Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

A 2010 csúcsév volt a moziba! Delíria tophat

2011.01.02. 14:36 Deliria

*Én elmentem multiplexbe fél pénzen...*

ZIMMER FERI 2: "Macséta dont teksz!" ordítja a pofámba a szomszédban lakó hülyegyerek. "Feri, kész a vacsora!" vágom vissza neki az év legjobb bemondását az év legjobb magyar közönségfilmjéből, ami egyben az első hazai horrorvígjáték is. Ja, és teknikailag sem utolsó, fordítva van forgatva vagy mi, ehhez én nem értek. Anyámnak is nagyon tetszett!

TRON - ÖRÖKSÉG: az idén leszek 38 éves. Anyám azt mondja, ha már nem vagyok hajlandó elköltözni, legalább mosogassak el magam után. Na, ezért szeretek én moziba járni, addig sem baszogat senki. Külön köszönet Hollywoodnak, hogy mostanában szinte kizárólag több mint kétórás mozikban gondolkodik. Az originál TRON szexuálisan meglehetősen sivár tinédzserkorom egyik szép emléke (az első magömlésem is ehhez a filmhez fűződik), úgyhogy nagyon várós volt a felújítás/folytatás. Sajnos a 3D-ét nem nekem találták fel, mert a szemüveg nyomja az én szemüvegemet, és ha nem veszem le az egyiket, akkor öt perc után kisebesedik az orrom. A zenéjét meg kell említenem, mert nagyon jó, pedig utálom a punkzenét.

MR. NOBODY: "Ha cselekszel, légy olyan, mint a folyó, ami folyik, csöndesen, átadva magát a nagyobb energiának." - Paolo Coelo.* *Ha éppen bevásárlóközpontban vagyok, pár órára mindig bemegyek az Alexandrába olvasgatni (anyám addig bevásárol a Teszkóban). Ebből is látszik, hogy nem vetem meg az elgondolkodtatóbb, művészi alkotásokat, pláne ha hideg van odakünn és az A-Csapatra már elfogyott a jegy. Sokat morfondíroztam, hogy Az Eredet vagy a Mr. Nobody kerüljön rá a listámra, az előbbi mellett szól, hogy nyolc perccel hosszabb, viszont nekem még mindig nem sikerült megszokni Di Caprio tejfeles búráját. Persze a Mr. Nobodyban is akadtak meglehetősen unalmas részek, meg nem is igazán értettem a cselekményt, na de hát ezért művészfilm a művészfilm, mert ha mindenki értené, akkor nem lenne az. Érted?

EXPENDABLES - A FELÁLDOZHATÓK: mindig is olyan muszklikat akartam, mint amilyen Sylvester Stallonénak van, de egyelőre csak a hónaljszőrzetem erősödik rendületlenül :):) Félre a tréfával, mert ez egy nagy faszaság ám (nem faszság, faszaság - olvasni se tudsz, te idióta?), ha hangalámondással adták volna, akkor tán még a Kobránál is rulezesebb lenne! Néha azért jó lett volna látni, ki kivel verekszik éppen, na de egy akciófilmben ez legyen a legnagyobb baj. Wostry Ferenc ezt írja róla: "Az Expendables igazából
tényleg egy nyolcvanas-évekbeli akciófilm." Úgy hallottam, hogy az idén megkezdik a Moszkva tér átépítését. Anyám szerint az a hely tök ugyanúgy néz ki, mint a nyolcvanas években. Ez csak úgy eszembe jutott.

RÉMÁLOM AZ ELEM UTCÁBAN: Mondtam már, hogy óriási horrorfilmrajongó vagyok? A kedvenceim: Gótika, A Vörös Sárkány 2: Hannibál ébredése és Stephen King (jó film - W. F.). Az eredeti változatot nem láttam, de a Michael "Az Isten" Bay felügyelte felújítások úgyis mindig jobban sikerülnek, mint az eredetiek, nézd csak meg a Texaszi Láncfűrészes rimékjét, ha mered! Ez is egy nagyon félelmetes horror, a főgonosz például weszternkalapot visel és egy olyan csíkos pulóvert, amilyet anyám kötött nekem tavaly karácsonyra. Brrrr....

BLACK SWAN: Röstellem bevallani, de ezt a filmet illegális úton töltöttem le az internetről. Na de mit tegyen a magyar ember, ha a töketlen forgalmazók már megint egy hónap késéssel mutatják be nálunk? Most őszintén, ki tud ennyi időt várni bármire is?! Még tavaly röppent fel a hír, hogy korunk legnagyobb formátumú rendezője, Darren Aronofsky kezébe adják a Robotzsaru újráját. Már javában folyt a forgatás, mikor valami Paul Verhoeven nevű kis senki (az 1962-es, szerintem nagyon gagyi Robotzsaru rendezője) megfenyegette a producereket, hogy beperli őket, ha túlságosan is hasonlítani fog az ő eredetijéhez. Így aztán kénytelenek voltak bizonyos változtatásokat eszközölni a forgatókönyvön. Anélkül, hogy elszpojlerezném a dolgot, a film egy amnéziás balerináról szól (Natalie Portman, korunk legnagyobb formátumú színésznője), aki New York legkeményebb negyedében lesz
rendőrnő. A BalletCop (így becézik munkatársai) az FBI "Hattyúk Tava" fedőnevű akciójának a része, de többet nem is árulok el, csak annyit, hogy avége láttán még anyám is beájult!

Ez volt Deliria idei Top 10-e. Hogy miért csak 6 film? Ilyen jegyárak mellett? Na húzzál a búsba, mert rádküldöm anyámat!

17 komment

Címkék: toplista top 2010

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr52554235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.01.02. 15:12:01

"Anyám azt mondja, ha már nem vagyok hajlandó elköltözni, legalább mosogassak el magam után."

:D:D:D:D

Beyonder 2011.01.02. 15:31:23

Eddig az év posztja. :))

Grat!

manuva 2011.01.02. 15:45:26

Kibaszott jó tényleg, sokat nevettem. Nekem nem nyomja a két szemüveg az orrom.

mesko 2011.01.02. 19:43:01

...csak ne küldözgess senkit sehová, mert én is rád küldöm az enyémet:D, jobb ha ehez tartod magad:))
olyat írtál, hogy majdnem eltaláltad a G pontom, majdnem!, de még keresgéld gyakrabban...ez kicsit ilyen komplikált:)

a núltkor pont a legnagyobb pletyóban vagyok a csajokkal, a pletyó témája: pasik, pasik, pasik, vagyis jobban mondva az enyém ezt csinálta, a te szarházid ezt mondta..etc, na de én így megmutatom, meg úgy megmutatom..na hát mit képzel a sok geci..kapnak ők majd! bezony!..blablala, pereg a nyelvünk..
egyszercsak gyanús zajok szűrődnek ki a konyhából, mindenki elhalgat, intik: psszt!(halálra fagy minenki, úgy tudták nincs nálam senki), s érdeklődnek halkan: MI EZ?
-ez a zaj?-mosogatógépet vettem!, olyan szuper, még calgon sem kell hozzá, be sem kell programoznom, tudja magától mit kell csináljon..
-tényleg?
-ja..
kirohannak a konyhába,- anyám nagyban mosogat, s lazán mutat az asztalra: "sziasztok..azoknak még egy picit ázniuk kell kicsim..de majd azt is elmosom.."
kapott egy puszit, és mosogatott tovább...mi meg pletyóztunk tovább:))
nem együtt lakunk, bár én az ő lakásában lakom..de úgyis elmosogat, ha látja, hogy mosatlan van, sőt előáztat..valamit te nem programoztál jól a tiéden, itt magadra vess!:D

örvendek, hogy betetted a Mr.Nobodyt, ezt csak azért írom, hogy a filmekről is legyen szó:)), de én is többször néztem meg, mert hiába festetem a hajam sötétre, a lelkem mélyén szőke maradtam..de végül nagy nehezen megértettem a filmet, s most már penge vagyok belölle, vagyis én így gondolom:)

ja, s még valami szóljak a szemüvegről is.., nehogy már ilyen rövid legyen az én kommentirem:), feltalálták a kontaktlencsét, nekem van zöld, fekete, ultramarin..még macskaszemesem is van, meg olyan edwardcullenes, ahh...s persze még ezenkivül azért van szemüvegem is, tehát ez sem kifogás, de azért jó voltál:D

virtualdog 2011.01.02. 20:19:11

Hát ez halálos volt... :D Amúgy nekem is vörös folt van az orromon még órákig IMAX után, pedig nincs szemüvegem! Ezt rakd össze!

Áramvonalas Földműves 2011.01.02. 21:01:03

"pedig utálom a punkzenét." - :D:D:D:D

RoFä 2011.01.02. 22:08:07

Deliria huje. :))))

Stephen King tenyleg jo film, nem ertem a wostry megint minek kekeckedik. A verebe lehet neki ez.

Gevin · http://mediaviagra.blog.hu/ 2011.01.03. 02:31:34

Anyád nagy forma lehet:DD Hatalmas a poszt, grat

K.Leslee 2011.01.03. 22:25:42

Szerintem sem. Ilyet olvasok, hogy

`Michael "Az Isten" Bay felügyelte felújítások úgyis mindig jobban sikerülnek, mint az eredetiek`

`faszaság ám (nem faszság, faszaság - olvasni se tudsz, te idióta?)`

`Anélkül, hogy elszpojlerezném a dolgot, a film egy amnéziás balerináról szól`

Mi ez az egész?

entro 2011.01.05. 10:11:36

Zseniális! Remélem, akik azt írják, h. nem vicces, csak viccelnek!

Biteburg Ménrót 2011.01.11. 11:48:36

Borzasztó ez a harmincasoknál néha tapasztalható tinédzserKEDŐ, jófejKEDŐ stílus, de van egy olyan érzésem a szerzővel kapcsolatban - nézegetve a saját, igényes blogját, hogy csak játszik a stílussal ;)
(UGYE???)

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2011.01.11. 12:20:26

@Biteburg Ménrót: ezt a bejegyzést 13 éve írta. Ma már 51 éves. Természetesen egyben médium is.

Biteburg Ménrót 2011.01.11. 17:07:47

@Wostry Ferenc: Szóval '73-ban. Akkoriban én is lettem volna médium. Mondjuk Jodorowsky mellett.
süti beállítások módosítása