Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

Első részlet a Berberian Sound Studio című filmből

2012.06.28. 19:39 Wostry Ferenc

Peter Strickland rendezte a Varga Katalint, a legjobb filmet, amelyhez a rendszerváltozás után a magyar filmgyártásnak köze volt. Második munkája a Berberian Sound Studio, ez az előreláthatólag kegyetlen modern giallo, amelyben Toby Jonesnak zenét kell szereznie egy vérmocskos, hetvenes évekbeli spagettihorrorhoz. Az év általam legjobban várt filmje. (A Berberian Sound Studio egyébként az a valóságban is létezett legendás stúdió, ahol az olasz műfaji filmek szinte teljes sorát utóhangozták.)

3 komment

Címkék: horror giallo filmjelenet

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr464617935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

David Sumner 2012.06.28. 23:21:41

Strickland-del 2010 októberében együtt ebédeltem, jó fejnek tűnt. Az új filmjét pedig várom, eléggé a bőr alá hatol. Nyilván extra hangot vett fel a dinnyék szétkaszabolásához, de még így is telemegy a gatya. A színek pedig... A Varga Katalin pedig egy nagyon különleges, és bosszantóan alulértékelt film hazánkban. Kiváló, hangulatos (kép és zene, illetve hang egyaránt játszanak) és okos bosszúdráma.

walter white 2012.06.29. 16:59:15

es mar csak alig hatvanat kell aludni, augusztus 31 UK premier :)

Maya-- 2012.06.29. 18:55:53

ezt én is várom. amúgy a Katalin Varga is hangilag nagyon ütős volt, abszolút sátánira sikeredett. tetszett nekem is. de van a filmnek egy hatalmas hibája, a gyönyörű "decor"-ban nem tudták elhelyezni a mesét. egyszerűen majdnem semmi nem passzolt oda. már a kezdet nem jó. először is arrafele nem Zsigmond a Zsigmond, hanem Zsiga, és két köményes után olyan pofont kever le neked egy ilyen szívásért, hogy másnap nem Hippie Hippie Shake kötöd a fejkendőt, hanem borogatod vele a félpofádat. na..és mióta fenyeget a román bársonyos hangon??. ennyi a hiba, akik ismerik ezt a zónát azoknak csak a szotyizás hiteles az egész filmből. szerintem egy egész picit kellett volna tanulmányozni ezt-azt abból a zónából, de megértem az angol úriembert, hisz azok a tájak olyanok mintha nem ért volna hozzá az ember :)..szuperek. tehát hatalmas köszönet a filmért, mert nekem már nagyon tetszett maga a film születésének a meséje/balladája.
süti beállítások módosítása