Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

G.I. Joe: A Kobra árnyéka

2009.08.05. 08:30 Forgács W. András

A G.I. Joe kifejezés a második világháborúban született: ez volt az "ágyútöltelék" eggyel finomabb megnevezése (a G.I. a Government Issue - Állami Tulajdon - rövidítése). Ennek ellenére a hatvanas években, miközben dühöngött a vietnámi háborúnak nevezett katonai és politikai katasztrófa, a Hasbro elhatározta, hogy ezen a néven dob piacra akciófigurákat. Az volt a cél, hogy a Barbie-babák által nem lefedett piaci szegmenst - értsd: a fiúkat - is meghódítsák. Annyira bejött a cégnek a dolog, hogy rövid úton képregények, majd rajzfilmek következtek - míg végül eljutottunk idáig: Lorenzo di Bonaventura, aki vastagon beírta magát a képregényfilmek történetébe, ezt is eladta, ezúttal a Paramountnak. Azonban ami - módjával - működött a Transformers esetében, az itt nem: nem átallom kijelenteni, hogy az év legostobább, legélvezhetetlenebb és mindenekelőtt legrosszabb filmje a G.I. Joe.

Szaladjunk végig a történeten, amelyet a forgatókönyvírók (a 300-zal debütált Michael Gordon, a Négy tesót jegyző Paul Lovett és a karrierjét a Joey-val kezdő Stuart Beattie) elfelejtettek megírni: McCullen (az első újkori Doktor, Christopher Eccleston), a nagyon nagyhatalmú skót fegyvergyáros piacra dobja a nanorobotos robbanófejet, amelyik bármit megeszik. Ezt szállítják a - ki tudja miért odahelyezett - Kirgizisztáni fegyvergyárból az amerikai hadsereg nagyon jófej és kőkemény katonái, Duke (a VilosCohaagen kolléga által nemrég megkritizált Bunyó főszereplője Channing Tatum - csak én érzem úgy, hogy nagyon hülye neve van?) és Kioldó (Marlon Wayans), aki szintén jó fej, de legalább nem annyira idegesítő, mint akik majd ezután jönnek. A kis konvojra azonban lecsap egy titokzatos, a létező legmodernebb technikát használó csapat, akik aztán - vajon miért - csak hőseinket hagyják életben.

A semmiből a segítségükre siető nagyon titkos, nagyon komoly alakulat, amelyben ott van az összes hülye nevű egyén: Kőkemény (Adewale Akinnuoye-Agbaje), a néma nindzsa Kígyószem (Ray Park) és a nagyon okos wookie íjász Shana "Scarlett" O'Hara (az egyébként nagyon csinos Rachel Nichols). Mint látható, simán röhögőgörcsöt kapna a Hezbollah legradikálisabb harcosa is a csipet-csapattól. Azonnal kiderül persze, hogy valakik nagyon nagy dologra készülnek, és a címbéli nagyon titkos és nagyon profi szervezet fogja ezt megakadályozni. Ha ez még nem lenne elég, akkor a bérgyilkosok vezetője nem más, mint Duke excsaja, a Bárónő.

Hogy átérezze a kedves olvasó, miért is ez a legszörnyűbb film az idén, lássuk sorban: a történet végletekig egyszerű, és az is sokat ront rajta, hogy megírása közben nyilván az eredeti Csillagok Háborúja trilógiát nézték az írók: a fináléban lezavart félórás ütközet koreográfiája például egy az egyben a Jedi visszatérből van - de a hologrammos kommunikátort vagy Darth Vadert - pardon, Rexet, a gonosz Doktort is említhetném. Azonban Lucas filmjeihez képest sokkal ostobább és értetlenebb az egész, tele olyan logikai vagy pusztán karaterbeli mellényúlásokkal, amelyeket két árva, viccesnek szánt félmondat próbál enyhíteni. Nem tudom, vajon szándékosan ilyen a film, vagy valami végleg elromlott Stephen Sommers agyában a Múmia sokadik része óta.

Ha a forgatókönyv és a figurák tragikusak, akkor legalább a színészek lehetnének jók. De nem azok - nem meglepő módon egyedül két angol vendégjátékos, Christopher Eccleston és Jonathan Price kísérli meg egyáltalán a színészi játékot. Számomra a film meglepetése Arnold Vosloo visszatérése, aki helyére teszi a filmet: ez itt kérem igazi rossz értelemben vett szenny - szegény Vosloo nem erre a munkájára lesz a legbüszkébb. Adewale Akinnuoye-Agbajéra is  szívesebben emlékszem Mr. Ekoként, ahol legalábbb játszott, nem úgy, mint itt. Dennis Quaid pedig inkább emlékeztetett a súlyosan alkoholista, de amfetamin-tablettákkal mozgóképessé varázsolt Boris Jelcinre mint a világ legtökösebb katonai alakulatának parancsnokára. A két jelenetben feltűnő Brendan Fraser jelenléte pedig teljesen érthetetlen - jó, jó, láttam a Múmiát, de ennyire nem kell jófejnek lenni. Sienna Miller viszont gyönyörű, és elképesztően jól néz ki - maradjunk ennyiben.

Szóval a forgatókönyv értékelhetetlen, a színészek rosszak vagy rosszul játszanak, marad tehát a Michael Bay-féle menedék: a látvány. Nos, látvány az van. A tervezők elővettek néhány, két évvel ezelőtti Doctor Who díszlettervet, a Kobra bázisát benépesítették Anubis kull harcosaival és a Star Trek: Deep Space Nine beáldozható egyenruhásaival, a többit pedig a pirotechnikusokra és a kaszkadőrökre bízták. A speciális effektekről ugyanaz jutott eszembe, mint amikor a 2012 előzetesét láttam: röhejesen sok. Az akciójelenetek önmaguk paródiáivá válnak, ezen az érzésen mélyít, amikor Marlon Wayans bohóckodik egy sort - azt is olyan színvonalon, mint Sas József a pusztaszabolcsi hakni második órájában Lorán Lenkével. Ennél azonban jóval kínosabb, hogy beállításról beállításra megismételték a Halálcsillag mindkét elpusztítását - az Isten szerelmére, még Halálsugár is van! - csak éppen az űr helyett a jégsapka alatt.

Két okból adok egy csillagot: egyrészt kevesebbet nem lehet, másrészt Sienna Miller - mint korábban is megállapítottam, gyönyörű. (Apropó, ha keresne, név és cím a szerkesztőségben.) Rövid úton belátható, hogy a G.I. Joe egyenértékű a Street Fighterrel - bár az utóbbin valahogy mégis jobban szórakoztam. Ellentétben Steven E. de Souza borzalmával, sajnos ennek lesz folytatása. Egyetlen kérdésem maradt csupán: ezt mégis hogy gondolták?

67 komment

Címkék: akció filmkritika 1csillagos képregény adaptáció

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr1001288161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jamamuraeonflux · http://aeonflux.freeblog.hu 2009.08.04. 17:10:24

a film hatalmas fun, de csak annak, aki megtalálja odabenn a kissrácot. 1977-ben ez sokkal több embernek ment, mint manapság. :(

Pikszi · http://afeketezongora.blogspot.com/ 2009.08.04. 17:56:58

@jamamura: Én megtaláltam ugyan a kissrácot (bár inkább odakint, mint idebent), de neki se volt ínyére az előzetes, amit a moziban méltó és sokatmondó módon a Transformers 2. előtt vetítettek.

Chavez 2009.08.04. 17:59:42

Még nem láttam, de ilyenkor ismét felmerül bennem a költői kérdés, hogy mégis milyen értelmes sztorit lehet írni egy banális akciófigurákon alapuló filmhez? Mert ennek pl. akkor volna értelme, ha tényleg valami brutális realista akciófilm készülne belőle sok vérrel és cafatokká lőtt emberekkel, nem pedig egy A-csapat szintű tinédzsermozi, ahol az esetleges folytatások miatt kímélni kell a főbb karaktereket. Nekem is volt G.I. Joe-m, és ha jól emlékszem fél óránál több izgalmat nem adtak alkalmanként. Gyűjteni izgalmasabb volt, de arról meg nem igazán lenne értelme filmet forgatni. Ennyi erővel a Matrioska babáról is készülhetne élőszereplős film. (Erre mondjuk lenne is ötletem...)

Pikszi · http://afeketezongora.blogspot.com/ 2009.08.04. 18:04:56

@Chavez: Matreeoshka. The Lethal Weapon of Caspian Sea.

Csak egy egész kicsit kellene rétegesíteni a karaktereket (a sötét és titokzatos előélet mindig beválik), és máris több a történetmuníció.

Chavez 2009.08.04. 18:18:44

@Pikszi: Én úgy gondoltam, hogy bodyhorror lenne, és egy terhes nőről szólna, aki egy terhes nővel terhes.:)

Pikszi · http://afeketezongora.blogspot.com/ 2009.08.04. 19:06:24

@Chavez: Jaaa... Mortal Wombat?

Én nem erre gondoltam. Leginkább azért, mert nem ismerem a bodyhorror terminust.
Én kérek elnézést.

_Henrik_ 2009.08.04. 19:07:34

Jupppííííííí Végre egy egycsillagos mozi. Tuti megnézem :-)

Chavez 2009.08.04. 19:18:13

@Pikszi: Nem Mortal Wombat, inkább Womb Raider.

Nostro · http://www.flickr.com/photos/terraflex/ 2009.08.04. 20:24:33

Ez nem csak szimpla "hülyének" nézés.
Kissé leegyszerűsítve, nem a film határozza meg a vetítés körülményeit, hanem a vetítés körülményei határozzák meg a filmet akár dramaturgiai szinten is. Hát micsoda dolog ez?!
Nem tudom és ezért kérdezlek benneteket, hogy például lehetnek-e ezek majd 30 év múlva katedrális méretű exploitation filmek? Volt ilyen sekélyes és szégyenteljes korszaka az amcsi filmgyártásnak korábban?
Nem gondoljátok, hogy aktuális értékeinket, a készítők részéről pedig glóbuszunk fejlett társadalmairól és annak elvárásairól alkotott elképzeléseit tükrözik ezek a szemétnek is csak jóindulattal nevezhető filmek?
Pontosabban nem is filmek ezek.

Hatodik 2009.08.04. 20:39:08

Már a trailer is gyanús volt, nadehogy Street Fighter színvonal??!! Pedig annál nincs nagyon lejjebb a csilivili egyenruhás-kungfus kategóriában ...

Gulandro 2009.08.04. 21:35:36

Nekem még mindig az év legjobban várt filmje. :)

jamamuraeonflux · http://aeonflux.freeblog.hu 2009.08.04. 23:26:54

egy fekete nindzsa csambarázik egy fehér nindzsával egy vízalatti város bazi nagy ionágyújának irányítótermében, miközben odakint tengeralattjárók hadakoznak egymással. egy ilyen film nem kaphat egy csillagot.

jamamuraeonflux · http://aeonflux.freeblog.hu 2009.08.04. 23:28:07

aki pedig azt leírja, hogy "300-al", az pedig főleg ne legyen képmutató! :)

elefes 2009.08.04. 23:43:52

Hümm...
Az Angyalok és démonok szar volt. A Transformers 2 siralmas, a Terminátor 4 kínos és tökéletesen fölösleges, a Harry Potter egynek elment, de igazából gané. Na, ezek voltak a nyár blocbusterei. De azt hiszem, ezt a G. I. Joe-t mégis csak várom, ert a tréler is csak azt mutatta, hogy ez bizony szenny lesz. Legalább nem árulnak zsákbamacskát - a mai körülményekhez képest ez mindenképpen tiszteletre méltó.
Viszont tegnap próbáltam hallgatni a score-t - Alan Silvestri munkája, aki egy valag klasszikust letett már az asztalra és mostanában nagyon kevés filmzenéje van, az is gyakorlatilag Zemeckis flmjeihez -, és sajnos rossz. Ezt gyászoltam. De azért még meghallgatom háromszor, hátha.

Hadd csináljak már egy filmet, jót.

Forgács W. András · http://geekz.444.hu 2009.08.05. 00:25:37

@jamamura: Ez sajnos nem a belső kissrác meglétének, vagy nem meglétének kérdése. Itt kérem el lett adva ez is kilóra, mint a Hasbro vagy a Marvel bármelyik terméke, csak ebben az esetben a végeredmény siralmas.

Továbbá hadd szögezzek le valamit: csak azért, mert van benne két nindzsa meg tengeralatti bázis, még nem érzem magam hanyatt lökve, ha nincs mögötte történet, vagy egy olyan karakter, akiért izgulhatok. Ez alatt a száz perc alatt kivétel nélkül mindenkit megutáltam. Kivéve Sienna Millert. Meg Ecclestont. De ők régóta kedvencek, szóval nem számít.

És kijavítottam az inkriminált mondatot, köszönöm a figyelmeztetést.

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2009.08.05. 10:17:36

Aha, ok, értem - nem tetszett. Valahogy azonban egy olyan valaki erősen szubjektív véleménye, aki az alábbi tagmondatot megszülte:
"Azonban még Lucas filmjeihez képest is ostobább és értetlenebb az egész" - számomra nem mértékadó.
Baszki, Lucas filmjeit - összefogva, bár a karácsonyi SW Special-ért jár neki egy külön üst a pokolban - ostobának és értetlennek nevezni?
Tudom, a kritika szubjektív műfaj. Lenne egy javaslatom: mi lenne, ha a kritika mindenkori írója leírna kedvenc tíz filmjét? Hogy legalább képet alkothassunk arról, hogy valóban érdekelte őt a film, vagy csak ez jutott neki? És - urambocsá - otthon is van a témában, vagy csak a divatos "fikázzunk, mert az jóóóóó" szellemében cselekszik.

A filmet nem láttam, meg fogom nézni biztosan. És ha igazad volt mindenben (!), akkor jövök, és megkövetlek. Addig azonban, ez egy megírt muszálykritika marad. Részemről.

Salvatore Bonanno 2009.08.05. 10:19:56

@Pikszi: @Chavez: szóljatok, ha kész a film, egész biztosan megnézem!!! :-)))

Forgács W. András · http://geekz.444.hu 2009.08.05. 10:36:08

@Vészmadár: Elolvastam a mondatot megint, kijavítottam... Nem akartam még csak sugallni sem, hogy Lucas ostoba és értetlen filmet csinált, sőt. Hihetetlen, hogy egy "is" ennyire elkerülje a figyelmemet, bocsánat:)

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2009.08.05. 11:06:25

@Bob Saint-Clair: Ok, értettem, elírás volt.

ettől függetlenül tartom a véleményem. Egy nyári bb filmmel kapcsolatban kétféle elvárásom van: Vagy legyen zseniális, csavaros története, ami még utólag is mocorgat, vagy - akár nem tökéletes történettel, karakterekkel - olyan látványorgia, adrenalinfröccs legyen, ami beletapaszt a moziszékbe, és utána olyan érzésem van, hogy vétek lett volna nem nagyvásznon megnézni - először.
Nekem a Transformers 2 beletartozott ebbe. Élveztem a moziban, jól szórakoztam - nem vetett fel világmegváltó kérdéseket, nem moralizált - szórakoztatott. Ha nem teljesen a történettel, hanem a látvánnyal teszi, akkor már szar a film?

Valahogy tényleg a gyermeki énnel lehet ez kapcsolatban.:-)

A fikázós kritikáról írtakat fenntartom:-)

paráznabillegető 2009.08.05. 11:26:39

"(a G.I. a Government Issue - Állami Tulajdon - rövidítése)"

vagy éppenséggel General Infantry...

esetleg Geci Indinánok...

Beyonder 2009.08.05. 11:30:53

@jamamura: egyetértek, nekem is abszolút FUN volt a fim, ha szabad ilyen külföldiül fogalmazni.

Sienna Miller pedig egy unalmas, szürke szépség a másik női főszerepet játszó Rachel Nichols-hoz képest.

Rejtélyes 2009.08.05. 11:32:12

Én Vészmadár oldalán állok: szerintem popcornfilmnek ideális lesz, pont, mint a Transformers 2 volt :) Kikapcsol 2 órára, aztán haverokkal kielemezzük a látott hülyeségeket :)

tjunior 2009.08.05. 11:33:33

már a traileren is látszik hogy ez vérgagyi lesz, azért egyszer meg fogom nézni, vagy legalábbis elkezdem megnézni, mert pl. a hasonló kaliber Lopakodót se bírtam végignézni.
Kicsit zavar amikor egyes filmkészítők azt hiszik hogy egy akciófilm annál jobb minnél nagyobb és több robbanás van benne, hát nem. Lehet ezt jól is csinálni lásd Vasember vagy ha kicsit filozófikusabbra vesszük akkor a Watchmen.

Viktus 2009.08.05. 11:34:46

A szerző ostoba. Ez a film annak tökéletes ami. A gyerekeknek , vagy nosztalgiázóknak, akik régen gyűjtögették a pénzt a gi joe figurákra. Ennyi.

Angyalok, és démonok egy ipari hulladék pl. annak, akit nem érdekel a dögunalmas hülyeség, akinek meg tetszett a könyv nagyon szupi film.
-

Black Birka · http://www.genyatrade.blogter.hu 2009.08.05. 11:41:45

Srácok, tudom, hogy klasszik, és mestermű, meg ilyenek, de azért a SW szériánál viccesebb dolog kevés készült az Államokban. Mondjuk legalább aranyosan vicces...

The reaper 2009.08.05. 11:49:04

@Bob Saint-Clair: Az angolok hívták G.I.-nak az amcsikat, mert míg az angoloknak saját tulajdon volt a felszerelésük, addig az amcsiknak még az alsógatyájuk is a kormány tulajdona volt.

Amúgy én várom ezt a filmet. Kiskoromban a rajzfilmet is nagyon szerettem. De nem hiszem, hogy az egy fokkal is komolyabb sztorival rendelkezett volna, mint ez.

jean sol partre 2009.08.05. 11:53:07

GI = General Infantry (gyalogság)

Ha nem szóltál volna, bölcs maradtál volna

Dr.Mozi · http://www.drmozi.blog.hu 2009.08.05. 11:54:33

Ha elmúltál 10 éves, vagy többet vársz egy filmtől a látványorgián kívül, akkor nem kell rá beülni és pénzt adni a készítők markába a folytatáshoz.

Nekem pl. nem elég a látvány, én nem tudom az agyam 0%-ra kapcsolni, egyszerűen nem megy, kell valami, ami a szemeimen kívül azt a keveset is lefoglalja ami a koponyámban van. Ez van. Én tuti nem nézem meg moziban. Nekem nem ér annyit. Ilyesformán fikázni sem fogom tudni, max miután megnéztem DVD-n. :)

WOWBAGGER 2009.08.05. 12:15:46

@Vészmadár:

Igen ostobák .......33 évesen megnéztem megint (egy hete) az Indiana Jones-t és bár ne tettem volna. Egy gyerekkori idol omlott össze :( ....egyszerűen baromság.

szabiaki (törölt) 2009.08.05. 12:28:59

@WOWBAGGER: pedig az indiana jones a frigyládás az nagyon ott van éppen azt akartam felhozni, hogy régen a popcorn film is értelmesebb volt. Ghostbusters, Vissza a Jövőbe, Csillagok Háborúja, ha nem is mindig logikusak voltak a filmek azért százszor jobbak voltak mint a transzformesz meg a mostani bénaságok.

Big-B 2009.08.05. 12:30:12

Az utolsó jó film amit láttam, az a Batman - Dark Knight, illetve a Gettómilliomos volt.

algi 2009.08.05. 12:38:46

Miről beszéltek? A Transformers 2 húszmilliárdszor rosszabb film volt.

DArchAngel 2009.08.05. 12:39:17

@Chavez: Ezért a rajzfilmsorozatban és képregényekben van egy pár elég jó sztori.

Sienna Miller számomra űberkevés, hogy megnézzek egy filmet. Nem találom szépnek...

ravaluf 2009.08.05. 12:45:49

Tanuljatok:

en.wikipedia.org/wiki/G.I._(military)

A google és a Wiki a két legjobb barátod.

a_tom 2009.08.05. 12:45:51

A kritika után megnéztem a trailert. Csalódtam. Tegnap néztem is hogy a Siggraph-on lesz egy előadás ma:

11:30 GI Joe The Rise of the Cobra using Autodesk 3ds Max

Gondoltam valami jó kis animációs film, vicces állatok helyett rengeteg akcióval. Erre ez is valami B-kategóriás élőszereplős fos :( Mondjuk az effectek eléggé jók, úgyhogy megnézem (nem a filmet, az előadást)

üvöltő dervis 2009.08.05. 12:53:24

Én azért megnézem, mert a gyerekkorom van benne...
Jók az ilyen filmes blogok, csak itt sokkal kritikusabbak az írók, vagy magasabb az inger küszöbük. Majd, ha megnéztem visszatérek és elmondom mit érzek a gyerekkori játszások után
jófej figuráim voltak és írtó jókat játszottunk a spanommal, szerintem vele is nézem meg...

http://www.brianstoys.com/store/ProductInfo.aspx?productid=GRAC83COBRASOLDIERC9*20BK

http://www.brianstoys.com/store/ProductInfo.aspx?productid=GRAC83DESTROC9*16738810

www.brianstoys.com/store/ProductInfo.aspx?productid=GRAC82SCARLETTC8

http://www.brianstoys.com/store/ProductInfo.aspx?productid=GRAC85RIPPERC9*AFA80

jamamuraeonflux · http://aeonflux.freeblog.hu 2009.08.05. 12:53:30

beyonder, végre egy értelmes vita: beszélgessünk arról, melyik a jobb csaj! :)

Cifu78 2009.08.05. 12:55:58

@JEAN SOL PARTRE és társai:

Nem tudom miért kell ennyit agyalni a G.I. jelzőn, fogja magát az ember, és megnézi a netet, még az agyonutált Wikipedia is elég korrekt szócikkel rendelkezik:

en.wikipedia.org/wiki/G.I._%28military%29

Ha csendben maradtál volna rád is igaz...

@Kritika:

A filmet még nem láttam, de a Transformers 2 mélyebben aligha lehet Története annak se nagyon volt, szimpatikus karaktere meg pláne. A fene érti miért, de azt is zabálja a közönség.

Egy agykikapcsolós popcornnak elmegy (na jó, remélem). :)

Ray Park miatt meg amúgy is illik megnézni, szegény amilyen látványosakat produkál küzdősport múltja ellenére, annyira gagyi szerepeket kap (SW:Ep1, X-Men 1-2).

Chavez 2009.08.05. 12:56:54

@DArchAngel: Nem kétlem, de továbbra is úgy gondolom, hogy nem feltétlenül működik minden képregény és számítógépes játék élőszereplős filmként is. A legtöbbnek meg kell maradni annak, ami eredetileg volt.
A G.I. Joe-kat pedig legalább ne öltöztették volna át egyen X-Men rucikba, hát nem az volt a figurák lényege, hogy sokféle volt, jól felismerhető külső jegyekkel?

@jean sol partre: Nem csak a gyalogságot hívták G.I.-nak

Bellagio 2009.08.05. 13:00:00

@jean sol partre:

Te is bolcs maradtal volna.

Global Integrated Joint Operating Entity

l.x. 2009.08.05. 13:08:49

@Vészmadár: "Baszki, Lucas filmjeit - összefogva, bár a karácsonyi SW Special-ért jár neki egy külön üst a pokolban - ostobának és értetlennek nevezni?"

Csakugyan blaszfémia. Lényegében vértelen gyerekfilmek, ami dicséretes.

Yodz 2009.08.05. 13:20:52

A G.I. Joe cukisága az akciófigura gyűjtés volt meg a rajzfilmek 10 évesen, ami amellett, hogy állandóan lőttek és nem halt meg senki, még poénokkal is rendelkezett. Én borítékoltam, hogy ez élőszereplőkkel nem fog menni. Szerintem a gyerekeknek sem. A rajzfilmben is az volt a legjobb, hogy a közben kezedben tartott akciófigura élethű mása rohangált a képernyőn ugyanabban a ruhában, fegyverrel. Egyik sem hasonlított Dennis Quaidre. :)

gyagyás 2009.08.05. 13:33:39

Akkor most tőlem is egy kis kritika csak a "kritikusokról" azok mind hülyék !!!!!!!!
veled az élen !

_ev_ 2009.08.05. 13:37:44

ezzel a sok zárójelezéssel, oda-vissza utalással megszórva ez az olvasmány is élvezhetetlen.
leültem

Freechild 2009.08.05. 14:08:31

Nem lehet hogy a kritikusokkal van a baj és a filmek rendben vannak?? ;)

Terror Dzsoni 2009.08.05. 14:19:34

@jean sol partre: Te tudod jól, a G.I. Joe tulajdonképpen közkatonát jelent.

jamamuraeonflux · http://aeonflux.freeblog.hu 2009.08.05. 14:49:09

csókolom, lehet kontrázni egy külső linkkel?

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2009.08.05. 14:55:41

@jamamura: Hogyne... kb. egy perccel később ki lesz moderálva. :)

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2009.08.05. 14:55:49

@jamamura: Hogyne... kb. egy perccel később ki lesz moderálva. :)

_Venom_ · http://venomblog.blog.hu 2009.08.05. 18:11:00

Nem értem, mit vártak ettől a filmtől, borítékolható volt a végeredmény, ahogy a T2, vagy általában az ilyen mozik esetében mindig.

elefes 2009.08.05. 20:11:27

@Cifu78: Azért Ray Park Darth Maulként elég fasza volt. Ráadásul az Álmosvölgy legendájában ő a fej nélküli lovas. És milyen jó már, hogy ott meg megkapta fejnek Christopher Walkenét.

Yodz 2009.08.06. 15:52:56

@Linkovic Csumoszky: A T2-nél is borítékolható volt, hogy a védén stáblista lesz. :)

Lazók György · https://filmekapolcrol.blog.hu/ 2009.08.06. 20:13:37

Borítékolható volt egy ilyen szélsőségesen lehúzó kritika ezen a blogon. Aki nem tart attól, hogy egy nagyköltségvetésű, elsősorban kölyköknek szóló stúdiófilm tetszeni fog neki, az szerintem nyugodtan megnézheti. Valóban nincs benne semmi eredeti, de ettől még szórakoztató.

FangoBöjti (törölt) 2009.08.06. 20:19:03

Már nem azért, de Stephen Sommers úrtól ki vár jó/kiemelkedő filmet? A Deep Rising volt az utolsó korrekt alkotása, de az is csak nagy betűs B-ként.

_Venom_ · http://venomblog.blog.hu 2009.08.07. 05:03:04

@FangoBöjti: Most miért, a Múmiák jók voltak.:o)

hmikey 2009.08.10. 16:55:40

Most megint bazze minek vár a sok okos atomkomoly történetet? Ez a film látványos, szaladgálnak meg robbantgatnak benne nagyokat. Ennyi. Pont arra jó, hogy beülj a moziba egy nagy adag zörgős, csámcsogós rágcsával meg gigamega szénsavas lóhúggyal, és végigbambuljad. Ha gondolkodni akarok, akkor nem moziba megyek egyébként sem, túl sok ahhoz a közegellenállás :)

Gulandro 2009.08.10. 18:52:35

Én komolyan nem értem. A kritika írója vagy más filmet látott vagy összekeveri a GIJOE-t az ActionMan szériával. Nemrég néztem meg és sajnáltam, hogy vége lett. Ebből én még kérek kettőt legalább, de ilyet. Egészen pontosan olyan jó volt, hogy feledtetni tudta velem az eredeti GIJOE mozi fiaskóját ami legrosszabb rajzfilmélményem a mai napig. Ez van olyan jó mint amilyen rossz az volt. Nagy szó ez.

Pikszi · http://afeketezongora.blogspot.com/ 2009.08.10. 22:45:03

Takarja el a szemét és a fülét, aki G.I. Joe-fan: The Ballad of G.I. Joe, meglehetősen ismert arcokkal.
www.funnyordie.com/videos/076041c13b/the-ballad-of-g-i-joe

Chavez 2009.08.10. 23:07:19

@Pikszi: Hollissit, emmeg mi? :O Már Hollywoodban is ennyire ráérnek? :)

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2009.08.11. 09:35:27

Jelentem, a hétvégén végignéztem, és tetszett. Bőven beleillik a nyári jó kis akciófilm kategóriába. Egyszerű történet, büntető kétmondatosok, és rengeteg akció, robbanás, pörgés, adrenalinhullám.
Aláírom, nem ez az a film, ami elgondolkodtat, a forgatókönyv max közepes, de nem csak az a film lehet jó, ami morális mélységeket és magasságokat jár be.
Ez egyszerűen szórakoztat, kikapcsol - nyáresti fun, látványorgia. Simán 10/6.85...

chrismaster · http://twitter.com/thegoodkchris 2009.12.11. 09:09:40

Nem értem a kritikát. Agyatlan akció-móka a nyári és téli(dvd)estékre.
Ha választani kell hogy ez vagy a TRANSFORMERS2 ...akkor inkább a G.I.JOE.
A TRANSFORMERS 2-nek kétszer futottam neki de 30 percnél kikapcsoltam..... Remélem hogy lesz folytatás,mert ilyen agyatlan akció mókát már régen láttam....
süti beállítások módosítása