget, majd lecseréli egy ugyanolyan nyál endingre. Nem értem benne a koncepciót. Egyébként Benecio del Toro elég jót játszik, kellően félelmetes és közben meg rettentően kispályás is egyben. A főszereplők szánalmasan gyengék, és nem csak a színészek, hanem a karakterek is. (és a travolta manírok is nagyon unalmasak már)

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2012.12.10. 15:01:13

Argo uccsó félórája lehúzza az egészet.

hopptarisznya 2012.12.10. 16:09:49

@erik ssonfan: (Argo) Nekem nem az jött le a filmből, hogy az irániak primitívek. Sokkal inkább az, hogy végre megtudtam, miért is utálták anno -joggal- az amerikaiakat. Szerintem ez sok embernek újdonság volt. Az, hogy a forradalmi gárdát át lehetett verni, nem egyenlő az iráni nép lenézésével. Azt viszont hozzátenném, hogy ma már inkább nézem őket hülyének, hisz évtizedek óta azon rugóznak, hogy akkoriban az amcsik egy diktátort raktak a fejük fölé, holott ma is diktatúrában élnek. Az Argo-akció amúgy egyszer megnézhető a moziban. Nem magasztalom én sem, mert túl kiszámítható. Rendes iparos munka.

kej 2012.12.10. 16:19:36

@Rusznyák Csaba: hasonloan latjuk. mondjuk en meg idevennem a solyom vegveszelyben utolso fel orajat a ‘mogadishu merfoldrol‘, tudod, hogy eljutnak pakisztanba, de megis szoritod a karfat. vagyis en biztos

K.Leslee 2012.12.10. 19:28:20

Ben Affleck tenyleg nagyszeru, orulok, hogy jokat irnak az Argorol is.
Savages maga a kozepszeruseg, nehez elhinni, hogy egy neves rendezo keze muve. szerintem is rossz a vege, nagyon parasztvakito ez a 'ez lehetett volna a vege, de megsem' koncepcio. Pont azert, mert lecsereli a giccses verziot egy masik, lapos verziora, ami meg kevesbe hiheto.
End of watch jo, de nem kockaztat semmit. Amit csinal azt viszont nagyon jol csinalja. kisse talan a rosszfiuk karaktereit ereztem eltulzottnak.
Aki ismeri David Ayer filmjeit, nem fog meglepodni. Nekem tetszett a Harsh Times is, meg ais, Training day meg egyik kedvencem, bar azt csak irta.

ringsider · http://fussatokbolondok.blog.hu 2012.12.10. 20:14:08

@K.Leslee: "kisse talan a rosszfiuk karaktereit ereztem eltulzottnak."
milyen finoman fogalmazol :-)

Maya-- 2012.12.10. 20:58:15

*spoiler is lehetséges*
én azon az AR-GO fuck yourself filmen hülyére izgultam. komolyan, pedig Affleck sem mint rendező, sem mint színész szerintem semmit nem túlzott el. najó, az a vége..de csak a legvége. mert az a repülőtéri feszültség mindent megért. izgi volt, hisz nem ismertem a sztorit. s amúgy ki az a hülye aki pont akkor, pont oda megy filmezni. nem? tehát, ügyesek voltak, s örvendek, hogy Affleck játszott benne, bár én őt nem jó, hanem inkább jóképű színésznek tartom. na pont ezért most jól jött ő, mert állítólag az eredeti mexikói, valami kicsi köpcös emberke.

K.Leslee 2012.12.10. 21:26:36

@ringsider: na jo, nagyon eltulzottak, de nem akartam annyira hangsulyozni, mert tenyleg leteznek ilyen emberek. Csak filmen eroltetettnek tunik h minden masodik szo 'fuck' es gonosz karakterek mind egyformak.

Rusznyák Csaba 2012.12.10. 21:32:59

Léteznek bizony. Nem érzem én ezt annyira eltúlzottnak. Főleg úgy, hogy a kb. 6 ilyen karakter közül (akik megszólaltak/csináltak valamit a filmben) volt egy "árnyaltabb" is (aki figyelmeztette őket).

fraki 2012.12.11. 02:45:16

@erik ssonfan:

"az irániakat primitív vadembereknek állítja be"

Szerintem olyannak mutatja be, mint amilyenek. A többit te mondtad. (Én inkább úgy jellemezném, hogy elvakult vallásosak.)

"míg az amerikaiak persze hősök (mert gyáván elrejtőztek a kanadai követségen és hónapokig ott dőzsöltek)"

Azokat a túszokat pont nagyon nem hősnek állítja be a film, inkább szánalmas csórikáknak, akik közül néhány kifejezetten irritáló, ahogy pattog.

scorsesefan 2012.12.11. 08:44:14

@Alikam: "Ott a pörgős, látványos filmeket kell nézni."

Így kivesznek a jó filmek a moziból... :(

ringsider · http://fussatokbolondok.blog.hu 2012.12.11. 09:00:00

@Rusznyák Csaba: Csaba, még karikatúrának is rosszak voltak...attól nem lesz hitelesebb, hogy homevideon mutatod :-)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.12.11. 09:06:59

@fraki: "Szerintem olyannak mutatja be, mint amilyenek."

mégis hány iránit ismersz, hogy ilyet merj kijelenteni???

Rusznyák Csaba 2012.12.11. 09:12:36

@ringsider: mitől lettek volna hitelesebbek? ha két gyilkosság után hazamennek etetni a beteg gyereküket? vagy bonbont venni a szerelmüknek? ők eszközök a filmben, az nem róluk szól, másrészt meg a valóságban sincsenek minden embernek "rétegei" és "árnyalatai". lehet, hogy szélsőséges az ábrázolásuk, de ide ez kellett.

K.Leslee 2012.12.11. 13:34:02

@Rusznyák Csaba: @ringsider: Most
fel fog oszlani a blog miattam? :-)

ringsider · http://fussatokbolondok.blog.hu 2012.12.11. 13:34:45

@K.Leslee: nem miattad, emiatt a szaros film miatt! :-D

Rusznyák Csaba 2012.12.11. 13:41:03

@K.Leslee: A blog nem, max egyikünk megöli a másikat :)

default-design 2012.12.16. 16:17:03

"Vadállatok":

Eleve "mindig" elszabott címeket adnak a filmeknek, de nem véletlen: 'szerintük' így megy be a nép a mozikba, ez van.[ (Pl. - csak mert nemrég belenéztem a már látott "moziba" - az "Erőszakik" :@ hiszen meg sem moccana a magyar a "In Bruges" megfelelő fordítására.(

Amúgy a könyv címe is: "Barbár állatok"...
süti beállítások módosítása