Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

Az évtized legjobb filmjei

2010.01.01. 00:00 Geekblog

 

 

 

 

 

 

 

 

TOP10 - Olorin:

 
A FAUN LABIRINTUSA
(El laberinto del fauno, 2006)
Fantasy, mese, háborús film, horror és dráma. A szívednek, a lelkednek, a benned lévő gyereknek, a szörnyek és a gore iránti perverz igényednek, és a felnőttnek, aki már kiábrándult a tündérmesékből. Ha egy filmet kéne megjelölnöm a tízből, akkor ez lenne az.

A GYŰRŰK URA (Lord of the Rings)
A MOZIÉLMÉNY. Oldalakat tudnék róla írni, pár sort nem.

FEGYVERTÁRSAK
(Open Range, 2003)
Ha minden idők egyik legjobb tűzharcjelenete nem volna elég, van itt még egy zseniális Robert Duvall, egy életforma aprólékos, és meglepően érdekes bemutatása, egy szép, nem csöpögős szerelmi szál, egy csodálatos zene (R.I.P. Michael Kamen), és mindez elég is, hogy kiüsse a listáról a Propositiont, a 2000-es évek egyetlen másik zseniális westernjét.

A HIHETETLEN CSALÁD
(The Incredibles, 2004)
A sötét lovag ide, Superman oda, ez a legjobb szuperhősfilm. Brad Bird (minden idők legjobb animációs alkotása, a The Iron Giant rendezője) Incrediblesében annyi ötlet van, amennyi 20 másik filmre is elég lett volna, és ráadásul nem csak baromi vicces, de olyan akciójelenetekkel van tele, amiktől James Cameron is elsápad.

KORCS SZERELMEK (Amores Perros, 2000)
Az élet íve Alejandro González-Inárritu (és minden idők egyik) legjobb drámájában: remény, boldogság, hanyatlás, mélypont, majd ismét remény Mexikó poros, vad betondzsungelében. Gyönyörű, kompromisszummentes, kőkemény, szívhez és elméhez is szóló emberi történet.

MILLENIUM ACTRESS (2001)
Egy nő egész életen keresztül tartó, intellektuálisan és vizuálisan is magával ragadó hajszája álmokon, képzeleten, filmszerepeken, jövőn, múlton, korszakokon és kontinenseken át, a szerelemért – vagy csupán egy lánykori eszményképért? A konklúzió: "After all, it's the chasing after him, I really like."

NEM VÉNNEK VALÓ VIDÉK (No Country for Old Men, 2007)
Tökéletes példája annak, hogyan lehet egy agyonnyűtt történetet eredetinek eladni: arra kell koncentrálni, ami mögötte van, és nem szabad hagyni, hogy a konvencionális cselekményvezetés szabályai útját állják a koncepciónak. Coenék ezt tudják.

OLDBOY (2003)
Park Chan-wook eddigi életművének felét a bosszú általában pofonegyszerűen használt témájának körüljárására tette fel. A Sympathy for Mr. Vengeance-ben már-már abszurd láncreakció vált a megtorlások sorozatából, az Oldboyban pedig már az sem világos, hogy ki áll bosszút kin. XXI. századi tragédia.

SEBEZHETETLEN (Unbreakable, 2000)
Egy remekmű abból az időből, amikor Shyamalan neve mellé még nem került automatikusan egy jó hosszú és ízes káromkodás is. Tökéletes a vívódó egyén drámája, a „szuperhős” realisztikus születése, Willis és Jackson kapcsolata, de még a házastársi és apa-fiú viszony is – jéghideg film fantasztikus hangulattal.

A UNITED 93-AS (United 93, 2006)
Greengrassnak nem voltak jó filmjei a 2000-es években, csak zseniálisak. A már a Véres vasárnapban is demonstrált dokumentarista stílusát itt fejlesztette tökélyre – amit az utolsó fél órában művel, az maga a mozimágia. A nézőnek gombóc van a torkában, görcs a gyomrában, szakadás az idegszálaiban, a szék karfája meg letörik, a kezében marad, és már csak otthon veszi észre, hogy még mindig szorongatja. Rendezés mesterfokon.
 

TOP10 - Parraghramma.:

10. SOUTH PARK - A SOROZAT
Csak.

9. A BARLANG (The Descent, 2005)
Higgyen akárki akármit, ez a kandidátus nem egy sunyin kiagyalt imázsépítési misszió részét képezi, pusztán annak mementója, hogy a dekád filmjei közül ezen fostam a legjobban.

8. MEMENTO (2000)
Nolan dekonstruktívan rekonstruktív (vagy fordítva?) noirja az emlékezet elidegenedéséről nem kevesebb, mint a posztmodern ars poeticája.

7. 2046 (2004)
A Chungking Express rendezőjének nálam akárhol bérelt helye van, még akkor is, ha tudja a fasz, például a 2046 miről szól… de ez nem is baj, szerelmes filmeknél általában így van.
 
6. VÉRZŐ OLAJ
(There Will be Blood, 2007)
Egy nemzet születése: Amerika hőskora.

5. KELL EGY DOBOS! (Ex Drummer, 2007)
Lista nem lehet teljes bandafilm vagy valami zenés izé nélkül, de mivel Jack Black alpári és megbotránkoztató humorától mindég elkap az undor, kénytelen kelletlen erre a szolidan modoros darabra esett a választásom.

4. DONNIE DARKO (2001)
Lehet, hogy blöff, de – ha a Dr. Horrible Sing Along Blog nem ér - filmet ennyiszer nem láttam.

3. NEM VÉNNEK VALÓ VIDÉK
(No Country for Old Men, 2007)
Defetista mestermű, amiben a gonoszt nehezebb legyőzni, mint Michael Dudikoffot az Amerikai nindzsa 3-ban.


2. A FAUN LABIRINTUSA
(El Laberinto del Fauno, 2006)
A Guillermo del Toro oeuvre csúcsa eszmei-formai egységével messze kimagaslik a rendező többi munkája közül: a társított műfajok rezonanciája, a banális és a misztikus tükörjátékok egyidejű felvállalása szemet nem hagy szárazon... és én ezt most be is vallom.

1. A BOSSZÚ URA (Sympathy for Mr. Vengeance, 2002)
A folyóparton puha kövek, az út mentén didergő fogak kocognak; friss húsra várnak, a sorban állók elszántan tolongnak. 


TOP10 - Ramiz:
 
Filmek:
 
101 REYKAVÍK (2000)
A legjobb felnőtté válós film, amit valaha láttam, ráadásul a zenéje és a szinkronja is remek. Haveri körben akkora kult, hogy listán a helye!

ÁDÁM ALMÁI (Adams aebler 2005)
Fekete humor, groteszk, sosem tudod, mi történik a következő másodpercben - ez én mind nagyon értékelem. És ennyire elkapott, kattant karaktereket is ritkán lát az ember.

ARRIVEDERCI AMORE, CIAO (2006)
Az egyik legszomorúbb, legkiábrándultabb gyász-szimfónia az emberi értékek pusztulásáról. Soha, soha nem felejted el.

DR HORRIBLE'S SING-ALONG BLOG (2008)
Joss Whedon visszavágott a Firefly-ért és egyben hatalmasat beintett a vérszívó hollywoodi pénzgépnek: a Sing-Along Blog szokatlan műfajkeverése és az ingyenes megnézhetővé tétele is merész húzás volt. A dvd-bevételek és a masszív rajongói bázis viszont megint őt igazolta. Vigyázz, tényleg velük fogod énekelni!

KELL EGY DOBOS! (Ex-Drummer, 2007)
Kevés ehhez foghatóan nyomorult és kiszámíthatatlan filmet látni, mely két kézzel szórja az ötleteket és mégsem fogy ki belőlük. Igazi rejtett, imádnivaló, gyomorforgató gyöngyszem!

INTERSTATE 60: STORIES OF THE ROAD (2002)
Semmi különös, csak egy kedves, profánul és feltűnés nélkül bölcs road movie - csak éppen a legmegfelelőbb élethelyzetben kapott el a film. De ha egyszer annyira rezonálok rá, hogy háromszor láttam ez évben, akkor a toplistámon a helye...



MELQUADES ESTRADA HÁROM TEMETÉSE (Three Burials Of Melquiades Estrada, 2005)
Ilyen, amikor egy műfaj tovább élni és megújulni képes! A Jesse James...-en hülyére untam magam, az Ajánlat is túl erőltetett volt a gyomromnak, ez a film viszont teljesen lebilincselt.

MONDAY (2000)
Egy nehéz nap éjszakája... és persze a másnap! Talán a kedvenc filmem Sabutól, attól a japán rendezőtől, aki utolérhetetlenül tudja keverni a (melo)drámát az abszurd humorral, és a legfurcsább helyzetekbe kerülő kisemberekről mesél rendületlenül, tengernyi empátiával és emberséggel.

NEM VÉNNEK VALÓ VIDÉK (No Country For Old Men, 2007)
Egyszerű a képlet: Coen fivérek imádni stílusa + bivalyerős alapanyag McCarthy-tól = korszakos remekmű.

SHAUN OF THE DEAD (2004)
Ha horrorfilmnek nézed, rácsodálkozol, hogy mennyire vicces. Ha fekete komédiának, akkor arra, hogy mennyire jó zombifilm. Akárhonnan is közelíted, tökéletes. Ráadásul a zenéje is nagyon ott van! Kultfilm lesz (illetve már az), megunni lehetetlen, akármilyen házibulit megment. 

Sorozatok:

12 OZ MOUSE
Nagyon-nagyon abszurd cucc, igazi mélyvíz. Imádod vagy utálod...

ARRESTED DEVELOPMENT
Az amerikaiaknak talán még sohasem ment ilyen jól az kínos-szomorú angol humorhoz és a tabudöntögetés! Ma, amikor a legtöbb sorozat egy szezon feléig is alig bírja, ebben három alatt alig van üresjárat...

BREAKING BAD
Iszonyatosan tökös és húzós sztori egy methamfetamin-gyártásba kezdő középkorú kémiatanárról. Befosás, hogy miket bevállal...

CARNIVALE
American gothic, délvidék, vándorcirkusz, nyomorékok, mágia... a csigalassú tempón kívül mindent nagyon bírtam benne.

DR HOUSE
Ha mára be is fullad lassan a sorozat (és a jó öreg melodráma mentsvárához fordul), azért ritka jól kitalált és összerakott cucc volt ez, Dr House-ból pedig igazi cinikus, technokrata és istentagadó-embergyűlölő 21. századi ikon lett.

FUR TV
Szezám utca "on crack": perverz plüssbábok, eszement poénok, gátlástalan sztorik, rengeteg popkult utalás... enjoy the ride!


THE OFFICE (UK)
Többszörösen rétegzett, egyszerre börleszkesen otromba és végtelenül finom humorú sorozat a légkondicionált egyenirodák poklából megalkuvásról, büszkeségről és az Emberi Butaságról. Nem hittem volna, hogy valaha ilyet mondok, de a legnagyobbak - Repülő Cirkusz és Watzak Szálló - mellett a helye, Ricky Gervais-nak pedig a Nevettetők Panteonjában.

THE SHIELD
Tökös és eszméletlenül alaposan megírt sorozat, mely hét(!) szezonon keresztül is pontosan, visszafogottan és önmagához hűen tudja végigvinni a történetet. Út a pokolba, melyen ha elindulsz, akkor is végig kell menned, ha nem akarsz... nézőként is.

TOM GOES TO THE MAY
Tényleg nem provokációból mondom, de sosem értettem a South Park körüli hisztériát: erőltettett, beképzelt, túlmagyarázott és monoton az egész. A Tom Goes To The Mayor-nak vannak ugyan rossz pillanatai, de a jobbak ezerszer verik a South Park-ot saját terepén: az amerikai közélet, politika és média hülyeségeinek kifigurázásában.

SUPERJAIL
Azok a mágikus 60-as, 70-es évek! Kevés dolognak volt akkora és főleg olyan hirtelen hatása a művészetre a 20. században, mint az LSD-nek és a többi pszichoaktív szernek. A Superjail, ez a rövid, tízperces rohamokból álló sorozat egyetlen, már-már emészthetetlenül őrült emlékmű azoknak az időknek, melyeket bárki nyugodtan kipróbálhat a lelki épségének kockáztatása nélkül - az addikció és a sokadszori újra-fogyasztás viszont garantált!
 


TOP10 - ringsider:

 

 

MOULIN ROUGE (Ausztrália, 2001, Baz Luhrmann)
Tudom, hogy hallgatok majd eleget miatta, de számomra Luhrmann magnum opusa a világ legszebb szerelmi története! Ez az ezer színben pompázó, varázslatos hatású posztmodern mesevilág egy felejthetetlen gesamtkunstwerk, amely nézője szemét, fülét és szívét egyaránt rabul ejti.

 

SHAUN OF THE DEAD (UK, 2004, Edgar Wright)
Ma már filmtörténelem, hogy a két örült brit ezzel a mozival rúgta be a filmszinházak ajtaját. Senki nem keveri ma úgy a zsánerfilmet a humorral, mint ők; belépőjük nemcsak a valaha készült egyik legjobb zombifilm, de az évtized egyik legjobb romantikus vígjátéka is egyben, egyszerre gátlástalan paródia és telitorkú diadalének! 

 

ELECTION 1-2 (Hongkong, 2005/2006, Johnnie To)

 

Azért sem az Exiled-ot írom, azt írja a Feri! Számomra Johnnie To legjobb filmje (a két rész egy szerves egész) a 2000-es évekből ez az embertelenül kegyetlen triádmozi, amely vérfagyasztóan pontos és megrázóan következetes tanulmány a hatalomról, és az arra áhitozó emberről!

 

 

 

BOSSZÚHADJÁRAT (Sha Po Lang, Hongkong, 2005, Wilson Yip)

 

A Bullets Over Summer-rel beköszönt Wilson Yip visszaforgatta az idő kerekét, és egy olyan irgalmat nem ismerő akciómozit forgatott, amelyhez foghatót a kilencvenes évek óta nem nagyon pipáltunk. Ez a kérlelhetetlen nihilizmusból, neonoir fényekből és káprázatos közelharcokból font acélsodrony húsba vág, csontot zúz, és garantáltan nehezen gyógyuló sebeket okoz.

 

 

 

MIAMI VICE (USA, 2006, Michael Mann)
Igen, semmi köze a sorozathoz, és igen a története ezerszer látott őstoposz. De Mann digitális kamerával forgatott mozija az évtized legkülönlegesebb zsarufilmje volt, felejthetetlen hangulattal, váratlan érzelmességgel, és szinte naivan régimódi értékrendszerrel.

 

 

 

CASINO ROYALE (USA/UK, 2006, Martin Campbell)
Számomra Daniel Craig az igazi Bond: nem vicceskedő kartonfigura és nem pipogya sármőr, hanem egy hús-vér gyilkológép, aki mindenidők legjobb Bond-filmjében őrült tempóval és soha nem látott energiájú akciókkal éleszti újra ezt a kifulladt franchiset, na meg egy fináléval, ami után olyan keserű marad a szád, mintha epét hánytál volna!

 

 

 

NEM VÉNNEK VALÓ VIDÉK (No Country for Old Men, USA, 2007, Joel és Ethan Coen)

 

Coenék dicső visszatérése: a Cormac McCarthy prózájából táplálkozó mozijuk az első kétharmadában a tökéletes hajszamozi, kegyetlen, feszült és idegtépően többesélyes, míg az utolsó 20 percre a tesók kitolatnak a zsánerfilmből, csak hogy a pofádba vághassák: „Hát hiába beszélünk Neked, édes drága, hülye gyerekem?" Mi meg csak állunk, és értetlenül bámulunk a világra, pont, mint Bell seriff a végefőcím előtt! Remekmű!

 

 

 

 


INSIDE
(francia, 2007, Alexandre Bustillo és Julien Maury)
A két horrorrajongóból rendezővé avanzsált francia, Alexandre Bustillo és Julien Maury bemutatkozó mozija számomra az évtized legjobb horrorfilmje. A két feketeözvegy mindenféle béklyótól felszabadult, csodakegyetlen és überelhetetlenül véres acsarkodása dögvészként pusztított, és nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket okozott, amerre csak megfordult.

 

 

 

A SÖTÉT LOVAG (The Dark Knight, USA, 2008, Christopher Nolan)
Szerintem a The Dark Knight a valaha készült legjobb képregényfilm. Már nem eredettörténet, mint a második legjobb, a Batman: Kezdődik! volt, hanem egyetlen, több füzeten átívelő történet, amely olyan izgalmas, hogy első olvasáskor csak úgy faljuk az oldalakat, és olyan gazdag, hogy még sokadik átböngészésekor is felfedezhetünk benne újabb és újabb izgalmakat. Nolan életében először végre úgy istenigazából szabadon engedte érzelmeit, és végérvényesen a felnőttek világába vezette a képregényfilmet ezzel a grandiózusan díszletezett, mesterien fényképezett és fantasztikusan eljátszott mozicsodával.

 

 

 

IN BRUGES (UK, 2008, Martin McDonagh)
2008 legkellemesebb meglepetése volt ez az ünnepelt színpadi szerző, Martin McDonagh által írt és rendezett egzisztencialista bérgyilkos-mozi. A legjobb rövidfilm Oscar-díjával már kitüntetett McDonagh első játékfilmjével olyan tehetségről tesz tanúbizonyságot, mintha teljes fegyverzetben pattant volna ki Zeusz fejéből: fantasztikusan használja a várost, ragyogóan vezeti színészeit, és úgy bánik a hangulatokkal, mint kevesen rajta kívül. Mókás fecsegést követ súlyos gengszterhalál, és te tényleg nem is tudod, hogy most akkor a hasadat fogd a nevetéstől, vagy épp a szíved szakadjon meg. Felejthetetlen mozi!

 

 

 

TOP10 - wurlitzer:

10. A VISSZATÉRÉS (Vozvraschenie, 2003)

9. ARRIVEDERCI AMORE, CIAO (2006)

8. VÉRZŐ OLAJ (There Will Be Blood, 2007)

7. NEM VÉNNEK VALÓ VIDÉK (No Country For Old Men, 2007)

6. ERŐSZAKIK (In Bruges, 2008)

5. MAJDNEM HÍRES (Almost Famous, 2000)

4. JESSE JAMES MGGYILKOLÁSA, A TETTES A GYÁVA ROBERT FORD (The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, 2007)

3. TENENBAUM, A HÁZIÁTOK (The Royal Tenenbaums, 2001)

2. AZ AJÁNLAT (The Proposition, 2005)

1. AURA (El Aura, 2005)
 




TOP10 - Beyonder

10. Ichi the Killer (2001)

9. Fallal szemben (Gegen Die Wand, 2004)

8. Az ember aki ott sem volt (The Man Who Wasn't There, 2001)

7. Donnie Darko (2001)

6. A halál jele (Memories of Murder, 2003)

5. Kill Bill (2003-2004)

4. Dogville (2003)

3. Engedj be! (Låt den rätte komma in, 2008)

2. A bosszú ura (Sympathy for Mr. Vengeance, 2002)

1. Mulholland Drive (2001)

33 komment

Címkék: toplista

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr451635128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Oidipus Prime · http://oidipusprime.blog.hu/ 2010.01.01. 12:44:27

Superjail!!!! Kritikát követelek. ^^

0motig0 2010.01.01. 13:03:02

@Oidipus Prime: veled tartok!(az tényleg megérni! aszem 2 évad csak de egy napalat bőven meglehet lesni! mega videon online steam is van akit érdekel csak ajánlani tudom! meg a metál apokalipszist is!)

Pikszi · http://afeketezongora.blogspot.com/ 2010.01.01. 13:48:17

Megdöbbentően kevés az egzotikus kilengés. Hát csak álarc rajtatok a geekség? (Vagy geekizmus?, sose tudom.)

~zoli79 2010.01.01. 15:25:58

Kicsit hiányoltam a magyar filmeket, annál is inkább, mert nekem úgy tűnt, mintha javult volna a helyzet a szórakoztatást előtérbe helyező / zsánerfilmek és átmeneti, vagyisa szélesebb és szűkebb közönségigényeket kiszolgálni képes filmtípusok terén.
(Apróság: a Memento 2000-es, nem 2008-as. Anno a moziban érdekes volt, de kissé öncélúnak tartottam.)

Ha szabad megosztani, nekem valami ilyesmi lenne:
Filmek:
Taking Sides (2001) (A Szembesítés)

Pianist (2002) (A zongorista)

Werckmeister harmóniák (2000)

Superbad (tinifilm kategóriában mindenképpen)

Inglourious Basterds (2009) Becstelen Brigantik (Nem vagyok nagy kedvelője Tarantinónak, talán éppen ezért is tetszett ez a film annyira? Nagyon ritka, hogy egy filmjelenet ennyire meghasson, mint a filmszinházbeli mészárlás.)

Almost famous (2000) Majdnem híres (valami zenés filmet csak kéne, azokból viszont elég szűk és béna volt a kínálat. Ez majdnem limonádé, de csak majdnem.)

Hulk (2003) (hogy megemlékezzek az évtized majdhogynem egyetlen nézhető képr. filmjéről)

Moszkva tér (2001)

Sorozatok:
Little Britain, The League of Gentlemen, Flight of the Conchords, Dexter, Office

~zoli79 2010.01.01. 15:32:12

Ja és a Szigorúan piszkos ügyek, az amerikai remake-kel együtt. :)

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2010.01.01. 15:38:51

Jó listák, nekem sok kedvencem rajta van meg sok olyan amit még meg kell néznem. Én viszont egyszerűen nem tudok egy top 10-es listát felállítani annyi jó film volt az utóbbi 10 évben.

Ja és BUÉK minden Geeknek.

Varga Denes 2010.01.01. 15:48:21

@~zoli79: Javítva, köszi. Jól mondod, nekem is ott van az Almost Famous. Illetve, még az I'm Not There ami bekerülhetett volna a "zenés filmek" közül, ha 10 helyett mondjuk 30at kell mondani.

kelta 2010.01.01. 21:55:13

Évtized filmjei sztem, azok közül amiket láttam:
The Dark Knight, A Gyűrűk Ura, Gran Torino,
sorozatok: Dr House, Dexter, South Park, Fur Tv

Parraghrama, hogy lehet az hogy "Jack Black alpári és megbotránkoztató humorától mindég elkap az undor", közben meg south park rajongó vagy?:D

martinriggs 2010.01.02. 10:35:14

@Pikszi: számomra is meglepő az olvasott listákon szereplő filmek nagy része....bár fene tudja, talán át kellene értékeljem magamban a geekségnek megfelelő "ízlésvilágot" ha már a 2000-e éveket veszem figyelembe...a listákat olvasva teljesen felfoghatatlan számomra, hogy egyire sem került fel a Londoni Férfi, vagy a Dolina esetleg valamelyik Aki Kaurismaki film??Netán egy csipetnyi Peter Greenaway-joint? :-))

martinriggs 2010.01.02. 10:37:02

az elírásokért elnézést, de oly korai még számomra kritizálásra ez az időpont.

gothmog 2010.01.02. 12:04:32

Jó lista, sok olyan filmmel ami felkerülne a sajátomra is, és sok olyannal, amit most fel kell vennem a bepótlandók listájára. Köszi.

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2010.01.02. 17:13:16

CASINO ROYALE
DESCENT (A barlang)
EXILED (Száműzöttek)
HAUTE TENSION (Magasfeszültség)
KISS KISS BANG BANG
MASTER AND COMMANDER (Kapitány és katona)
NO COUNTRY FOR OLD MEN (Nem vénnek való vidék)
OPEN RANGE (Fegyvertársak)
SHA PO LANG
SHAOLIN SOCCER (Shaolin foci)

martinriggs 2010.01.02. 18:07:19

@Wostry Ferenc: ez a lista már teljesen rendben van, pláne hogy rajta van egy személyes kedvencem a Kiss Kiss...na és persze a Casino Royale!

David Sumner 2010.01.02. 18:31:15

1. Oldboy
2. A Faun labirintusa
3. Engedj be!
4. Az üldöző (Chugyeogja)
5. Sin City
6. Mementó
7. A halál jele (Memories of Murder)
8. Casino Royale
9. Könyörtelenek (Ondskan)
10. A Bourne-csapda

martinriggs 2010.01.02. 20:46:10

szerintem a ez az évtized erősen erősen dúskált a bűnös élvezetekben,visszatérni látszottak a nagy stúdiók filmjei a 80'as évek anyaméhébe: szentségtörést követek el, de nekem olyan filmek is kellően elborúlt szórakozást nyújtottak mint a Vin Dieseles Túl Mindenen, Anaconda 2 (srácok, szerintem annak a hülyeségnek a címe a legcikibb része...de tényleg)Viasztestek˙(ami azért jó, mert a Promnight valamint a Halloween remake egy nagy rakás lócitrom)a Texas-i Lánfűrészes Marcus Nispel-től, és a Freddy vs.Jason is nézhető darab, valamint a Tengerészgyalogos és Az Amazonasz Kincse.Tudom gáz, de hát ez van:-) amúgy meg 1.Becstelen Brigantik 2. A Kör remake 3.A Nagy Hal 4. Kiképzés 5. Casino Royale 6.Trója 7.Legenda Vagyok 8.Füstölgő Ászok 10. Fülke és + egy kiegészítés:A Tégla. Nagy csalódás volt pld. A Hasonmás és az Avatar valamint kevésbé nagy a Terminator Salvation.

martinriggs 2010.01.02. 20:47:17

Az erősent eredetileg nem nyomatékosításként alkalmaztam, bocsi:-)

martinriggs 2010.01.02. 20:58:23

@martinriggs: jaaa, és volt még egy félreértelmezett film(mármint a stúdió részéről) A Quantum Csendje volt az.

Parraghramma. · http://torrance.freeblog.hu/ 2010.01.02. 21:33:44

@kelta: úgy, hogy nem érted az iróniát.

Glory ManUnited!

ringsider · http://fussatokbolondok.blog.hu 2010.01.03. 01:23:36

rohadt nehéz ilyen listát összerakni!
nekem simán kijönne egy besztofkimaradt:
open range
unbreakable
there will be blood
descent
låt den rätte komma in
ex drummer
arrivederci amorre, ciao
memento
és akkor a sorozatok:
lost
wire
...
szar ügy, na
....

travis 2010.01.03. 12:42:34

Sorrend nélkül:

-Rekviem egy álomért
-A Gyűrűk Ura
-A Parfüm
-District 9
-Becstelen Brigantyk
-In Bruges
-Kill Bill
-Sin City
-Lost In Translation
-28 nappal később

elefes 2010.01.03. 15:12:36

Biztosan kihagyok csomó mindent, most ezek jutottak az eszembe, persze nem sorrendben:

Kiss Kiss Bang bang
Nagy hal
Charlie és a csokigyár
Sky kapitány és a holnap világa
In Bruges
Gran Torino
A faun labirintusa
mindkét Hellboy
Csillagpor
Sziget

meg biztosan van még egy csomó.
Ja, télleg van, csak ez is már 11. Rangsorolni nem jó. (ez olyan, mikor megkérdezik, mit kérsz a melegszendvicsre. A legtöbben kecsapot meg majonézt kérek, de én kérek rá mustárt is, pedig tudom, hogy a három dzsuvától ehetetlen lesz a selegszendvics, de nem akarom, hogy a mustár megsértődjön.)

Sorozatok: Dexter, Lost, House, Office (UK), Extras, Sons of Anarchy, Rescue me

~zoli79 2010.01.03. 16:19:16

Tényleg! Károly és a Csokoládéüzem!!! Ennél betegebb film nincs kerek e világon. Végig vinnyogtam az egészet. :)

kelta 2010.01.03. 16:45:28

@Parraghramma.: nem láttam a filmet, úgyhogy szerintem ezért nem értem.:D
Addig is hajrá Pool!

@~zoli79: Baszki azt én is kifelejtettem meg a Helboy 2-t is

travis 2010.01.03. 20:15:50

Ami még nem fért fel a listámra, de mindenképp ott lenne a helyük:

-Batman Begins
-Út a vadonba
-Match Point
-Quills - Sade márki játékai
-Gran Torino

Parraghramma. · http://torrance.freeblog.hu/ 2010.01.03. 23:43:15

@kelta:

www.youtube.com/watch?v=p-XMqgR33F8

Mielőtt kérdeznéd: persze, a fakupa sosem érdekelt! (NOOOT!)

elefes 2010.01.04. 11:54:22

@Beyonder: Hát a Bay-féle. Üssetek, kövezzetek, de a Pearl Harbour és a Transformers2 kivételével mindegyik filmjét nagyon-nagyon szeretem, ezt különösen. Na jó, a Transformers is ott van szorosan mellette.

A Sade márki játékai is tényleg nagyon jó. Az is fenn lehetne a listámon.

kelta 2010.01.04. 17:12:23

@Parraghramma.: ha ez a videó arról szól az amire gondolok, akkor már értem az iróniát. Amúgy, én meg a bl-t szarom le. Meg a bajnokságot.

de most nézem a sin cityt, meg a 300-t is kifelejtettem, jobb át kellet volna gondolni ezt az évtized filmjei dolgot.

tjunior 2010.01.07. 15:33:30

sehol nem látom Az ember gyermekét, ez igen helytelen. Mert ha a kétezres évek első évtizedében eredetiséget keresünk akkor ez a film az etalon. Végés, operatőri munka, tartalom, színészek, mondanivaló stb.
Persze vannak még zseniális filmek Rekviem egy álomért, Sötét Lovag, In Bruges, A Faun labirintusa (és egyáltalán bármi amihez Guillermo Del Toro hozzányúlt), A királyság, Ali G, Watchmen, Holnapután, Levelek Ivo Jimaról.
A túlértékelt Becstelen Brigantyk még véletlenül sem (azért Ennio Morricone vitathatlan zseni-Rabbia E Tarantella...hmmm)

martinriggs 2010.01.07. 20:54:33

@tjunior: szerintem a Királyság nem volt akkora királyság főleg a kifejezetten szájbarágós pszeudo-objektív mondanivalója okán.A Watchmen nekem is tetszett, és az In Bruges is tök jó volt.

martinriggs 2010.01.07. 20:56:06

@tjunior: szerintem a Sötét Lovag volt túlértékelve kissé nem pedig a Tarantino opus.

zombika 2010.01.13. 11:20:10

A gyűrűk ura-mindhárom
Sin city
Faun labirintusa
8 tanú
Ect..ect..
Minden idők legjobb tűzharcjelenete pedig szerintem a Szemtől szemben bankrablásjelenete.

oneZy 2011.10.17. 22:17:46

@zombika: Baszd meg, ezt k..rvára osztanom kell! A Szemtől szembent amúgy is más tanácsára néztem meg, letöltöttem valami modernebb bankrablós filmet, ami alá bekommentelte valaki az oldalon, hogyha igazi filmet akarunk erről nézni, ezt erősen ajánlja! És milyen jól tette - én pedig azt, hogy rá hallgattam! Ilyen élethű jelenetek, fegyverhangok, sérülések, halálozások - egyetlen mai filmben sem látom ezeket! Miért? Miért?! MIÉRT?! Pedig szeretném! Már mindent számítógéppel csinálnak; talán akkoriban még jutott a trükkfelvételeknek is tér - hiába vagyok kocka, a számítógép a filmipart, ha nem megfelelően használják, igen komolyan tudja hátráltatni is!
süti beállítások módosítása