Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

Aerobi-cide

2012.10.16. 12:36 Wostry Ferenc

aerobicide10.jpegAaaah, nyolcvanas évek... Mily kulturális csecs voltatok, még ma is tele vagytok, csöpög belőletek a ciki, a neon és a tépőzár... Hogy feledhetném annak emlékét, amint magamra kaptam jelzőlámpazöld tangámat, meg a hozzája a kor szavát követő, színben totálisan nem illő pinarózsaszín toppomat, és lelibbentem a legközelebbi művelődési házba, hogy Zoltán Erikára nyomjam az érobikot.

Ez az a pont, ahol magamhoz térek, és rádöbbenek, hogy férfi vagyok, és semmi hasonló nem történt velem. A tangát kivéve.

Igen, a nyolcvanas évek (többek között) az aerobic lázában telt, karcsú és formás, valamint tehénszerű és hatdimenziós nők egyaránt hungarockra izzadtak, terpeszbe termettek, fel-alá ugráltak, és jobb esetben tényleg az rázkódott rajtuk, aminek eleve kell. Egy efféle trendet a filmesek meg KELL, aerobicide8.jpeghogy lovagoljanak, valami ilyesmi volt a Flashdance is, de mi alacsonyabb költségvetésben utazunk, valamint szórakoztatóbb filmekben, úgyhogy inkább az Aerobi-cide-ot tárgyaljuk (ez egyébként a film európai forgalmazási címe, az eredeti Killer Workout.)

Félreértés ne essék, az Aerobi-cide nem jó film, sőt rossz. De kevés nevetségesebb slasher létezik, ráadásul a tempós forgatókönyvnek köszönhetően sosem unalmas. Tudtok még egy olyan filmet, amelyben a gyilkos egy túlméretezett biztosítótűvel gyakja a népet? Hát én sem. Mi lehet a (mai szemmel közepesen véres) gyilkosságsorozat mozgatórugója? Pár évvel korábban az edzőterem tulajdonosnőjének ikertestvére ropogósra sült az egyik szoláriumos napozógépben – a mostani ámokfutás bosszú talán, a balesetet megtorlandó? Ez az utolsó mondat drámaibb volt, mint az egész film együttvéve.

aerobicide11.jpegEgyébként ezzel többé-kevésbé össze is foglaltam a sztorit. A Z-filmekre specializálódott rendező, David Prior rettenetes alakításokkal és több száz cici- meg fenékinzerttel tömi tele ezt a másfél órát, úgyhogy a röhögés és az erekció garantált. Az öccse, Ted Prior „alakítja” azt a bodybuilder-rendőrt, aki beépül az aerobic-klubba, a gyilkost lefülelendő. Színészi és rendezői szempontból egyaránt felejthetetlen csúcspont, mikor kiviszi az épület mögé a szemetet, és összeszólalkozik egy másik body-builderrel, aki azt hiszi, Ted a csajára pályázik. Természetesen mindketten idegesítően rövid sortot és bunkótrikót viselnek. Az intellektuális nüanszok szinte átütik a képernyőt, éppen úgy, ahogy Ted tunkolja bele ellenfele fejét egy kocsi motorházába.

Az Aerobi-cide-ban szünet nélkül szól az átlagon aluli 80s pop-rock, és a szereplők MINDENHOVÁ neonszínű edzőruhában mennek. Ha már kulturális mérföldkőről van szó, ezt nem hallgathattam el.

12 komment

Címkék: horror filmkritika sportfilm 80 klassix

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr914851807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

klág 2012.10.16. 12:53:29

az a legjobb, hogy van egy DEATH SPA nevű film is, ami dettó ugyanaz és mindig keverem vele. a DEADLY PREY-t láttad, Feri?

VVega · https://debugme.eu/ 2012.10.16. 12:57:29

Hát ezt biztosan megnézem, kurvajó írás :D

K.Leslee 2012.10.16. 13:27:44

Hogy ezeket a filmeket honnan szeditek. Nem tudom, mi lehet szorakoztatobb, a cikk, vagy maga a film. Mindenesetre reg nevettem ennyit.

Dr. betonfelhő Ph.D. 2012.10.16. 13:38:48

Azta Tejfölös robot-Jézus a szinti-dobok mögött mindenit... Nagyon erős.

szoni_ 2012.10.16. 13:53:09

hát neonzöld tangám nincs, viszont csodaszép bugyikék top-om van

Maya-- 2012.10.16. 16:23:52

@K.Leslee: ott a YouTube-on, mar felig meg is neztem, tenyleg rohejes, de nagyon porgos, nem unatkozom..s pl. sok a pucer csaj, nem tudom kinek milyen az esete, de minden fajta van. viszont amin en szorakozok: azok a dauerolt hajak..jujjj :D

szkristof92 2012.10.16. 17:38:42

És már meg is van a következő filmes program :)

K.Leslee 2012.10.16. 18:34:19

@Maya--: hahaha, beleneztem En is. Az elejen a zuhanyzos jelenet az mekkora Psycho nyulas. Nem tudom edonteni hogy parodia, vagy sem.
Feri altal emlitett bunyos jelenet sem semmi. Legjobb, hogy mondja a csavo, hogy:
- Stay away from her
mire a masik:
-Get the hell out of here
Mint Schwarzenegger a Kommandoban:
-Fuck You
-Fuck YOU
Felhivnam a figyelmet az ezt koveto kezmegfogos jelenetre. Sirva nevettem.

Maya-- 2012.10.16. 19:02:58

@K.Leslee: ja :D..amugy megneztem teljesen, en is parodiara gyanakszom ;)
süti beállítások módosítása