Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

2010 legjobb filmjei Ramiz szerint

2011.01.01. 14:00 virtualdog

2010 számomra a lufik éve volt: némelyik nagyot pukkant, némelyik csendben eresztett le, de tény, hogy a legtöbb film, amit vártam, nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A Kick/Ass és a Scott Pilgrim túlpörgetett, ízléstelen esztétikája taszított (pedig utóbbiból élveztem és végigolvastam a képregényt), az Expendables, ha szórakoztatott is, sajnos sokkal többnek próbált látszani, mint ami (Stallone fejének látványa pedig kifejezetten fájt), a látványfilmek (Clash Of The Titans, Tron) üresen kongtak, még a híresebb rendezők előre beharangozott filmjei (Shutter Island, Inception) sem bizonyultak akár csak újranézésre érdemesnek sem (az egy dolog, hogy egyáltalán nem volt bennük semmi eredetiség, de a rengeteg újrahasznosításhoz képest még csak szerények, kiegyensúlyozottak sem voltak). Így hát - miközben rövidke toplistámat megírtam - kénytelen-kelletlen azzal az érzéssel zártam az évet, hogy valószínűleg rossz filmeket néztem: jövőre Hollywood helyett talán Ázsiára vagy legalábbis a kisebb független filmekre volna érdemes koncentrálni.

 

FOUR LIONS - Idén talán ez a film volt számomra a legkellemesebb meglepetés, egy bátor, pofátlanul inkorrekt szatíra Angliából, négy szerencsétlen muszlim fiatalról, akik akár egy Jóbarátok-szerű sorozatba is elmennének, ha éppen nem akarnák felrobbantani magukat valami civil embertömeg közepén. Bárkinek tiszta szívvel ajánlom!

BLACK SWAN - Elegáns női párdarab Aronofskytől a tavalyi (szintén remek) A pankrátorhoz. Az utolsó fél óra kissé önismétlő, és aki jártas az animékben, annak a történet sem lesz túl eredeti (nem írok többet, hogy ne spoilerezzek), de nagyon jól megrendezett, igen erős hatású film ez, remek színészi alakításokkal (Natalie Portman, Vincent Cassel).

CATFISH - Alapvetően nem szeretem a dokumentumfilmeket, de ezt a fura történetet elmesélő egy óra húsz percet úgy néztem végig, hogy abszolút lekötött. Ez itt az igazi Facebook-film! Utánaolvasni nem érdemes, nem csattanóra van kihegyezve, de azért jobb, ha nem tudja előre az ember a végét.

FANTASTIC MR FOX - Tavalyi, de nálunk csak idén mutatták be, és akkor is csak dvd-n, pedig ha a két évre együttesen egyetlen filmet mondhatnék csak a legjobbnak, én ezt mondanám. Mert annyira kibaszottul jó érzés megnézni! Akárhányszor!!!

UGLY AMERICANS - A sorozatok különdíját egyértelműen ennek a kattant, kiszámíthatatlanul csapongó animációs komédiasorozatnak kell adnom. Elegáns parabola az amerikai bevándorlók beilleszkedésének problémájára, egyben groteszk paródiája a divatos fantasztikus ifjúsági filmeknek (Harry Potter, Twillight és társai) - nehéz nem szeretni.

14 komment

Címkék: toplista top 2010

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr422548414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

father prime 2011.01.01. 14:14:11

azért megnyugtató, hogy a blog.hu még 2011-ben is szar.

virtualdog 2011.01.01. 15:13:04

Vannak dolgok, amik nem változnak. :D (Ennek most olyan sörszlogen-hangzása volt...)

mesko 2011.01.01. 15:17:40

olvasva a többiek listáját, örvendeztem:), de amikor megláttam a Four Lions-t...hát, akkor :DDD
ekkora idiotákat, meg az az akcentus...az nem igaz!:DDDD
aki nem látta, az most nézze meg!

K.Leslee 2011.01.01. 15:42:45

Hát igen, elég gyenge év volt ez. Örülök, hogy nem tetted fel a listára az Inception-t meg a Shutter Island-et. A komédiák meg a romantikus-családi filmek olyan közepesek vagy rosszak voltak idén. Mondjuk a Get Him To The Greek egész jó volt leszámitva azt a fight-ot a végén. Scott Pilgrim szvsz nézhetetlen kb. 3 közepes poénnal/nem, nem olvasom el a képregényt/. Kick/ass qvra nem érdekel. Majd megint Oscart kap valami közepes szar aztán ennyi volt.

K.Leslee 2011.01.01. 15:46:55

A Black Swan-t még nem áttam, nálam a legvárósabb. Remélem, nem járok vele úgy, mint az Inception-nel. Az levágná a biztositékot végleg.

father prime 2011.01.01. 18:52:58

@Ramiz: Határozott potenciált látok a Bloghu sörmárkában, főleg ha mondjuk tíz kommentenként járna egy ajándékba. Sőt, ha belegondolok ez az évtized biznisze.

A komédiák közül (de úgy egyébként is) én a Dogtooth-t (Kynodontas) hiányolom a listákról. Persze ennek gondolom az az oka, hogy csak az Usában volt 2k10-es a bemutató. Mindenesetre annál betegebb humorú, de egyúttal hatásosabb filmet régen láttam.

scorsesefan 2011.01.01. 21:20:49

Fantastic Mr. Fox, jessz!!! Kedvenc filmem idén. :)

virtualdog 2011.01.02. 11:31:38

Megnézem ezt a Dogtooth-t, bevallom, nem is hallottam még róla.

father prime 2011.01.02. 12:57:39

@Ramiz: Hozzáteszem azért a film elsősorban egy Haneke-féle ámokfutás pitában, görög fűszerekkel ami valami hihetetlenül ritka ízt ad az egésznek, de emellett (vagy pont ezért) néhol meglepően vicces is.

valakién 2011.01.02. 22:25:44

Úgy tudom 2010-es film a Hihetetlen (Unthinkable).
Ma néztem meg és nagyon bejött.
Ajánlóm mindenkinek!!!

K.Leslee 2011.01.03. 22:40:22

@valakién: izgalmas film, de elég egyszerű is.

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2011.01.04. 15:43:03

Fantastic Mr. Fox Titanic-nyitófilm volt 2010-ben, nem? (amúgy nálam is nagy kedvenc volt)
süti beállítások módosítása