Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

Az igénytelenség ára: nincs több Warner világpremier itthon

2011.06.09. 19:52 Rusznyák Csaba

Az Intercom levélben értesített minket arról, hogy a Warner stúdió mostantól kezdve nem engedélyezi a filmjei világpremierkor való bemutatását Magyarországon. A döntést azzal indokolták, hogy az utóbbi hónapokban az általuk forgalmazott filmek első kalózkópiái hazánkból kerültek fel az internetre.


Mivel a Harry Potter utolsó részének bemutatója már fix, azt csak egy nappal tolták el, azaz péntektől lesz látható a szokásos csütörtök helyett (és éjféli vetítés sem lesz), viszont onnantól kezdve minden más filmet csak hetekkel a világpremier után nézhetünk meg itthon. Nem kell magyarázni, hogy ez nem jó sem az Intercomnak, sem a moziknak, sem nekünk (meg a kalózoknak sem, de hát azt ki nem szarja le). És bár egyrészt nem ez lesz életünk legnagyobb tragédiája, másrészt felesleges ezredszer belemenni a téma morális vonatkozásaiba, azért mégis, hadd köszönjük meg az összes igénytelen filmbarbárnak, aki nagyüzemben zabálja a kamerával felvett taknyokat, csak hogy eldicsekedhessen a haverjainak, hogy ő már látta mindegyiket. Szóval: köszönjük!

Mellesleg a Warnerével azonos megállapításra jutott az első kalózkópiák forrását illetően a Fox és a Sony is, úgyhogy senki ne lepődjön meg, ha a reakciójuk is hasonló lesz.

 

345 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr172971471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bérgyilkos Bohóc 2011.06.10. 09:57:54

@Hernyó bácsi: Az hogy nincs pénzed mozira és torrentezel, ne keverd össze, hogy igénytelen és türelmetlen vagy mert nem bírsz várni pár hetet egy normális rílizre, inkább letöltöd első nap a hugyfosszar minőségű kamerásat.

moonclown 2011.06.10. 10:04:42

Csúnyán sántít.A magyar mozikban magyar nyelven fut a film.Hihető hogy innen töltik fel és nézik meg az angolok svédek oroszok hollandok stb...

hagyjuk már..

Amúgy meg kb 10-ből 8-an eddig se tudták mikor van kint a bemutató, kurvára tök mindegy hogy 2 héttel előbb vagy később...

Majd ha a focimeccseket adják le 2 héttel később.)

moonclown 2011.06.10. 10:08:19

@ap: egyszerű vagy mint a 1x1.De a filmet és a zeneipart ne keverd össze.

A zeneipar az ingyen zene felé megy el mert az albumból bejövő pénzt 2 koncertel megkeresi bárki.Ott a zenésznek is érdeke hogy minnél többen hallják.De az ingyen filmből ninc stöbb haszna a gyártónak.Sebaj sok buzi letöltő aztán majd 10 év múlva lehet szidni a szar filmeket hiszen ha ninc sbevétel ninc smiből megcsinálnia filmet...

De az agyatlannak csak odáig jut el hogy a szék otthon kényelmesebb...

Lángharcos 2011.06.10. 10:10:37

Kétlem, hogy olyan sok lenne a magyar kamerás felvétel. Eddig akárhányba belefutottam, mind orosz volt (cam és TS)
Oké nem volt sok, mert hamar megtanultam, hogy ezek a jelzések burkoltan azt jelentik, hogy "rossz minőségű felvétel", de kétlem, hogy a tendenciák megváltoztak volna.

A másik, hogy ha léteznek is magyar kamerás verziók... Hányan beszélnek magyarul? Ewwww..

ap · http://premiumlivesets.hu 2011.06.10. 10:16:15

@moonclown: sztem utald a fizetésed a filmgyártócégek túlélésére létrehozott alapba :))

majd ha a színészek nem milliót usd-ket raknak zsebre egy filmért
majd ha a bevételeket nem dollárszázmilliókban mérik

akkor majd esetleg sajnálni fogom őket..
annyi pénz van ebben az üzletágban hogy a hatalmas torrentkár ellenére még mindig 6számjegyű zöldhasúkat tesznek zsebre

akkor meg hagynesajnáljam már őket..

persze ha ennyire odavagy értük a Te dolgod... de akkor ha én 1x1 akkor Te meg agymosott.. nem tudom melyik a rosszabb :)))

az hogy meg a filmeseknek csak a moziból van bevételük... hát... kicsit jobban nézz utánna

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2011.06.10. 10:16:44

egyszeruen kis piac vagyunk.

de azt nem mondhatjak, hogy magyarok, bakker, 10 millio csupaszseggu csoronak nem eri meg a premier.

szoval elegge atlatszo:-)

Hernyó bácsi 2011.06.10. 10:17:11

@Bérgyilkos Bohóc: Nem torrentezek, nem értek hozzá. Világosan leírtam, hogy online nézek filmeket.
És azért nézem a kamerásat, mert AZ A FRISS, AZT MÉG NEM LÁTTAM. Comprende?

OoVICoO 2011.06.10. 10:19:25

Van azért itt megoldás: vodo.net/film/allfilms

legális, torrent, film, ingyen csak annyi a szépséghiba, hogy Magyarországon mindent szinkronizáltak, és az emberek nem tanultak meg angolul maguktól. Így marad a feliratok.info meg a hosszupuska és a reménykedés hogy valaki önszorgalombol lefordít valamit a kínálatból.

Hernyó bácsi 2011.06.10. 10:20:59

@Rusznyák Csaba: Nekem legalább vannak érveim. Neked miféle érveid vannak? "Ne nézzetek kamerás filmet, mert igénytelenebbek lesztek ezáltal, mint a Blaha Lujza téri punkok!"..?
Ha pedig nem érted a szovjetes párhuzamot, szívesen elmagyarázom, csak szólj..!

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2011.06.10. 10:24:43

Hülyeség az egész.

Sose értettem miért jó Camerás filmet nézni. Jó lehet azzal érvelni, hogy valakinek nincs pénze mozira, de akkor nyugodtan várhatna egy kicsit egy minőségi relasre vagy elmehetne kölcsönzőbe (600FT)illetve rengeteg DVD hamar lecsúszik a 990 Ft-os kategóriába. Persze a szar film túélesen is szar, de azért a rossz (VHSnél gynegébb) kép és hangminőség szerintem igen is rontja az élvezeti faktort.

Másfelől ez az intézkedés is kicsit öngól. Mert igaz, hogy nem nagy tragédia, hogy várni kell egy-két hetet egy filmre, de aki eddig sem ment moziba ezután sem fog. Akik meg megnézték volna azok közül szerintem sokan nem várnak inkább majd letöltik. Ha meg még több filmet töltenek le akkor még kevesebbet hoznak be mert nem éri meg itthon vetíteni.

Aki meg ilyeneket ír: "A Warner úgy is fos", "Az amerikai filmek szarok", "10 éve nem készült jó film".

Azokat meg szimplán nem tudom komolyan venni. Lévén, hogy a Warner több százezer filmet csinált (de biztos mindegyik szar a Máltai Sólyomtól kezdve a Piszkos Harryn át egészen a Levelek Iwo Dzsimáról-ig) . A legtöbb klasszikus amit ismer az ember mind amerikai, az, hogy valami amerikai film nem jelent semmit, mert minden stílusban, minőségben készült már. Aki meg tíz éve nem látott jó filmet azt csak sajnálni tudom.

De aki ezeket írják azok gondolom csak Fellini, Tarkovskiy, Kitano, Tarr Béla alkotásait illetve kizárólag fügetlen európai filmeket néznek nem pedig csak mindent látatlanba fikázó trollok, ugye?

keptelen kepkeret 2011.06.10. 10:25:03

Nem erzem ugy h moziba kene mennem,ahol mindenki csorog es zorog,a hang szethasitja a fejemet,nem birom a specialis effekteket es ezert meg fizetnem is kene.Sure.masreszt engem nem erdekelnek olyan folmek mint x-man,Transformers,hangover 2,carib tengeri szar,ilyeneket akkor sem neznek ha ingyen kapnam deveden-)))ellenben lemaradni olyan filmekrol mint a "jack goes boating","Biutiful",Hanna,etc mar hadd ne kelljen:-))A mozikat nem a retro/art film rajongok karositjak,es nem is azok akik spanyol,olasz filmeket neznek,hanem azok akik HYarry Potter nezhetetlen cam-verziojat terjesztik,nezik whatever.

jo.e 2011.06.10. 10:30:01

@Hernyó bácsi: Egyetemista létedre nem bírsz 1 nyamvadt torrentet lehúzni, ezért nézel online kamerás szart - LÚÚÚZER!!! :D
Ha csak ezen múlik inkább leírom neked, hogyan kell (kb. 3 mondat), s máris jobb ember leszel! ;)

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2011.06.10. 10:34:25

@keptelen kepkeret:

Nem tudom, hogy nekem szólt-e, de a kommentem második felében nyilván nem az olyanokra gondoltam akik olyan komolyabb/régebbi filmeket töltenek amiket itthon nem mutatnak be a mozik (ilyet én is szoktam)azzal természetesen nincs baj.

Ha nem azokra akik csak ész és érvek nélkül fikáznak mindent.

Én is nyilván azokat nem értem akik főleg a nagy nyári blocbustereket nézik camosan.

fehso2 2011.06.10. 10:34:56

Én szeretek moziba járni. Nem töltök le, de mégis tulajdonképpen engem büntetnek a stúdiók.
Náci egy dolog kollektívan bűnösnek kikiáltani a magyarokat!
A letöltés meg úgyse szűnik meg ettől.

Rusznyák Csaba 2011.06.10. 10:35:35

@Hernyó bácsi: A kurvaanyázás nem érv. A kommunistázás se. Szomorú, hogy magyarázni kell. Még szomorúbb, hogy ezek voltak a reakcióid az én érveimre.
Igen, kamerás szart nézni igénytelenség. Még jöhetnek ezren az anyukám erkölcsi szintjével, meg a lófütyivel, amit a hátsómba tuszkolnának, akkor is igénytelenség marad. Leírtam, hogy miért, Bohóc is leírta, hogy miért, ahogy még sokan mások fentebb. Erre persze nincs válaszod - nem is lehet.

nepszavazo.com · http://www.nepszavazo.com 2011.06.10. 10:36:53

@Hernyó bácsi: Tipikus kelet-európai mentalitás. Vagyok, tehát INGYEN JÁR nekem a film. A film valakié. Valaki pénz fektetett bele. Ha lopott pld-t nézem, valakitől lopsz. A, hogy a film jó vagy szar, most indifferens. Ezen az alapon szalámit is lophatnál a boltból ingyen. Érdekes, a BKV jegyet megveszed, a mozijegyet nem? Miért nem lógsz akkor a buszon is?

Hernyó bácsi 2011.06.10. 10:40:02

@jo.e: Ha annyira leszek jó, mint te, akkor inkább hagyjuk, komoly visszalépés lenne részemről..!

Hernyó bácsi 2011.06.10. 10:49:24

Na, egyetlen érvet leírok még (a már felsoroltak mellé) a sok okostojásnak, aztán hagyok mindenkit tovább kockulni, jobb dolgom is van ennél (nekem vannak barátaim)...
Amikor az 1920-as években a New York Times újságírói megkérdezték Georg Malloryt (a Mount Everest első - nem hivatalos - megmászója), hogy mégis miért akarja megmászni a hegyet, ő csak annyit válaszolt: "Mert ott van."
Miért nézek/nézünk kamerás filmeket?
Mert ott vannak. Megtehetjük. Nem én megyek be a moziba kamerával. Nem én veszem fel. Nem én töltöm fel. Nem én osztom meg. Csak megnézem. Mert ott van.
(Reagálni felesleges, elhagyom ezt a szarfészek blogot, és többé vissza sem térek.)

David Sumner 2011.06.10. 10:50:23

@Hernyó bácsi: Attól még nem fog elfogyni a pénzed, ha vársz egy kicsit, amíg felnyomnak a világhálóra egy nézhető DVDripet, sőt, még akkor se, ha BKV-bérlet mellett veszel egy mozijegyet. Nem vagyok én se kőgazdag, de azért 1000-1500 Ft-tól (bár lehet ebben kicsit tévedek) meg tudok válni, ha pl. érdekel a Pál Adrienn vagy a Super 8 (merthogy tömeg és szerzői filmben is van ugyanúgy igényes, mint igénytelen). Kis türelemre van szükség hozzá, ennyi. De, amit te művelsz, arra nincsenek szalonképes szavak. Bocs, de hogy képzeled te, hogy a cikkírónak az anyját szidod, miközben nincs pénzed erre vagy arra? Költs nyugodtan, amire akarsz, de aközött, hogy BKV-bérlet és aközött, hogy káromkodsz, mert nincs pénzed mozira, semmi összefüggés nincs. És nem, Csabának vannak érvei, amikor indokolja, miért lépett így a Warner, de te csak vagdalkozol, kommunistázol. Szép vagy, mondhatom. Ha így folytatod, ide ne írj többet.

pudliho 2011.06.10. 10:52:33

@jo.e: a többség azért nézi az online (a többnyire kamerás) vackot mert hülye az informatikához és állt. egy pici kijelzőn nézi (ipad, laptop), ismerősöm például egy külföldön güriző pincér aki az ipadján lesi a filmeket, hidd el neki ez teljesen megfelelő. Ömlik a piacra a kínában gyártott olcsó androidos tablet ~30k forintért lehet már venni, egyre több ilyen emberke lesz akinek megfelel az online kamerás vacak. A végén mi leszünk a csodabogarak akik várnak 3 hetet egy normál verzióra és rühellik a szinedub csapatot :-D

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.06.10. 10:53:33

Továbbra is az a véleményem hogy ez nagyon kontra produktív lesz. Akkora a távolság a fogyasztók és ezek között az milliárdosok között, hogy azt hiszik, ettől megváltozik valami? Attól hogy azokat büntetik meg, akik egy család esetén 10 rugót otthagynak a moziban? Azokat kell megbüntetni, hogy csúsznak a premierek? Mekkora orbitális nagy igénytelenség kell ehhez? Elmennek a jó durva anyjukba...

David Sumner 2011.06.10. 10:53:34

@Hernyó bácsi: "nekem vannak barátaim" Ismét egy szép, érett reakció. 1. Azért, mert valaki blogol, teheti kulturáltan. 2. Azért, mert valaki blogol, lehetnek barátai, sőt, ha még az adott fórumozó nehezen barátkozó típus, még nem lesz antiszociális. Szóval nem kellene ismét így támadni.

(Ha pedig elhagyod a blogot, akkor nem olvasod ezt a bejegyzést, ettől függetlenül az "állításaidat" kaptam el, nem pedig a személyedet.)

Rusznyák Csaba 2011.06.10. 10:54:41

@Hernyó bácsi: Atyaég, és ezt a párhuzamot te komolyan gondolod... szóval a már említettek mellett még demagóg is vagy.

jo.e 2011.06.10. 10:54:52

@Hernyó bácsi: csakhogy az említett úriember is a minőségi hegymászást választotta a Mt E.-en, nem valami dombra szaladt fel NY mellett, csak mert az közelebb volt...

jo.e 2011.06.10. 10:57:59

@pudliho: nekem eddig kimaradt ez az okostelefon robbanás, de egy ilyen kütyühöz milyen előfizetés kell, h. online nézzünk filmet? Nemtom melyik a drágább...

ap · http://premiumlivesets.hu 2011.06.10. 10:59:18

@The Man Who Laughs: a jó film mindenkinek más. én pl a művészfilmekért nagyon nem vagyok oda, horrorok kosztümös drámák mélyszerelmi szenvedéses ömlengések kiesnek. lehet írni a bunkóságom számlájára, ez van.. ugyanígy a teljesen degradált hollywoodi agymenésekért sem vagyok oda. sajnos ha a fentieket leszámítjuk akkor azt kell mondjam, tényleg kevés "jó" film jött a tengerentúlról.
nálam a jó film kikapcsol és szórakoztat. nagyon max, kicsit elgondolkoztat. de nem letaglóz, letargiába súlyt és magamba fordít.
az elmúlt 2-3 évben a Despicable Me, Red, Hangover volt az a 3 film, amit nem töröltem le a gépről miután megnéztem..
az összes többi, legyen vígjáték, komédia, mese, thriller, csilivili akció, repült. vagy mert 1x nézős vagy mert szar... de inkább az utóbbi..

Le_Penseur 2011.06.10. 11:04:41

Aki CAM verziót tölt le, az sikeres ember nem lehet! :)

Mao elvtárs · http://diamondhostess.hu 2011.06.10. 11:21:06

@moonclown: cáfolatként egy név: George Lucas

De hozzáteheted az összes plüss mesefigurát, játékot, számítógépes játék verziót, DVD, könyv és képregénykiadást, reklámjogokat, haknizást, tolltartót, gyűjthető dolgokat, színházi verziót, a komolyabb költségvetésű filmeknél a technikai fejlesztések eladását, filmes autók reprodukcióit, rejtett termékelhelyezéseket (lásd: Jurassic Park Mercedes és Nikon reklámjai) arany bikini jelmezkölcsönzéseket, Megan Fox árfolyamnövekedését mint személyi szolgáltató hostess.

Spawn85 2011.06.10. 11:32:02

"mindig adják 2D-ben is a filmeket, kukoricát meg nem kötelező a mozi büfében venni."

Ez nem igaz mindenhol. Az én lakóhelyemen sok filmet csak 3D-ben adnak. (És azért meg nem fogok utazgatni, hogy egy filmet megnézzek moziban.) És az én szemem sem bírja.

Case · http://streetartbp.hu/ 2011.06.10. 11:52:58

De azért, ha belegondolunk, eléggé görény dolog egy egész országot büntetni amiatt a pár barom miatt, akik felelõsek a cam verziókért. Nem tudják õket elkapni, így inkább szívjon mindenki, aki esetleg fizetne is a moziért...? What? :D

Egyébként én egyszer néztem kamerás verzióban filmet (a Ring 2-t a hongkongi premier idején, még akkor, amikor sejteni sem lehetett, hogy a Ring filmek egyszer majd nyugaton is beszerezhetõek lesznek), de az elég is volt egy életre, nem értem, hogy tudnak egyesek minden filmet így megnézni..?

nepszavazo.com · http://www.nepszavazo.com 2011.06.10. 11:55:39

@Hernyó bácsi: A "nekem is vannak barátaim" megjegyzés a "megyek kockulni" mellett már nem szánalmas, hanem röhejes. Gondolom esténként tyúkot lopni jártok a 90 éves néniktől. Bem való neked mozi, bármilyen szar is a film, ilyen egyszerű aggyal úgyse érted meg. Max a vége feliratot (persze ha magyarul van kiírva)

para_noir 2011.06.10. 11:57:22

Volt egy haverom, ő éveken keresztül azt csinálta, hogy hétvégente kiment a pecsa bolhapiacra, és ott megvette 6-7-800 forintokért a legújabb filmek kamerás verzióit nejlontokban, színes nyomtatott borítóval. Volt neki vagy ezer ilyen filmje, mindig hülyére röhögtük magunkat rajta, övé a világ leghaszontalanabb filmgyűjteménye. Kamerás szart nézni tényleg igénytelenség. Én megértem azt, aki letölt, én is teszem, de nem igaz, hogy nem lehet kivárni azt a két hetet, míg normális verzióban elérhető. A letöltéssel meg szerintem nincs nagy baj, én 10 letöltött filmből kb. 6-7-et sose néztem volna meg moziban, nem generálok vele bevételkiesést, 1-2-őt, ami tetszett megveszek eredetiben, vagy megnézek moziban is. Tévedés, hogy a letöltés egyenes bevételkiesés, mert a nagyrészét nem néztem volna meg semmiképp, meló utáni esti bambuláshoz meg pont jók.

Jegkoko 2011.06.10. 12:08:19

Egyébbként nem minden kamerás felvétel szar, láttam már olyat ami simán elmehetett volna akár egy dvd ripnek, tiszta volt a kép a hang se torzított.De mondjuk az is érdekes volt amikor tavaly megjelent az üvegtigris 3 és egyből kikerült az összes torrent oldalra, miközben volt egy olyan szabály, hogy magyar filmet a dvd megjelenésig nem szabad feltenni.De valahogy erre pont nem vonatkozott.

Nathaniel Arthur Parrott 2011.06.10. 12:32:03

Nem erre mondják, hogy kicsi a bors, de erős? :)

Nekem tökmindegy, hogy késik-e vagy sem, úgyse nézném meg. Sajnos nem fekszik ízlésemnek(néha olyan vagyok, aki a borsót is észreveszi a 20 réteg dunna alatt).

Ahol én élek, a mozijegy szerencsére még nem annyira, néha-néha el is megyek, utoljára A torinó ló-t(lovat?) néztem meg. Megérte minden egyes forintját a film(szerintem).

A camos filmek meg hidegen hagynak. A felvétel minősége az még csak hagyján, de a film sokszor borzasztóbb(van amit normál verziónál csekkolok).

orion128 2011.06.10. 12:47:03

Na hadd szóljak hozzá én is:

-ameddig annyi kokó ömlik Hollywoodban, mint a sivatag homokja, addig magasról teszek a stúdiók pénzügyi gondjaira
-az Intercomnak nagy része van a dologban, szerintem ő félti legjobban a bevételeit nem a Warner, és az Intercom jelentette le a dolgot az amcsiknál, hogy tegyenek valamit
-Vajnáék az Intercomnál bekaphatják, amíg egy kölcsönzői DVD szinte 10.000 Huf, amit a vidéki tékák már nem bírnak fizetni, ezzel szemben a többi forgalmazó viszonylag tisztességes áron adja a kölcsönzői verziókat
-amíg a kisvárosunktól legközelebb 60 kilométerre van multiplex mozi, ahol premierek futnak tudod mikor mennek el az emberek rá, mert így két személyre majdnem 10.000 Huf-ot rá kell költeni a dologra (üzemanyag, rágcsa, jegyek, stb.)
-hülye lennék nem letölteni ingyen, ha ennyibe kerül a mozizás egy kisvárosi embernek
-a cam-os verziókat szeretem ha nem túl szarok, néha visszahozzák a régi VHS-feelinget
-és végül azoknak a fővárosi proliknak üzenem, akik lenézik a kisembereket, heti többször multiplexben szórják az adófizetők pénzét és többtucatnyi BD-lemezük van otthon (mert megtehetik): nem kell a vidékit lenézni, mert nem jár multiba mozizni és warezol, nekem is van X-Boxom, meg 130ezres Nokiám, meg olyan csajom amiről te csak álmodozol...te proli, indie, geek, szőrös egyetemista

Fere82 2011.06.10. 12:47:06

Szerintem sokan egyetértünk abban, hogy ha olcsóbb lenne egy dvd film, mozi jegy, vagy akár egy számítógépes játék, akkor többen vennék meg legálisan, vagy néznék meg moziban, ahelyett, hogy letöltsék a kalóz verziót!

Rusznyák Csaba 2011.06.10. 13:00:40

@orion128: Ej, hogy te mekkora bazinagy ember vagy, ecsém...

"meg olyan csajom amiről te csak álmodozol.."

Eddig legalább félig komolyan vettelek, de az efféle szánalomra méltó "faszagyerekvagyokén" győzködés csak elnéző mosolygást szül.

orion128 2011.06.10. 13:33:25

@Rusznyák Csaba: na pont az ilyen szuper intelligens nagyvárosiak miatt írtam, amilyen te is vagy

dzsoni szánsájn · http://www.halfps.blog.hu 2011.06.10. 13:44:05

@orion128: vidéki vagyok, járok multiba mozozni, warezolok, van x-boxom, van 130ezres nokiám, van olyan csajom amiről te csak álmodozol, mégsem nézek gagyi kamerás verziókat.

miért? buliba sem megyek koszosan, büdösen, izzadtan, inkább kések de lezuhanyzom

orion128 2011.06.10. 13:47:49

@dzsoni szánsájn: legalább normálisan idézd, amit írtam!

Vagy poénnak írtad? Beszarok, akkora poén...

Rusznyák Csaba 2011.06.10. 13:47:50

@orion128: Vidékről származom, kisgyerek.
Az árak miatt pampogsz, és közben 130 ezres telefonnal villogsz (tegyük fel, hogy nem hantázol) - attól vagy nagy ember? Az én telefonom kevesebb, mint 20 ezerbe került. Leszarom a státuszszimbólumokat.

orion128 2011.06.10. 13:55:05

@Rusznyák Csaba:
Vidékről származol, de nagyon elfajzottál...
Igen, az árak miatt pampogok baszki.
A telefonos témát meg nem azért írtam, mert mennyire jó nekem, és irigyeljen mindenki, csak azért, hogy a sok fővárosi geek köcsög nehogy azt merje hinni, hogy a vidéki parasztnak nem juthat drága teló, meg Iphone...
Az, hogy 20 ezerbe került a telefonod a kutyát nem érdekli. Te vagy ekkora fasz, hogy hetente mittomén hány ezereket elszórsz moziban, de egy normális telód sincs öcsém... Hát milyen proli geek köcsög vagy te, hogy még egy nyamvadt minőségi telód sincs???

Rusznyák Csaba 2011.06.10. 13:58:08

@orion128: amennyiben te képviseled a "normális"-t, kurvára örülök, hogy elfajzottam.

dzsoni szánsájn · http://www.halfps.blog.hu 2011.06.10. 14:02:10

csak tudnám ez az "ember" miből szűrte le magasröptű következtetéseit :d mindenesetre szórakoztató ez a falu bikája, kitartás Csaba!

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2011.06.10. 14:03:11

"fővárosi proliknak üzenem, akik lenézik a kisembereket, heti többször multiplexben szórják az adófizetők pénzét"

Miért a fővárosi prolik ingyen mehetnek moziba :O. Én eddig azt hittem mindenki a saját pénzéből vesz jegyet, de mivel most kiderült, hogy az állam fizeti a jegyemet (én is fővárosi proli geek vagyok) minden nap moziba fogok járni.

Amúgy nagyon dobálózol a proli szóval de szerintem nem vagy teljesen tisztában a jelentésével.

Amúgy az se érdekel senki, hogy neked milyen telefonod van. Mindenki arra költ amire akar, valaki jegyre valaki Iphonre a kutyát nem izgatja.

Fere82 2011.06.10. 14:05:13

Mekkora bunyó lenne már ebből ha nem a neten, írásban menne a vita! :D
A letöltésektől kicsit elkanyarodtunk! Nem?! :D

orion128 2011.06.10. 14:06:20

Itt nem arról van szó, hogy normális vagy nem normális? Nyilván valamilyen szinten értelmes vagy, másképpen nem csevegnék itt veled.
Az más tészta, hogy egy roppant nagyképű, tipikus pesti fasz vagy, nem látszik, hogy vidéki származású.
Tőlem aztán születhettél volna a dunaújvárosi híd alatt is, csak szállj le a magas lóról.
Nem kell mindenkit lenézni, igénytelennek nevezni, aki Cam-os filmet néz, otthon DivX-be gyűjti a filmeket, stb...
Ennyi erővel -igaz már megint eltérek a témától- te is mosdatlan büdös, igénytelen paraszt benyomását kelted a 20 ezres telefonoddal. És te hoztad ki belőlem, hogy a telefonodon rágódjak...

Nathaniel Arthur Parrott 2011.06.10. 14:09:27

@Rusznyák Csaba: Bár fórumon nem jön át a hangsúlyozás, meg egyéb metakommunikatív jelek(hú, mekkora szavak egy ilyen vidéki suttyótól mint én), szerintem csak ironizál. Remélem.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.06.10. 14:24:44

"kicsit" eltértetek a témától, nem?!

orion128 2011.06.10. 14:25:29

Úgy látom a Csabi lelépett új telót venni.

orion128 2011.06.10. 14:27:32

addig se rontja itt a "levegőt"

Rusznyák Csaba 2011.06.10. 14:30:49

@orion128: A 20 ezres telefonnak nincs semmi baja, tökéletesen jól működő, remek kis készülék arra, amire én egy telefont használok. Pl. nem nézek rajta filmet. Tudod, én aszerint veszem meg a dolgaimat, hogy mire használom őket. Nem költök rá plusz 100 ezret, csak hogy jobb legyen, mint a szomszédomnak.
Az jut eszembe rólad, amikor meglátok egy gyönyörű, sokmillós BMW-t, aztán amikor kinyílik az ajtó, dől belőle a bűz, retkes és koszos az egész, a tulajdonos meg egy igénytelen suttyó.
És ahhoz képest, hogy szerinted én vagyok a nagyképű fasz... kisgyerek, olvasd már vissza a saját fröcsögéseidet.

@Nathaniel Arthur Parrott: sajnos nincsenek illúzióim...

Rusznyák Csaba 2011.06.10. 14:46:45

Jó, akkor most szólok, hogy innentől kezdve az összes idióta, trollkodó komment törölve lesz, ahogy egy pillanattal ezelőtt orioné.

Gulandro 2011.06.10. 15:04:31

Azért ez jogilag nem ilyen fekete és fehér ... nem lehet egy országot ilyen hátrányba hozni ILYEN indokkal.

Forgács W. András · http://geekz.444.hu 2011.06.10. 15:29:24

Lányok, elveszem a barbibabát, ha nem játszotok rendesen.

Tiger Woods 2011.06.10. 16:39:10

jogos a felháborodás

Ivan27 2011.06.10. 16:54:50

@orion128: Egy nagy baj van Veled! Hiába van 130 ezres telefonod, csak éppen stílusod nincs. Mondjuk az egy olyan dolog, amit pénzért nem igen tud megvásárolni az ember, szóval lehet Neked már nem is lesz ebben az életedben.

Tamás Nagypál 2011.06.10. 19:57:03

@Rusznyák Csaba: hmmmm, "igénytelen filmbarátok"? de hát a hangsúly a filmbarátokon van, nem? szerintem az ilyen kispolgári moralizálás az igényesség fontosságáról abszolút nem illik egy geekblog szelleméhez, és ebből a szempontból még az agresszívebb hozzászólásokban is van igazság; minek kell már megint a primitívnek képzelt magyar népet ostorozni, okítgatni a megfelelően kifinomult fogyasztási szokásokról, furcsa mód harmóniában a leglaposabb PR üzenetekkel? mért ne lehetne valaki "olyan geek" hogy kamerás filmet néz számítógépen? normális? nem, és? :) sokak szerint felnőtt fejjel képregényeket olvasni meg akciófigurákat gyűjteni se normális (értsd: béna, gagyi, igénytelen stb.), vannak akik, hál istennek, nem így gondolják, de nehogy már egy geekblog is ellenük forduljon ilyen komolykodó, fontoskodó értekezésekkel...

7thArT 2011.06.10. 20:06:13

Ez mekkora baromság!

finom_rakottkrumpli 2011.06.10. 20:26:18

@dbeata: Megítél? Ez nagyon komolyan hangzik, pedig én csak arra céloztam, hogy ne igénytelenkedjünk már.

Keresztény szellemiségű luxuskurva 2011.06.10. 20:28:07

Ja, orion128, te meg leszel szíves pár pucér képet a bombanődről, mert nekem meg 6 helikopterem van.

Rusznyák Csaba 2011.06.10. 20:32:52

@maildamon: Igényesség-igénytelenség... ez nem moralizálás.
A példáid meg sántítanak. Semmilyen gyűjtőszenvedélyt nem hallottam még sehol igénytelenségnek titulálni. Gyerekesnek, furcsának igen, de az más. Megintcsak fogalomzavar. Max azt a gyűjtőt lehet párhuzamba állítani a kamerásokkal, aki a szeméttelepről kaparja össze a félig összeégett, eldeformálódott, koszos-szaros, törött-hiányos akciófiguráit.

dbeata 2011.06.10. 20:33:10

@finom_rakottkrumpli: Na látja, Ön is joggal húzza fel az orrát. Nem biztos, hogy rögtön ítélni kell az embereket egy tényező alapján, ahogyan Ön is tette. Amúgy szerintem is áldatlan ez az állapot, ami gyakorlatilag azóta tart, amióta ilyen mértékben elérhető a sokszorosítás az emberek számára. Ettől sokmindenki szenved, és nem vagyok szakértő, de attól tartok, nem vezet jóra hosszú távon.

finom_rakottkrumpli 2011.06.10. 21:03:31

Hölgyem, én nem azon húztam fel az orrom, hogy Ön lehülyézett, ebben a sportban ez előfordul, hanem hogy az én hülyézésemet ítéletnek gondolta. Az csak egy vélemény volt.

mesko 2011.06.10. 21:11:21

persze, hogy baromság..most hirtelen meglátták a The Hangover II-est magyarszínkronnal, s úgy megsértődtek(biztos sértette a füllűket), hogy csak na..gondolták,hát már ezek is ezt csinálják?, mert pl. a -serwer- kommentje 1000%-ig igaz, a magyarok csak amatőrkék ebben a témában..
nem érdemlik meg ezt a piroslapot, mert egyszerűen, nem ők a hibásak a sok cam-ért, s mégcsak nem is az igénytelenség..szerintem, hanem ma már türelmetlen a világ, gyorsan akar mindent..így érzi jól magát.
aztán ma már oda jutottunk, hogy túl ingyen kapunk mindent..drágán fizetünk érte.

emlékszem az x-men origins: Wolverine, már a premier előtt tökéletes minőségben volt a "piacon", annyira hamar lopták el, hogy a trükkök nem voltak befejezve, ez tény és való!..na, ezt is magyarok csinálták? NOT

én egyszer egy olyan cam felvételt láttam, hogy csak akkor jöttünk rá, hogy az, amikor egy ember kisétált a teremből, s ez megjelent a képernyőn..ez komoly, tehát vannak profi tolvajok, s vannak amatőrök akik pancser munkát végeznek..na ez már tényleg igénytelenség, mert ha látod, hogy lopni sem tudsz, akkor ne csináld!
s a másik oldalon, meg állnak akik ezt megnézik..istenem..hát miért ne?, biztos mindenkinek megvan az oka, hogy miért teszi, ha neki így ok, akkor az az ő baja..de mégegyszer írom, hogy a tűrelmetlenségnek, a mindent gyorsan akarok, akkor akarom, amikor én akarom, kényelem, könnyen jutok hozzá, stb...nagyban közre játszik ebben az esetben.

ja, engem pretenciósnak szoktak hívni, mert tényleg áldozok a filmekre, s nagy DVD és BD gyűjtő vagyok..de ha nem lenne másra lehetőségem, akkor biztos one zsenir megnézném a cam verziót, még a jobb minőség előtt, mert meghalnék a kíváncsiságtól:)..és nem vagyok benne olyan biztos, hogy a magyarok müskürüjét választanám:)

K.Leslee 2011.06.10. 22:57:41

Szeretnék egy olyan cikket, ami azokat szólja le, akik a Sucker Punchot töltik le kamerás verzióban:-)

Tamás Nagypál 2011.06.11. 08:58:08

@Rusznyák Csaba: oké, egy kamerás film kollekció nyilván igénytelen, egy BD gyűjtemény meg "igényes". a jó minőségben letöltött filmek meg valahol a kettő között (?). én csak azt kérdeztem, mért kell az igényességhez kötni a filmrajongást, tehát hogy attól nagyobb filmbarát lesz valaki, hogy csak moziban/BD-n néz filmet? biztos ez? aki a szemétdombról szedi a filmjeit az meg már nem is szeretheti őket?

Norx 2011.06.11. 09:42:39

@Void Bunkoid: Igaz, tényleg off,
Francia filmhétre mehetünk, iszunk Cidre-t megy eszünk brie-t, azt is vágom. Örmény filmek nem igazán érdekelnek, de olvasni is megtanítottak állami pénzen, nincs gondom a feliratokkal, így oda is mehetnénk. De ott nem tudom mi a nemzeti ital. (de rá tudnék keresni angol nyelvű oldalakon, és a következő utáni bekezdés ehhez a 'lingua franca' hozzáálláshoz kapcsolódik)

Nem mondtam hogy ne legyenek nyelvileg (és általában) műveletlen emberek, fizessenek a szinkronosért/várjanak. De egy igazi moziból (mint művészi alkotás) sokat elvehet a szinkronizálás (és sokat adhat is hozzá, de nem hiszem hogy azokat az időket éljük, ahol művészi igényességgel készülnének a szinkronok).

És nincs olyan, hogy szakmától vagy társadalmi státusztól függően valakinek az életben ne legyen szüksége idegen nyelvismeretre. Igenis elvárnám egy szakitól, hogy naprakész legyen a szakmai ismerete, hogy tájékozódjon hogy mit mivel hogyan kell jól csinálni, hogy ne verje szarrá a féltengelycsuklómat, csak azért mert az Astrán is úgy jön le, biztos a Balenon is. Régen a mesterlegények külföldre mentek megtanulni a szakma csínját bínját. Most, hogy a technika rohamosan fejlődik, de a hazai könyvkiadás (és könyvfogyasztás) ezt képtelen követni, a szakmai kiválóság (és minimum ezt várnám el, amikor egy kétkezi munkás többet keres adózatlanul, mint egy mérnök, egy utcaseprő meg annyit mint egy rezidens orvos) feltétele, hogy ezt a fejlődést megismerje és használja a szakember. Ehhez viszont nyelvtudás kellene.
Nekem külföldön igencsak jól esne, hogy akár autószerelőre, akár orvosra, akár cipészre akár kocsmárosra van szükségem, el tudná mondani / megértené mi a bajom, és kezelni tudná.

A svédek nem szinkronizálnak, pedig lenne rá pénz. Ja, hogy ott még a jugoszláv bevándorló gyári munkások jó részével is tudok angolul beszélni, amellett hogy beszélik nemzeti nyelvüket, a szerbet, és befogadó országuk nyelvét?
Nem a szinkronon múlik egy nép nyelvi színvonala, más hadd használja, élvezze, töltse le CAM változatban, nézze moziban, és tudom hogy sznob vagyok, de ha választási lehetőségem van, én az eredeti változatot töltöm le, ha angol vagy francia megértem, ha spanyol, olasz vagy német (de ki a fene néz német filmeket?) töltök feliratot. És a fiaimnak is angolul töltöm le a meséket, hadd szokják a hangzást, és hadd motiválja őket arra, hogy mihamarabb meg akarják tanulni, ne ez álljon világpolgárságuk és szakmai kiválóságuk útjába, legyen az akár kőműves, autószerelő, kazánkovács vagy nőgyógyász.

Rusznyák Csaba 2011.06.11. 11:39:15

@maildamon: Nem kell BD-hez kötni az igényességet, az már tényleg hülyeség, és az már pénzkérdés is. De aki kamerás cuccokat néz, az nem tiszteli a filmeket. És meg vagyok lepve, hogy ezt magyarázni kell.
És ha ezeket az igénytelen "filmrajongókat" zavarja, hogy igénytelennek nevezem őket... sajnos leszarom. Ő bajuk.

HAL 9000 2011.06.11. 12:41:02

A legigénytelenebb emberek néznek csak kamerás szutykot. A torrentoldalak üzemeltetői helyében ki is tiltanám az oldalakról az ilyen minőséget. Olyan mintha szarral dobálnák az embert és van aki ennek még örül is.

Magócs Dávid · http://geekz.blog.hu 2011.06.11. 13:54:00

Nem kell ezen a népfelkelésen megdöbbenni. Kíváncsiságból ránéztem az egyik legnagyobb felhasználótáborral rendelkező, itthoni torrent oldalra.

xvid-hu, xvid-en: pipa

listázás --> pillanatnyilag legtöbbek által seedelt filmek:

Masnaposok.2.iNT.CAM.XviD.Hungarian-G1-CiNEDUB több, mint 60.000 ember töltötte le

X.Men.Az.elsok.iNT.CAM.XviD.Hungarian-G1-CiNEDUB
26.000 letöltés felett

A.Karib.tenger.kalozai.Ismeretlen.vizeken.iNT.CAM
40.000 embernek pihen a vinyóján

Kung.Fu.Panda.2.iNT.CAM.XviD.Hungarian-G1-CiNEDUB
ez már csak szerény 22.000 gépen található meg

és ez csak az első négy helyezett....
ezen számok mellett az itteni 320 komment eltörpül.

hopkin 2011.06.12. 10:05:02

Felháborodva olvasom a sok elvakult, "vasakarattal védem az igénytelenségem" olvasót. Én is vidéki vagyok. Soha nem éltem jol soha nem volt drága telefonom vagy bármi amit arany számban mérnek és talán igy is volt jó. Megtanultam értékelni azokat a dolgoka amiket mások természetesnek vesznek. Megtanultam várni a dolgokra. Nem értem be soha kevesebbel mint amit akartam de arra hajlando voltam várni és megszerezni. Az én falmuban jó 3 honap csuszással vetitették a filmeket és bár kétnappal a premier után már nálunk is ott ugráltak a Camos én már láttam betyárok én inkább vártam. Ha valamit nagyon akartam megnéztem moziban, ha csak kicsit érdekelt jöhet egy jó DVD rip.
Azóta debreceni vagyok. A helyzet most se változott. Az évi 4-5 filmet ami érdekel csakis moziban nézem. A többire pedig várok honapokat vagy éveket (Never Back Down majd 2év szinkronosan)
A mai embereknek nem számit más csak a mennyiség. De nem csak ez a probléma a mai kispolgár (városi vagy falusi) arra is lusta hogy utána járjon, hogy mit jelent a Cam TS vagy R5 jelzés, egyszerüen ahhoz is buta és primitiv hogy rájöjjön ennél létezik jobb is csak várnom kell kicsit. A minöség nekik semmit nem jelent. Igazábol nem is élvezik az adott filmet, csak el akarnak dicsekedni, hogy már látták, hogy beszálhassanak a beszélgetésbe amikor az adott filmröl van szó.
Igen mostanában már vannak egész nézhető R5 vagy TS verziók is de akkor undorito aki ezeket falja. Lehet mondani hogy igen akik itt vannak mind "GYÍK"ok és mijogon szoljuk le aki a kamerás felvételekben éli ki magát. De különbség van a között aki igényesen müveli a számára kedves dolgokat (esetleg azért válik valaki számára valami hobbivá mert képpes bele igényességet vinni ezáltal megszeretni), vagy egyszerü szakbarbár vagy okoskodo betyár léttére csak ahhoz ért, hogy valamit össze csapjon és majd végül a feledés homályába is kerüljön mert a végeredmény nem is nyujt olyan elégedetséget amit igazábol az ember keres. Valami ilyesmi lehet a minöségnélküli filmzabáloknál is. Aki pedig ezek után még védi is magát és társait, söt nemgyengén sértö megjegyzéseket füz azokhoz akikbe egy kis igényesség is szorúlt, na az már tényleg mindennek a legalja.

TheBerzerker 2011.06.13. 10:37:06

A kalózkodás az egy dolog, úgyis idővel minden film hivatalosan is hozzáférhető lesz az interneten. Nem is azzal van a baj ha valaki letölt egy filmet szerintem, hanem azzal, hogy igénytelen. Szerintem csak egy igénytelen idióta néz kamerás filmet!

Parraghramma. · http://torrance.freeblog.hu/ 2011.06.13. 13:23:14

@moonclown: "Majd ha a focimeccseket adják le 2 héttel később."

A fekete humornak is vannak határai. Ésszel, fater, hallja?

Flatline_ 2011.06.14. 19:15:07

@Magócs Dávid: drága barátom... itt csak a hang magyar. A "nyers" felvétel eredete: ukrajna, oroszország, bulgária...
Másrészt odakint a kalózkodás visszaszorításának érdekében minden dvd kiadás előbbre van mint bárhol másutt. R5 mond valamit?
Ezekután bedobnak egy olyat hogy a magyarok a gonoszok, miattuk nincs bevétel? Nos, ha te ezt beszopod, lelked rajta.Egészségedre. Megjegyezném, Expandables, Paul, stb, már régesrég letölthető volt full HD-ben még magor premier előtt:
Paul.2011.EXTENDED.1080p.BluRay.X264-AVCHD
[imdb: 7.4] 12m 19s after pre
2011-06-08

Amerikaiak meg azt sem tudják hol van magyarország...
Egyszóval, illetve hárommal, Ülj le , egyes.
Mielőtt előjöttök a naaaagy jogvédő szarságokkal, legalább legyetek tisztában a fogalmakkal és a forrásokkal. Utána lehet dumálni, addig NEM.Addig csak a szart kenegetitek.
@hopkin: Lásd a fentieket az igénytelenségről.Mozist alapból nem, de kissé vérforraló, hogy egy vacak hálivudi "szuperprodukció" hamarabb fellelhető torrent oldalakon mint a mozikban.HD vagy Full HD felbontásban, Magyar felirattal. Azzal a magyar felirattal amit a kiadók ellopnak ( eleve plágium)
és tűzzel vassal üldözik a feliratoldalakat.
Persze lehet itt anyázni, csak nem érdemes.

Magócs Dávid · http://geekz.blog.hu 2011.06.15. 15:22:45

@Flatline_: A neveddel már meg is válaszoltál mindent helyettem...időm úgysincs ilyenre.

Flatline_ 2011.06.15. 15:45:51

@Magócs Dávid:
Utánanézhetnél mit takar a nick ...Nem nehéz, google. Mondhatnám azt, hogy olvasatlan műveletlen paraszt vagy, de inkább nem teszem. Előző hozzászólásaiddal már bizonyítottad mennyire inkompetens vagy a témában, Rusznyák úrral egyetemben. Vagy csak egyszerűen a jogvédő szervezetek szponzorálnak.

Rusznyák Csaba 2011.06.15. 16:10:02

@Flatline_: Igen, meg az Intercom, meg a Warner. A tőlük kapott pénzből veszem a nyaralót Hawaii-on.

Magócs Dávid · http://geekz.blog.hu 2011.06.15. 17:48:54

@Flatline_: utánanézhetnél mit takar az EEG...és a koppanást még a japán műszerek is érzékelik majd.

Flatline_ 2011.06.16. 08:15:59

@Magócs Dávid:
Örömmel tölt el , hogy legalább a google használata nem okoz gondot.
Látom a személyeskedésen kívül érdemi mondanivalót nem tudsz hozzátenni a témához.
Befejezésül mindössze annyit javasolnék, hogy mielőtt legközelebb egy ilyen cikket kiadtok a kezetek közül, legalább járjatok utána az igazságnak, mert ez így egy blikk színvonalát sem üti meg.
Továbbá amikor megszülettél már több mint 15 éve tisztában voltam az EEG és még sokminden más fogalmával... :)

Rusznyák Csaba 2011.06.16. 08:40:58

@Flatline_: Ahhoz képest, milyen bőszen oktatsz ki másokat, nettó hülyeségeket beszélsz.

"egy vacak hálivudi "szuperprodukció" hamarabb fellelhető torrent oldalakon mint a mozikban.HD vagy Full HD felbontásban"

Ilyesmi kb. évente egyszer fordul elő. Vagy még annyiszor sem. Mert a nagy nehezen összegereblyézett két példa (Paul, Expendables) jóindulattal se nagyon nevezhető "hálivudi szuperprodukciónak". Fogalmakkal való tisztában levés, és igazságnak való utánajárás, ugyebár...

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2011.06.16. 09:01:06

Flatline of HW és (vagy?) számítógépes újságírás? *Ha* igen: öreg, én totál arra emlékeztem hogy te nem vagy ekkora paraszt, persze lehet hogy az idő megszépíti az emlékeket...

Amely filmeket Dávid példának felhozott: még ha feltételezzük is hogy csak a hangot lopták magyar mozikból mondjuk ruszki kópiák mellé, az nem elég? Az is ugyanúgy lopás. A kőkemény tényállás ráadásul tényleg az, hogy az utóbbi hónapokban már nem a ruszkiktól meg az araboktól jön a képanyag sem, hanem Magyarországról, szar embereknek köszönhetően.

Természetesen nem szponzorálja a Geekzet semmiféle szervezet - persze ez az érv gyakran előjön, mikor a troll már nem tud tovább hátrálni.

HD/FULL HD felbontás mozipremier előtt - előforul, de száz esetből egyszer. Hogy MAGYAR mozipremier előtt? Na olyan már sűrűn előfordul. A magyar filmforgalmazás enyhén szólva nem a szívem csücske, kezdve a tököléstől a borzalmas fordításaikon/szinkronjaikon át az ezermillió más bénázásukig, DE. Ők a film tulajdonosai, és hiába csúsznak a bemutatóval, az egyén ettől nincs feljogosítva arra, hogy ellopja a filmet (vagy akár csak kép/hanganyagát). Persze a XXI.század internet-korában, amikor az utolsó senkiházi is feljogosítva érzi magát mindenre, isten ments hogy ne tudjon valamihez AZONNALRÖGTÖNMOST hozzáférni. Bele is halna. Kár hogy nem.

Flatline_ 2011.06.16. 11:31:05

@Rusznyák Csaba: Gondolom az idézőjel használatát nem kell elmagyaráznom.Ha igen, akkor elszomorító.

@Wostry Ferenc ha szétnézel magyar p2p oldalakon, akkor láthatod, hogy szinte az összes kamerás cucc eredeti (angol) vagy alkalmanként orosz hanggal rendelkezik. (NOVA,AsA,SaM,IFLIX,ELEKTRI4KA,SAFC,LKRG,MEMORY100,Unevano,asttas,imagine,Feel,Free,IPT,LU,TA,VISION,NOIR,T0XiC,MTV,Rx,iNK,HiVE,CM8,LEGi0N,killerhz,LAWL3SS,WBZ,SAFCuk009,Fabreezy,Kingdom,PrisM,ExtraTorrentRG,MAGNAT,PDU,LAP,Samurai RG,botzo,EP1C satöbbi. Ezek melyike magyar? ) Cinedub általában ezekre szokott magyar szinkront rakni. Vagy a házi barkácsmesterek rakják rá. És félreértés ne essék, nem ezeket az embereket védem, sem azokat akik letöltik a kamerás vackokat.
Az alapfelállás az volt, hogy a gonosz magyarok miatt akik miatt nekik nincs bevételük a sok kalóz miatt ( mekkora is a magyar piac számukra a többihez mérten? ) Tehát lehet ujjal mutogatni a magyarokra, de már eleve az alapfelállás téves.
Mert ugye ezt hozta le a média. Hivatalos forrás? Mert legtöbb oldal is az indexet jelöli meg forrásként. A torrentfreak sem nevezhető hivatalos forrásnak.

Attól, hogy valakinek eltér a véleménye, vagy attól, hogy tapasztalatai vannak még nem troll.
Az hogy paraszt e vagy sem, arról nyilván megoszlanak a vélemények, mind az én, mind a ti esetetekben.
Jók legyetek.

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2011.06.16. 11:47:11

@Flatline_: a belépésed ebbe a kommentsodorba adott az efféle megnevezésedre okot - ha normálisan szólalsz meg, nem parasztozlak le. És a trollkodás sem az eltérő véleményed miatt merült fel, hanem mert atombaromsággal gyanusítottál meg minket - nyilván nem látsz a színfalak mögé (amely színfalak nem is léteznek igazán), de az ártatlanság vélelme részedről, irányunkba, abban a bizonyos szponzoráció dolgában enyhén szólva nem merült fel.

MINDETTŐL FÜGGETLENÜL, és amellett, amit fent leírtam, nekem is bűzlik a dolog. Ez, így, ahogy közre lett adva - sőt, nem is lett közreadva, hanem "baráti levélként" tudomásunkra lett hozva -, ahogy ez az egész a magyarokra lett ráhúzva, ez bűzlik. Egész egyszerűen nem (virtuális) életszerű.

Rusznyák Csaba 2011.06.16. 11:54:30

@Flatline_: "Gondolom az idézőjel használatát nem kell elmagyaráznom.Ha igen, akkor elszomorító."

Na EZ tipikus troll viselkedés. Mikor megcáfolják, csak baromságot szájal össze, és hülyeségek mögé bújik.

Flatline_ 2011.06.16. 12:44:24

@Rusznyák Csaba: Na neked sem volt gyerekszobád annyi szent. Szövegértés/szövegértelmezés mint olyan jelent számodra valamit, vagy ezt a két szót is az idegen szavak szótárában kell keresned?
Ugyan mi másért használtam volna idézőjelet ha nem a szarkazmus kifejezésére?
Persze ha kötekedni szeretnél, csak rajta. És én vagyok a troll :)

Rusznyák Csaba 2011.06.16. 12:47:35

@Flatline_: De még mekkora.
Tudom, miféle éleselméjű szarkazmusnak szántad az idézőjelet, de sajnos nem lehet úgy értelmezni azt a mondatot, hogy ne legyen teljesen alaptalan hülyeség.

sep · http://prizmafolyoirat.com/ 2011.06.16. 13:23:08

Azon az állásponton vagyok, mint Wostry F., mondvacsinált és bűzlik ez az embargó, ezért nem is értem, hogy miért kellett ezt egy ennyire provokatív hangvételű posztban közreadni, ami még minimális fenntartásokkal sem közelít a "baráti levél" tartalma felé, csak simán hergeli azt a nemtommennyi cizellált ízlésű cam-fogyasztó cinefilt.

Rusznyák Csaba 2011.06.17. 10:23:51

@sep: Mert megérdemlik. És oké, hogy valami bűzlik, de valami alapja is van.

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2011.06.17. 10:51:20

mivel nem csak itt, hanem mindenhol ahol lejött meglehetős fellendülést eredményezett ez a kis nemigazán-sajtónyilatkozat, kérek a forgalmazótól egy filmekre lebontott listát. nem valószinű hogy adnak, de hátha kap a sztori tényszerű hátteret.

sep · http://prizmafolyoirat.com/ 2011.06.17. 11:57:03

@Rusznyák Csaba: De egyelőre a kettő között semmilyen hitelesen igazolt összefüggése nincs a PR-osztály levelén kívül, így hiába ritka igénytelen szokás kamerás felvételeket zabálni szakmányban, a magyar mozipiac megszopatását egyelőre durva túlzás rákenni erre a rétegre. Főleg, hogy itt az jön át, hogy cam-nagyhatalom lettünk (tehát eleve a releaserek lehetnének a hibásak, nem a fogyasztók), közben meg a dolognak szinte semmi nyoma a torrentoldalakon.
Jogos kicsit piszkálni a letöltéskultúra ügyét és megérne egy alaposabb esszét, de szerintem csak leválasztva erről a zavaros embargó-ügyről.

Rusznyák Csaba 2011.06.17. 12:27:58

@sep: Valahol volt egy cikk arról, hogy többek közt a Másnaposok 2 egy külföldi release-éhez a magyarországi képet használták fel, de most persze nem találom. Meglátjuk, Feri mire jut.
(Esszét meg erről ír a halál.)

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2011.06.17. 15:08:54

egyelőre nagy a csend - vagy tojnak a fejemre vagy lázasan állítják össze a listát... a kettő közül tudjuk melyik esélyesebb.

Glock360 2011.06.18. 15:50:19

Egy megkésett kérdés (ha valaki még olvassa):

Hogyan lett ebből CAM fikázás? A cikkeben nincs szó arról, hogy kamerás verziók miatt lenne. Lehet hogy kópia scan-t azonosítottak. Meg persze lehet, hogy csak egy kitalált okról van szó.

hmikey 2011.06.21. 16:29:41

Btw, párszor eltöprengtem azon, hogyan veszik fel a kamerás anyagot... Vagyis nyilván nem a technikai "hogyanon" (nyomjad meg a rec gombot azt' jóvan), hanem hogy honnan veszik fel. Ugyanis az átsétálós szituk azért nem annyira életszerűek már manapság, erre odafigyelnek a "nagyérdemű" kamerázók. Inkább az merül fel a kis agyamban, hogy adott esetben, jó pénzért el tudok képzelni olyan vagánycsávó mozialkalmazottat, aki ezt megoldja.

Az igénytelenségről: sok film kb. 10%-os hatásfokkal képes rendelkezni szar minőségű kópián, vagy szar eszközön megjelenítve. Így, sajnos egyet kell értenem azzal a megállapítással, hogy aki tömegesen nézi ezeket, csak azért, hogy xy film "meglegyen" rilízkor, az filmnézésből igénytelen. Az utóbbi években én kb. 2 db kamerás verziót néztem meg, az egyik ebből a twilight saga 3. része volt, mert arra már nem akartam pénzt áldozni (hozzáteszem, amikor dömping van, akkor gyakran, akár heti több alkalommal is képes vagyok elcibálni az asszonyt moziba). De ez remélem a film igénytelenségét bizonyítja, nem az enyémet ;)
süti beállítások módosítása